Dirt Rally 2.0

Dirt Rally 2.0 is een terugkeer naar de visie van de eerste Dirt Rally, maar kampt met een gebrek aan content en leert niet uit Dirt 4.

Dirt Rally 2.0 review - Doet geen stof opwaaien

De Dirt Rally 2.0 review van Carl bekijkt of Codemasters opnieuw een legendarische rallygame heeft gemaakt. Het antwoord is niet volledig positief.

De Dirt-reeks bevindt zich op een vreemde plek. Na enkele veelbelovende maanden in Early Access verblufte het afgewerkte Dirt Rally in 2016 met waanzinnig gedetailleerd rijgedrag dat de intensiteit en complexiteit van rally volledig vatte. Twee jaar later volgde echter Dirt 4, dat een soort tussenstop tussen Rally en de hoofdreeks vormde. De hybride van ontwikkelaar Codemasters miste doel, zoals je in de Dirt 4 review kon lezen. Dirt Rally 2.0 wil de reeks nu weer op de rails krijgen door terug te keren naar de hyperfocus van de eerste Rally. Het eindresultaat slaagt erin om de visie weer scherp te stellen, ook al verkwanselt Rally 2.0 de lessen die het kon leren uit Dirt 4 en kampt het met een ernstig gebrek aan content.

De eerste tekenen zijn nochtans enorm positief. Zodra je achter het stuur kruipt, is het duidelijk dat de ziel van de eerste Rally intact is. Je moet constant spelen met het gewicht van je wagen om heelhuids door bochten te geraken en slechts één vergissing betekent dat tien minuten hard werk verloren gaan. Dat is verre van een verwijt: Dirt Rally 2.0 is racen op het scherpst van de snee en een kampioenschap winnen voelt ook echt als een triomf. In mijn oorspronkelijke Dirt Rally review noemde ik de game de Dark Souls onder de racegames en dat geldt ook zeker voor deze sequel.

Lees meer...

Feature7 opvallende gamereleases van februari 2019

Met onder meer Far Cry New Dawn, Metro Exodus en Anthem.

Aan het einde van elke maand kijken we alvast uit naar wat de komende maand voor ons in petto heeft. Het jaar is met onder meer met de Resident Evil 2 remake uitstekend begonnen, dus hopelijk wordt die positieve lijn voortgezet. Hieronder lees je de zeven meest opvallende gamereleases van februari.