Dirt Rally 2.0

Dirt Rally 2.0 is een terugkeer naar de visie van de eerste Dirt Rally, maar kampt met een gebrek aan content en leert niet uit Dirt 4.

Dirt Rally 2.0 review - Doet geen stof opwaaien

De Dirt Rally 2.0 review van Carl bekijkt of Codemasters opnieuw een legendarische rallygame heeft gemaakt. Het antwoord is niet volledig positief.

De Dirt-reeks bevindt zich op een vreemde plek. Na enkele veelbelovende maanden in Early Access verblufte het afgewerkte Dirt Rally in 2016 met waanzinnig gedetailleerd rijgedrag dat de intensiteit en complexiteit van de rallysport volledig vatte. Twee jaar later volgde echter Dirt 4, dat theoretisch gesproken een terugkeer naar de hoofdreeks vormde maar bovenal inspiratie putte uit Rally. Het resultaat was niet helemaal geslaagd, zoals je in de Dirt 4 review kon lezen. Dirt Rally 2.0 bevindt zich daardoor in een vreemde positie: het is een terugkeer naar de hyperfocus van de eerste Rally, maar tegelijk een tegenreactie op de kritiek die Dirt 4 kreeg. Rally 2.0 valt dan ook onmogelijk te bespreken zonder beide voorgangers in beschouwing te nemen. Het eindresultaat slaagt er inderdaad in om de visie weer scherp te stellen, ook al valt het te betreuren dat Rally 2.0 niks doet met de lessen die het kon leren uit Dirt 4.

De eerste tekenen zijn nochtans enorm positief. Zodra je achter het stuur kruipt, is het duidelijk dat de ziel van de eerste Rally intact is. Je moet constant spelen met het gewicht van je wagen om heelhuids door bochten te geraken en slechts één vergissing betekent dat tien minuten hard werk verloren gaan. Dat is verre van een verwijt: Dirt Rally 2.0 is racen op het scherpst van de snee en een kampioenschap winnen voelt ook echt als een triomf. In mijn oorspronkelijke Dirt Rally review noemde ik de game de Dark Souls onder de racegames en dat geldt ook zeker voor deze sequel.

Lees meer...

FeatureGame releases maart 2019 - De 7 opvallendste gamereleases van deze maand

Met onder meer The Division 2, Sekiro: Shadows Die Twice en Yoshi's Crafted World.

Aan het einde van elke maand kijken we alvast uit naar wat de komende maand voor ons in petto heeft. De lente staat voor de deur waardoor we geleidelijk uit onze winterslaap kunnen ontwaken, maar er zijn nog genoeg redenen om binnen te blijven. Hieronder vind je de opvallendste gamereleases van maart.

Feature7 opvallende gamereleases van februari 2019

Met onder meer Far Cry New Dawn, Metro Exodus en Anthem.

Aan het einde van elke maand kijken we alvast uit naar wat de komende maand voor ons in petto heeft. Het jaar is met onder meer met de Resident Evil 2 remake uitstekend begonnen, dus hopelijk wordt die positieve lijn voortgezet. Hieronder lees je de zeven meest opvallende gamereleases van februari.