Devil's Third

Creatieve armoede en een ondermaatse presentatie maken van Devil's Third een ervaring die je zonder problemen kunt overslaan.

Eurogamer Benelux weekoverzicht: week 35

Met FIFA 16, XCOM 2, Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain en nog veel meer.

Drukke week achter de rug en daardoor geen tijd gehad om de laatste nieuwtjes te lezen? Geen zorgen, want Eurogamer Benelux geeft je elke zondag een overzicht met de hoogtepunten van de afgelopen week.

Devil's Third review

AfblijvenDevil's Third review

Een draak van een game.

Devil's Third is de nieuwe actiegame van Tomobu Itagaki, bekend van Dead or Alive en Ninja Gaiden. Maar zijn hand is nergens merkbaar, en evenmin de belofte dat de game het actiegenre naar een hoger niveau moet brengen. Het is namelijk niets meer dan een achterhaalde third-person actiegame die op geen enkel front vernieuwing brengt. Sterker nog, je waant je in de game in de beginjaren van de vorige consolegeneratie.

Vijf jaar geleden in ontwikkeling gegaan voor de PlayStation 3 en Xbox 360, nu een Wii U-exclusieve titel. Niet alleen terecht gekomen in een regelrechte ontwikkelingshel, maar tevens het slachtoffer van het faillissement van de westerse uitgever THQ. Zelfs met Itagaki aan het roer vaart de game een regelrechte rampkoers.

Devil's Third is namelijk louter een conventionele cover-shooter die melee-elementen in de mix gooit. Je gebruikt een variatie aan vuurwapens om vanuit zeer selectieve schuilplaatsen te schieten en hakt er bloederig op los met je katana. Vijanden zijn echter zo dom dat je hier geen plezier uithaalt. Het zijn bewapende schietschijven die het liefst recht op het scherpe puntje van je katana wandelen. Bijgevolg is het is een repetitieve aangelegenheid die nooit overtuigt of enigszins interessant wordt.

Lees meer...

Devil's Third is nu exclusief voor Wii U

En heeft een bloederige gameplay-trailer.

Devil's Third is nu een exclusieve Wii U-game. Dit kondigt Tomonobu Itagaki van Valhalla Game Studios aan tijdens een E3-livestream van IGN. Igataki is onder meer verantwoordelijk voor de Dead or Alive- en Ninja Gaiden-reeks.

THQ maakt releasedatums bekend

M.b.v. een duidelijke dia.

Tijdens de E3 heeft uitgever THQ aan investeerders een overzichtelijke dia laten zien, waarin ongeveer staat wanneer alle games uit z'n line-up zullen verschijnen. Dit meldt Joystiq, en je kunt er trouwens ook de dia in kwestie bekijken.