Devil May Cry 5

Met groteske actie, personages en tussenfilmpjes is het over-the-top Devil May Cry 5 in alles een zeer geslaagde fan service. Overdaad baat.

Devil May Cry 5 review - Hack-and-Slash met een hoofdletter S

In Yvo's Devil May Cry 5 review lees je hoe de gigantische demonenboom Qliphoth zich voedt met mensenbloed om de wereld om te zetten in een eeuwig... Weet je wat? Iets met demonen afmaken.

Voor fans van demonenjager Dante waren het magere jaren. Zowel Devil May Cry 4 als de ambitieuze reboot DmC: Devil May Cry wisten de stijl van het fan-favoriete deel 3 niet door te trekken, waardoor de komst van nummertje 5 heel wat vragen oproept. Die smelten echter al gauw als sneeuw voor de hel. Een zelfverzekerde Nero die niet verlegen om cheesy oneliners zit. Afstotelijke demonen die met een over-the-topintroductie aan je voorgesteld worden. En een diabolische stem die ondersteund door raggende gitaren je Style Rank omroept. Na amper een kwartiertje spelen, is het overduidelijk: Devil May Cry is terug van weggeweest.

Ontwikkelaar Capcom volgt in dit vijfde deel namelijk opnieuw trouw de DMC-formule. De mensheid wordt nog steeds door satanisch uitschot geterroriseerd, terwijl trash-talking demonenjagers met een voorkeur voor leren kleding ze terugsturen naar de diepste krochten van de hel. Door middel van buitensporig hack-and-slashwerk ga je level voor level vijanden te lijf, waarbij baasgevechten uiteraard niet geschroomd worden. Met de opzichtige tussenfilmpjes worden actie en relaas uiteindelijk aan elkaar gevlochten. Devil May Cry 5 is geen gamechanger, maar zet eerder de puntjes op de i.

Lees meer...

De Devil May Cry 5 demo is vanaf nu beschikbaar voor PlayStation 4 en Xbox One. Capcom stelde eind vorig jaar al kort een Devil May Cry 5 demo voor de Xbox One beschikbaar, maar die is intussen niet langer beschikbaar. De inhoud van de nieuwe demo is grotendeels dezelfde en laat je als Nero het Red Grave City level spelen.

Devil May Cry krijgt eigen animatieserie

Van de makers van Castlevania.

Devil May Cry krijgt een eigen animatieserie die in de toekomst op een streamingdienst te zien is. Dat maakt producent Adi Shankar vandaag bekend. Shankar is ook verantwoordelijk voor de Castlevania-serie op Netflix.

Tijdens de Tokyo Game Show is duidelijk geworden dat Devil May Cry 5 microtransacties bevat. In de game gebruik je Red Orbs om nieuwe vaardigheden en upgrades te kopen. Die Red orbs verdien je tijdens de game, maar zijn ook te koop voor echt geld.

Devil May Cry 5 lanceert ten laatste in maart 2019

Met drie speelbare personages.

Capcom maakt bekend dat Devil May Cry 5 ten laatste in maart 2019 uitkomt. Tijdens de E3 2018 is Devil May Cry 5 aangekondigd met een releasedatum in de lente van 2019. Capcom benadrukt nu dat de game nog dit financieel jaar lanceert. Dat financieel jaar eindigt op 31 maart 2019.

Devil May Cry 5 aangekondigd

Nero tegen aliens.

Devil May Cry 5 is door Capcom tijdens de Microsoft E3 persconferentie aangekondigd. In de game neemt Nero het op tegen aliens die de wereld zijn binnengedrongen. De trailer laat Nero met kort haar en een handschoen te zien.