Destiny 2

Destiny 2 biedt een zeer genietbare shared-world shooter aan, dankzij bakken content en slimme verbeteringen tegenover de eerste game.

Belangrijke events

Ontwikkelaar Bungie en uitgever Activision-Blizzard zetten de samenwerking rond de Destiny-games stop. De samenwerking liep normaal gezien nog door tot en met 2020, maar wordt nu dus vroegtijdig stopgezet. Bungie verwerft alle rechten over de Destiny-franchise.

Pc-versie Destiny 2 tijdelijk gratis te downloaden

En je mag 'm voor altijd houden.

Activision maakt bekend dat de pc-versie van Destiny 2 tijdelijk gratis te downloaden is. De actie geldt to 18 november aanstaande. Heb je de game eenmaal binnengehaald, dan kun je 'm ook na die datum gewoon blijven spelen. Het enige wat je nodig hebt is een Blizzard Account en de Battle.net-launcher.

Destiny 2: Warmind DLC review - Een lange Mars

Bungie is kort en bondig als er gevraagd wordt wat de Destiny 2 Warmind DLC biedt: meer. Het team heeft naar de kritiek op Curse of Osiris geluisterd en heeft nieuwe activiteiten gepland om je aandacht vast te houden. Of de beloofde 'meer' ook beter is, kunnen uiteindelijk alleen de meest toegewijde spelers beantwoorden, want Warmind geeft zijn belangrijkste toevoeging pas na een lange grind bloot.

De nieuwe verhaallijn brengt je naar Mars, waar de Warmind Rasputin is ontwaakt. Dat is een machtig wapen, en de eenzame Guardian Ana Bray is vastberaden om het in te zetten. Na een indrukwekkende CG-intro vecht je je een baan door vijf uitdagende missies die qua verhaal opnieuw weinig te bieden hebben. Figuren die veel betekenen voor de overkoepelende lore zijn gereduceerd tot actievolle maar nietszeggende baasgevechten, en aan het einde is het verhaal eigenlijk pas net begonnen. Net als Curse of Orisis zet Warmind de trend van een beter verhaal vertellen niet door, in tegenstelling tot de basisgame.

De gameplay staat echter een stuk steviger dan in de eerste DLC. In plaats van een kleine planeet met een willekeurig gegenereerd gebied is Mars significant groter en valt er een stuk meer te beleven. De vijf missies zijn actievol en de twee eindbazen vormen de basis voor de twee boeiende nieuwe Strikes in de DLC. Er zijn meer Lost Sectors, Adventures en Caches te vinden, en bovendien zijn er 45 doelwitten verstopt die een nog grotere cache ontgrendelen. De oppervlakte van Mars is aanzienlijk groter en komt meer in de buurt van de planeten uit de basisgame, en is daarom een stuk interessanter om op rond te lopen.

Lees meer...

Destiny 2: Warmind DLC release bekend

Plus Bungie tekent een roadmap uit.

Bungie heeft de releasedatum van de Warmind DLC voor Destiny 2 bekendgemaakt. De tweede uitbreiding lanceert op 8 mei voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Vele handen maken licht werk. Het geheel is meer dan de som der delen... Ok, je begrijpt inmiddels wel waar dit naartoe gaat. Gamen is een bezigheid die je prima in je eentje kunt doen, maar toch gaat er soms niks boven prettige samenwerking. Hoe amusant het ook is om aliens aan gort te schieten, puzzels op te lossen of fantasiewerelden te verkennen, uiteindelijk beleef je samen meer dan in je eentje. Een lijst met de beste co-op games zou dan verrekt handig zijn. Zoek niet verder, want die vind je hier!

Destiny 2 update versnelt gameplay

Destiny 2 update versnelt gameplay

Lesje van Sonic the Hedgehog gehad.

Patch 1.1.4 voor Destiny 2 is nu beschikbaar op alle platformen. De update schroeft de snelheid van de game op.

De 'Go Fast' patch versnelt de looppas van Titans en Warlocks, alsook de Dawnblade Super en de respawntijden in PvP. Ook moet een update voor wapens ervoor zorgen dat sterke wapens sterk blijven en dat zwakkere wapens naar dat niveau worden getild.

"We nemen een risico, maar het is niet alsof we eerder niet irritante bugs aan de game hebben toegevoegd voordat we het anders moesten aanpakken. Wat is nou het ergste wat er mis kan gaan?", aldus designer Josh Hamrick.

Lees meer...

Destiny 2 krijgt The Dawning event

Het is een kerstspecial met een coole naam.

Ontwikkelaar Bungie onthult het The Dawning event voor Destiny 2. Het evenement start op dinsdag 19 december en duurt tot dinsdag 9 januari.

Destiny 2 - Curse of Osiris DLC review - Vervloekt

Vlak na de lancering van Destiny 2 leek het duidelijk dat Bungie heeft geleerd uit de misstappen die in Destiny 1 zijn gemaakt. Meer verhaal, veel meer content en slimme gameplayverbeteringen maakten een genietbare shared-world shooter die een lang leven lijkt beschoren. Dat momentum heeft Bungie echter niet vastgehouden en al snel regende het opnieuw klachten vanuit de community. Met de downloadbare uitbreiding Curse of Osiris belooft Bungie een nadruk op actie en verhaal, en een volledig nieuwe planeet om te ontdekken. Tegelijkertijd heeft Bungie gewaarschuwd dat de eerste DLC voor Destiny 2 niet de oplossing is waar gefrustreerde spelers naar op zoek zijn, en dat is na een paar uurtjes spelen al pijnlijk duidelijk.

Curse of Osiris biedt een nieuwe planeet, maar die is niet van dezelfde kwaliteit als de andere. Mercury is piepklein, waardoor het gevoel van ontdekking helemaal verloren gaat. Het merendeel van de missies vindt plaats in The Infinite Forest, een willekeurig gegenereerde dungeon. Dat lijkt op een goed alternatief voor een grote planeet. De willekeurige blokken herhalen zich echter al snel en naast een paar unieke locaties die noodzakelijk zijn voor het verhaal duurt het niet lang voordat je alles al gezien hebt. Bovendien gaat het gevoel van een gedeelde wereld verloren, want in The Infinite Forest kom je geen andere spelers tegen. Mercury mag dan wel een nieuwe planeet zijn, het design staat haaks op wat Destiny 2 te bieden heeft.

Het verhaal in de drie uur durende campaign gaat over Osiris, Ikora's leermeester. Hij is op Mercury om een plan van de Vex te verijdelen, maar heeft daarbij jouw hulp nodig. Wat volgt zijn ritjes door de tijd via The Infinite Forest terwijl je op Panoptes jaagt, een gigantische hive-mind van de Vex. Het verhaal is kort en richt zich alleen op Osiris, terwijl de losse eindjes van de hoofdgame nog altijd onopgelost zijn. Dat moet kunnen, maar het verhaal in Curse of Osiris is simpelweg niet interessant genoeg om je aandacht vast te houden. Het is een simpele tocht van A naar B, die vooralsnog geen impact heeft op de grotere plotpunten.

Lees meer...

Uitgever Activision maakt bekend dat Destiny 2 een gratis trialversie krijgt. De game is vanaf vandaag op de PlayStation 4 en Xbox One te downloaden. De pc-versie is beschikbaar via Blizzard's Battle.net.

Destiny 2 review - Heeft het licht gezien

Alles is verloren. Het Licht dat ooit jou en je mede-Guardians van tomeloze kracht voorzag, is door Dominus Ghaul en zijn Red Legion bruut gedoofd. Nu is het aan jou om de scherven op te rapen en een tegenaanval in te zetten, met of zonder de kracht van het Licht. Bungie belooft vele verbeteringen voor Destiny 2. Quality-of-life-toevoegingen, meer verhaal en vooral veel meer loot. Destiny 2 is op al die vlakken absoluut verbeterd ten opzichte van zijn voorganger, al is niet elk punt met evenveel zorg als het ander uitgewerkt.

Opnieuw stap je in de laarzen van een der Guardians, zij die gezegend zijn door het Licht van de Traveller en de mensheid beschermen. Er zijn drie klassen beschikbaar: Titan, Hunter en Warlock. Elk van hen heeft twee subklassen die je kunt ontgrendelen en die kleine nuances aan de gameplay toevoegen. Je kunt te allen tijde omschakelen naar een andere subklasse en/of skilltree, waardoor het eenvoudig is om je snel aan te passen aan een situatie. Het systeem mag dan niet zo diep zijn als dat van de RPG's waaruit het ontleend is, maar de flexibiliteit is des te prettiger.

Dat maakt het ook aangenaam om je een pad te banen door de campaign van Destiny 2, die voorzien is van een duidelijk, maar dun verhaal. Personages en concepten uit deel n worden niet toegelicht, en de game bevat ook geen naslagwerk waarin diepere betekenissen besproken worden. Daardoor blijf je als nieuwkomer in de kou staan. De plotwendingen zorgen echter wel voor een mooi schouwspel in de prachtig weergegeven cutscenes en het imposante leveldesign, al zijn ze nog zo voorspelbaar. Het verhaal fungeert uiteindelijk als excuus om de gameplay, personages en de locaties te ontdekken.

Lees meer...

Destiny 2: Curse of Osiris DLC details gelekt

De eerste details van de downloadable content voor Destiny 2 zijn gelekt. Volgens de Xbox Store heet het eerste DLC-pakket Curse of Osiris. Bungie heeft officieel nog niets bekendgemaakt.

De uitbreiding bevat extra missies en Adventures op de nieuwe planeet Mercurius. Hier verken je de regio Infinite Forest. Ook zorgt de uitbreiding voor nieuwe wapens, uitrustingen, Strikes en multiplayer maps.

De nieuwe planeet bevat waarschijnlijk een nieuwe Patrol Zone en The Lighthouse, die als nieuwe sociale zone fungeert. Er wordt geen melding van een nieuwe raid gemaakt.

Lees meer...

Destiny 2 staat een moeilijke taak te wachten: de eerste game kreeg namelijk stevige kritiek te verduren. Wat doet de sequel anders? We zetten de vijf belangrijkste dingen voor jou op een rijtje. Destiny 2 is overigens een van de 7 opvallende gamereleases in september.

7 opvallende gamereleases september

Met onder meer FIFA 18, Destiny 2 en SNES Classic Mini.

Voor de meesten is de zomervakantie helaas achter de rug. Maar treur niet, want de komende maand staan weer de nodige topgames op je te wachten. De gamereleases van augustus brachten onder meer Uncharted: The Lost Legacy en Mario + Rabbids: Kingdom Battle. Benieuwd welke games de komende maand voor je in petto heeft? De meest opvallende releases lees je hieronder.

Eerste Destiny 2 raid niet beschikbaar bij launch

Bungie laat weten dat de eerste raid in Destiny 2 een week na de console release wordt toegevoegd. De raid is vanaf 13 september toegankelijk.

De ontwikkelaar meldt verder dat de Trials in Destiny 2 pas vanaf 15 september voor iedereen beschikbaar zijn. Alle Nightfall-activiteiten in de game zijn echter wel op de releasedatum speelbaar.

Bungie heeft tot nu toe nog geen informatie over de raid gedeeld. "We houden info over raids altijd voor onszelf. Het is aan jullie om de geheimen en mysteries van de raid te ontrafelen. Met enig teamwork slagen jullie er misschien in om de gevaren te trotseren."

Lees meer...

Bekijk: Destiny 2 - What is Destiny 2?

Eindelijk een duidelijk Guardi-antword.

Destiny 2 lanceert in september op de PlayStation 4 en de Xbox One. De pc-versie van de game komt in oktober uit. Bungie organiseert vanaf 29 augustus een open bta voor de pc-versie van Destiny. De testfase duurt nog tot 31 augustus. Een overzicht met Destiny 2 info vind je nu ook op de site.

Destiny 2 - Beta, release, gameplay, trailer en alles wat we weten

De eerste Destiny-game heeft met zijn interessante gunplay, wereld en RPG-elementen een goede basis neergelegd. De game schiet echter op het vlak van verhaal, missies, social features en vooral afwisseling tekort. De uitbreidingen maken al veel goed, maar het is vooral Destiny 2 waarmee Bungie zich hoopt te herpakken. De ontwikkelaar zet dan ook flink de schop erin. Hier lees je alvast alles wat we over de shooter weten.

Destiny 2 release

De Destiny 2 release is 8 september 2017. De game is dan verkrijgbaar voor de PlayStation 4 en Xbox One. De Destiny 2 pc release is anderhalve maand later op 24 oktober 2017.

Lees meer...

Bekijk: Destiny 2 Launch Trailer

Destiny 2 lanceert in september op de PlayStation 4 en de Xbox One. De Destiny 2 pc release volgt later dit jaar. Onlangs raakte ook bekend dat Destiny 2 'van de grond af is opgebouwd voor de pc.' Een overzicht met Destiny 2 info vind je op de site.

Lees meer...

Blizzard Launcher heet weer Battle.net

Blizzard Launcher heet weer Battle.net

Naam bleef niet plakken.

In maart maakte Blizzard bekend dat Battle.net voortaan de Blizzard Launcher heet. Dat besluit is nu teruggedraaid.

In een blog legt de studio uit dat de overstap naar de nieuwe naam uitdagingen met zich mee zou dragen. 'We begrijpen dat Battle.net iets speciaals betekent. Het staat voor jaren gedeelde geschiedenis en plezier, community en vriendschap, voor ons en voor onze spelers.'

De naam Blizzard wordt nu wel verbonden aan Battle.net. De dienst gaat vanaf nu verder als Blizzard Battle.net. Naast Blizzards games wordt ook Destiny 2 aangeboden via de dienst. Binnenkort gaat de Destiny 2 pc bta van start.

Lees meer...

Start Destiny 2 pc beta bekend

Start Destiny 2 pc beta bekend

Tijd om te testen.

Bungie heeft de tijden en systeemeisen voor de Destiny 2 bta op de pc bekendgemaakt.

De bta is voor iedereen beschikbaar vanaf 29 augustus en loopt tot 31 augustus. De bta is n dag eerder beschikbaar indien je de game hebt gepreordered. Bungie raadt de volgende hardware aan:

Minimum Spec

Lees meer...

Bungie verlengt Destiny 2 beta

Bungie verlengt Destiny 2 beta

Nog even verder knallen.

Ontwikkelaar Bungie maakt bekend dat de Destiny 2 open bta op de PlayStation 4 en Xbox One wordt verlengd. De testfase duurt nu tot vanavond 19:00 uur.

Het is echter niet meer mogelijk om de bta nog te downloaden. Alleen wanneer je de bta reeds in bezit hebt, kun je van de verlenging gebruikmaken.

Tot dusver is er geen nieuwe content toegevoegd, waardoor de inhoud van de Destiny 2 bta hetzelfde blijft. Het is ook niet duidelijk of er nog een mogelijkheid komt om The Farm bekijken, de nieuwe Social Space in Destiny 2.

Lees meer...

Bekijk om 20:00 uur onze Destiny 2 beta livestream

Het is geen geheim dat onze Sander geen grote fan was van het originele Destiny. Maar vanavond geeft hij de Destiny 2 early access beta een eerlijke kans. Er gaan zelfs geruchten dat hij erg benieuwd is naar de game en zelfs opgewonden is om het te spelen. We zijn benieuwd!

We zien je graag om 20:30 uur op YouTube of het Eurogamer Benelux Twitch-kanaal. Chat gezellig met ons mee!

Lees meer...

Bungie onthult inhoud Destiny 2 beta

Ontwikkelaar Bungie onthult de inhoud van de open bta voor Destiny 2. De testfase start eind juli op de PlayStation 4 en de Xbox One.

Je kunt tijdens de bta onder andere de eerste missie in Destiny 2 uitproberen. Deze missie is eerder al tijdens een Destiny 2 gameplay trailer onthuld. Je hebt tijdens de testfase ook de mogelijkheid om de Inverted Spire Strike te spelen.

Bungie meldt ook dat je twee PvP Crucible modi in de beta kunt spelen. Zo heb je de beschikking over Control en de nieuwe Countdown modus. In Countdown verdedigt een team een basis terwijl het andere team probeert deze basis te veroveren.

Lees meer...

Exacte tijden Destiny 2 beta bekend

De exacte data en tijden voor de Destiny 2 bta zijn bekendgemaakt.

Let erop dat de data en tijden verschillen van platform tot platform, en dat het plaatsen van een pre-order eveneens een invloed heeft. De exacte uren vind je hieronder.

Destiny 2 bta - PlayStation 4 start

Lees meer...

Destiny 2 pc release bekend

Console release vervroegd en bta datum aangekondigd.

Bungie maakt de Destiny 2 pc release bekend en laat verder weten dat de Destiny 2 console release is vervroegd. De pc-versie lanceert op 24 oktober. De consoleversie komt nu op 6 september uit, twee dagen eerder dan voorheen.

Destiny 2 heeft geen Grimoire Cards

'We willen de lore dit keer in de game stoppen.'

Bungie heeft laten weten dat Destiny 2 geen Grimoire Cards heeft. Deze kaarten werden in de eerste Destiny gebruikt om de verhaallijn van de game uit te diepen.

Destiny 2 gameplay - Wat is er nieuw?

Destiny 2 gameplay - Wat is er nieuw?

Lessen uit het verleden.

Suzanne en Sander bespreken de Destiny 2 reveal. Wat is er nieuw in de Destiny 2 gameplay? Is het meer van hetzelfde, of heeft Bungie naar de commentaar geluisterd? Wat is de Destiny 2 releasedatum en hoe zit het met de pc-versie?

De Destiny 2 releasedatum voor consoles is 8 september, maar de Destiny 2 pc-versie komt pas later uit.

Lees meer...

Eerste details Destiny 2 gameplay onthuld

Eerste details Destiny 2 gameplay onthuld

Welcome to a world without light.

Tijdens de Destiny 2-livestream zijn de eerste details rond de gameplay onthuld.

In de missie Homecoming wordt getoond hoe The City door de Red Legion wordt aangevallen. De cutscene gaat direct verder naar gameplay, waarin je probeert The City tegen de invasie te beschermen. Bungie laat weten dat de Red War campaign meer cutscenes en NPC's bevat dan de eerste Destiny.

Strikes keren terug, waarin spelers samen moeten werken om objectieven te voltooien. De Crucible is ook aanwezig, en ditmaal zijn alle PvP-modi in 4v4 speelbaar.

Lees meer...

Eerder deze week werd Destiny 2 officieel aangekondigd en het lijkt wel of Bungie helemaal met het verleden wilt breken. Is dit het einde van Destiny 1? Wat met het zogenaamde 'tien jaren plan'? Mogen we de Destiny 2 bta binnenkort al verwachten? Blijft je progressie behouden?

Gerucht: Destiny 2 release gelekt

De bta komt eerst naar de PlayStation 4.

De releasedatum van Destiny 2 is mogelijk gelekt. Volgens een poster van winkelketen GameStop Itali komt de game op 8 september uit voor de PlayStation 4 en de Xbox One.