Dead Rising 4: Frank's Big Package

Dead Rising 4: Frank's Big Package belooft groots uit te pakken, maar zelfs de komische toon kan sleur niet vermijden.

Capcom Vancouver ontslaat deel personeel

Nieuwe Dead Rising game wordt minder ambitieus.

Ontwikkelaar Capcom Vancouver heeft onlangs 50 werknemers ontslagen. Dat schrijft gamesite Kotaku in een reportage. De studio maakte onder andere Dead Rising 4.

7 games om in de kerstsfeer te komen

It's the most wonderful time of the year!

Kerstmis zit vol met symboliek en rond deze tijd van het jaar kan je er bijna niet meer omheen. Sneeuw, versiering, cadeautjes, iets met een verjaardag van een belangrijk symbool, noem maar op. De symboliek is zo sterk dat het meteen warme gevoelens naar boven brengt, dus hier zijn zeven games om meteen mee in de kerstsfeer te komen!

Dead Rising 4: Frank's Big Package review - Zombi(e)dioterie

Sinterklaas is met zijn Pieten-entourage nog maar amper de deur uit of bij de meeste mensen pronkt alweer de kerstboom in de huiskamer. Om alvast in een opgewekte feestdagenstemming te komen, kun je op de PlayStation 4 nu ook hordes zombies in stukken meppen, hakken, zagen, schieten - of wat dan ook. Dead Rising 4: Frank's Big Package belooft inclusief alle extra content dan ook de nodige uren slachtvertier. Maar meer is niet altijd beter.

De meest opvallende verschijning in de game is de comeback van beroepschagrijn Frank West. Hij mag dan misschien een dagje ouder zijn, maar de uitgerangeerde fotograaf is zijn cynische humor en gewelddadige trekjes duidelijk nog niet verloren. Net als vijftien jaar geleden is het slaperige stadje Willamette de klos en wordt het overspoeld door duizenden zombies. Door de gezellige kerstsfeer waarbij alles groots versierd is en vrolijke kerstliedjes door de speakers galmen, zou je bijna vergeten dat je getuige van een humanitaire ramp bent. Maar een humeurige Frank in een romantische kerstsetting is de zombie-bonanza bij uitstek.

Ook het vierde deel pakt de kolderieke draad van de eerdere Dead Rising-games onverstoord op. In geen tijd sta je met een sombrero op je hoofd met een paspop op schedels van ondoden in te beuken, of zet je rijdend op een hybride grasmaaier/driewieler de omgeving in lichterlaaie. Later sta je dan weer oog in oog met een manische medeoverlevende die de toepasselijke naam Sadistic Santa draagt. En vergeet te midden van die chaos niet af en toe een selfie te nemen. Onnozele zombies, absurde wapens en knettergekke overlevenden: het is Dead Rising in een notendop.

Lees meer...