Dead or Alive 6

Dead or Alive 6 bedient vlot nieuwkomers en veteranen, maar beloont hen mondjesmaat. De typische visuele stijl gaat echter nooit verloren.

Dead Or Alive 6 - Te weinig body om te verpletteren

Dead Or Alive 6 - Te weinig body om te verpletteren

Niet voor (decolet)tere zieltjes.

In de Dead or Alive 6 review gaat Nathan met volle moed het gevecht tegen rondborstige of bodybuildende ninja's, maar wordt hij ook voor zijn heldendaden beloond?

Als je ninja's met uitgesproken decolletéanimaties ziet vechten in een Japanse tuin terwijl een pterodactylusei op de achtergrond wordt uitgebroed, dan weet je dat je met een nieuwe Dead or Alive te maken hebt. Ontwikkelaar Team Ninja neemt zich voor om de herkenbare elementen van de reeks te behouden, maar bedenkt manieren om beginnelingen in Dead or Alive 6 vlot tot de reeks te introduceren en de veteranen op hun wenken te bedienen. Een nieuwe supermeter en een kant-en-klare combo vormen de toevoegingen aan de gameplay die beide functies vervullen, en met succes. Wat je echter terugkrijgt voor al de slagen die je incasseert, is veelal te karig.

Break Gauge: zo heet de gloednieuwe supermeter die je middels rake klappen opvult. Dat kan met Fatal Rush, een kant-en-klare combo tot vier hits die je simpelweg met de R1-knop uitvoert. Als je meer ervaring hebt, dan kun je de Fatal Rush combineren met andere aanvallen. Eens opgeladen lanceer je een Break Blow of Break Hold. Die eerste doorbreekt eender welke block van je tegenstander, die tweede zet eender welke aanval om in een ijzersterke tegenaanval. Vooral Break Blow is voor beginners een vlotte manier om een combo af te ronden met een superaanval. Break Hold heeft echter wat meer voeten in de aarde, want die moet je perfect timen. Zo niet, dan verlies je de Break-lading. Experten hebben sowieso meer vingervlugheid om de Break Hold uit te voeren. Maar aangezien de Break Blow nagenoeg altijd uitvoerbaar is en de meter zich snel weer vult, vindt de Break Gauge het ideale evenwicht om nieuwkomers en veteranen een uitdaging te bieden. Samen met de Fatal Rush een geslaagde toevoeging dus.

Lees meer...

Systeemeisen pc-versie Dead Or Alive 6 bekendgemaakt

Flinke uppercut voor oudere pc's.

Koei Tecmo heeft de systeemeisen voor de pc-versie van Dead Or Alive 6 bekendgemaakt. Aangezien de game als eerste in de reeks gebruik maakt van een nieuw engine, liggen de vereisten een stuk hoger dan die van voorganger Dead or Alive 5.

Dead Or Alive 6 release uitgesteld

Twee weken langer wachten.

Koei Tecmo heeft de releasedatum van Dead or Alive 6 met twee weken uitgesteld. Oorspronkelijk stond de Dead or Alive 6 release gepland voor 15 februari. Die is nu uitgesteld naar 1 maart.

Dead or Alive 6 release bekendgemaakt

Om je warm te houden in de koude wintermaanden.

Koei Tecmo heeft de releasedatum van Dead or Alive 6 bekendgemaakt. De game lanceert op 15 februari 2019 voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. Daarnaast zijn ook de pre-order bonussen onthuld.

Dead or Alive 6 aangekondigd

Terug van weggeweest.

Uitgever Koei Tecmo kondigt Dead or Alive 6 aan, het nieuwste deel in de langlopende fighter-serie. De game komt in 2019 op de pc, PlayStation 4 en Xbox One uit. Een eventuele Switch-versie is niet genoemd. Daarnaast is er ook geen exacte releasedatum bekendgemaakt.