Dead Cells

Dead Cells triomfeert met verslavende gameplay, creatief wapentuig en een schitterende presentatie.

Week-eindbazen #34

Wat spelen we dit weekend?

Gamescom 2018 is afgelopen, dus is het weer tijd om met onze eigen collectie aan de slag te gaan. Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij dit weekend gaat spelen!

Week-eindbazen #32

Wat spelen we dit weekend?

De meeste redactieleden zijn terug van vakantie, dus er worden weer games gespeeld. Hieronder lees je nog welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij dit weekend gaat spelen!

Dead Cells review - Een nieuwe klassieker in het sidescrollergenre

In de Dead Cells review heeft Bert het niet over Gohans overwinning of een nummer van Papa Roach, maar wel over een geweldige game.

Fans van sidescrollers zijn de afgelopen maanden wel op hun wenken bediend. Met releases en re-releases van games als Hollow Knight, Chasm, Yoku's Island Express, Salt and Sanctuary en La-Mulana 2 zie je door het bos de bomen niet meer. Maak je echter geen zorgen, want die keuzestress kun je nu vergeten. Als er namelijk één game in het genre is die je moet spelen, dan is het Dead Cells. Ontwikkelaar Motion Twin noemt de game zelf een - hou je vast - 'roguelite, metroidvania actieplatformer'. Maar je kunt het ook houden bij 'een van de beste sidescrollers ooit gemaakt'.

De opzet van Dead Cells is simpel. Je begint als een hoopje groen slijm dat een vers lijk overneemt, en probeert met je nieuwe lichaam van een vervloekt eiland te ontsnappen. Daarbij baan je je een weg door verschillende, procedureel gegenereerde levels terwijl je allerlei monsters aan mootjes hakt, zoveel mogelijk loot en wapens verzamelt, en misschien zelfs enkele bosses verslaat... Tot je door overmoed of een domme fout sterft en je helemaal opnieuw moet beginnen. Dead Cells treedt namelijk in de voetsporen van onder andere de rogueliteklassieker Rogue Legacy: een run eindigt meestal in een gewisse dood, waarbij ervaring je voornaamste beloning is.

Lees meer...

Dead Cells releasedatum bekendgemaakt

Lanceert volgende maand voor pc, PlayStation 4, Switch en Xbox One.

Ontwikkelaar Motion Twin heeft de definitieve releasedatum van Dead Cells bekendgemaakt. De game lanceert op 7 augustus voor pc, PlayStation 4, Switch en Xbox One.