Days Gone

Belangrijke events

Days Gone preview - Overleven doe je zo

FeatureDays Gone preview - Overleven doe je zo

Sons of Anarchy meets The Walking Dead.

Het voorjaar is in de game-industrie traditioneel gezapiger dan de razendsnelle opeenvolging van welbekende franchises en ander AAA-geweld in de eindejaarsperiode. Met een release in april schiet nieuwkomer Days Gone temidden van middenmotors en uitgestelde titels alvast met een voorsprong uit de startblokken. Of de game zich de status van topper mag aanmeten? Een eerste kennismaking met Bend Studios' PlayStation 4-debuut smaakt alvast naar meer. Sons of Anarchy meets The Walking Dead. Kan dat echt fout aflopen?

Stadsjongen verliest wederhelft in apocalyps en wordt een doorwinterde 'road warrior' in een wereld bevolkt door geïnfecteerden. Het voorbije decennium is stilaan verzadigd met zombiegames en dito verhaallijnen. Protagonist Deacon St. John lijkt nochtans best een aangename kerel: worstelend met de dood van zijn vrouw Sarah, maar net laconiek en driftig genoeg om niet in het afgestompte overleverscliché te vervallen. De oorzaak van het meedogenloze virus en de rol van de zogenaamde NERO-laboranten hierin blijven voorlopig koffiedik kijken, maar het verhaal - met duidelijke invloeden als Sons of Anarchy en The Walking Dead - belooft zowel een fysieke als emotionele roadtrip doorheen de ruige Pacific Northwest in de Verenigde Staten te worden.

En wat een prachtig uitzicht bieden de majestueuze bergketens van de regio. Van de manier waarop zonlicht een warme gloed op bakstenen huizen werpt en door het dichte bladerdek priemt, tot de besneeuwde bergtoppen lonkend in de verte. PlayStation-exclusieve games zitten doorgaans niet verlegen om uitmuntende graphics, maar Days Gone is zonder meer een visueel pareltje. Ook gezichtsanimaties zijn van hoge kwaliteit, net als het meeslepende stemmenwerk. Ten slotte weet de framerate zich met honderden Swarmers op je beeldscherm staande te houden: een technisch huzarenstukje dat de PlayStation 4 Pro moeiteloos lijkt aan te kunnen. Het handvol grafische bugs, één opvallende teleportglitch en haperende AI bij stealth-secties zijn dan weer plooien die Bend Studios hopelijk wel nog weet glad te strijken voor de finale release.

Lees meer...

Ontwikkelaar Bend Studio onthult twee speciale edities van de openwereldzombiegame Days Gone, de Special Edition en de Collector's Edition. Eerstgenoemde bevat de game in een steelbook case, een 48-pagina's tellend artbook en de soundtrack, zowel digitaal als op cd.

Days Gone release uitgesteld

Aprilse grillen.

Sony maakt bekend dat de releasedatum van Days Gone is uitgesteld. De game lanceert nu op 26 april 2019. Eerder stond de release gepland voor 22 februari. Volgens Sony heeft ontwikkelaar Bend Studio meer tijd nodig om de game volledig af te werken.

Days Gone - Release, gameplay, trailers en alles wat we weten

Days Gone was tijdens de E3 2016 en E3 2017 nog een van Sony's stokpaardjes, maar kreeg de afgelopen editie iets minder aandacht dan verwacht werd. Is dat een teken aan de wand? Of moeten we gewoon geduldig zijn en kunnen we in 2019 wederom een ijzersterke PlayStation 4 exclusive verwachten? Hier lees je alvast alles wat je over de game moet weten.

Inhoud

Wat is Days Gone?

Lees meer...

Days Gone vijanden onthuld

Freakers, Newts, Marauders en Rippers.

Ontwikkelaar Bend Studios heeft de vijanden in Days Gone onthuld. Je krijgt onder andere te maken met Freakers, Newts, Marauders en Rippers. De studio houdt echter ook nog wat verrassingen achter de hand.

E3 2018 - Alle PS4 games die we verwachten te zien

The Last of Us: Part 2? Death Stranding? Spider-Man?

Elk jaar is Sony een van de hoofdrolspelers op de Electronic Entertainment Expo. Ook de 24e editie van 's werelds grootste gamebeurs zal daar geen uitzondering op zijn. Er zijn weinig ontwikkelaars die voor hun games de PlayStation 4 overslaan en daarnaast heeft de Japanse fabrikant ervan zelf ook nog eens de nodige exclusives in de pijplijn zitten. Welke PS4-games zie je (waarschijnlijk) op de E3 2018 terug? Je leest het allemaal hier.

Alternatieve Days Gone E3 2017 gameplay demo uitgebracht

Alternatieve Days Gone E3 2017 gameplay demo uitgebracht

Slechter weer, andere route, maar hetzelfde doel.

Sony brengt een alternatieve Days Gone E3 2017 gameplay demo uit. In het filmpje wordt de eerder getoonde Days Gone gameplay op een andere manier benaderd.

Ontwikkelaar Bend Studios infiltreert het vijandelijke kamp nu vanuit een andere richting. Daardoor rijdt hoofdpersonage Deacon St. John niet met zijn motor in de val en heeft hij ook geen last van wolven.

Een ander verschil is het weertype dat wordt gebruikt. Nu sneeuwt het en dat heeft invloed op zowel de mensen als de zogenoemde Freakers. Die laatste zijn in koud weer in grotere aantallen aanwezig.

Lees meer...

Nieuwe gameplay Days Gone getoond

Er is nieuwe gameplay van Days Gone getoond tijdens de Sony E3-persconferentie. De game bevat een open wereld en de trailer richt zich op stealth gameplay.

Zo zie je het hoofdpersonage achtervolgd worden door wolven op de motor. Daarna valt hij een vijandelijk kamp binnen waarbij hij voornamelijk stealth gebruikt.

Vijanden worden uitgeschakeld en de gevechten zijn cinematisch. Je kunt daarnaast ook hordes zombies tegen je vijanden gebruiken door ze bijvoorbeeld naar een vijandig kamp te lokken.

Lees meer...

E3 2016 - Sony toont eerste gameplay Days Gone

E3 2016 - Sony toont eerste gameplay Days Gone

Zombies knallen en schroot verzamelen.

Sony toont tijdens zijn E3-persconferentie de eerste gameplay van Days Gone.

De protagonist van de game is in bezit van een motor. De postapocalyptische setting laat je tegen grote hordes zombies vechten. Daarnaast zijn er ook andere mensen die proberen te overleven.

De demonstratie toont hoe je op zoek gaat naar schroot en levensmiddelen, door een verlaten tentenkamp. Je kunt onderdelen van auto's gebruiken als demper voor je pistool. Ook molotovs en een machinegeweer zijn te zien als beschikbare wapens.

Lees meer...