Dawn of War 3

Dawn of War 3 combineert moeiteloos het beste van zijn voorgangers en perfectioneert de formule tot een overtuigend en actievol geheel.

Belangrijke events

Warhammer 40,000: Dawn of War 3 patch voegt modding tools toe

Relic Entertainment laat weten dat Warhammer 40,000: Dawn of War 3 modding tools krijgt in de volgende patch. De patch lanceert later vandaag op Steam.

Via de modding tools is het onder andere mogelijk om de stats van units aan te passen en volledig nieuwe modi voor de game te creŽren. Je creaties deel je nadien met andere spelers via de Steam Workshop.

De patch voegt eveneens een auto save-functie toe aan de game. Ook krijgen verschillende units aanpassingen om de balans in de multiplayer te verbeteren.

Lees meer...

Warhammer 40,000: Dawn of War 3 review - Glorieuze terugkeer

Met Dawn of War 3 is Relic Entertainment, net zoals de onverstoorbare Space Marines uit het Warhammer 40,000-universum, niet bang voor een uitdaging. In plaats van een simpel vervolg op de traditionele RTS-game Dawn of War te maken, gooide de studio het over een andere boeg. Deel twee liet base building en resource gathering achterwege en richtte zich op krachtige helden. Die koersverandering resulteerde in een zeer geslaagde hybride tussen een RTS en een MOBA.

Voor Dawn of War 3 wordt de lat nog hoger gelegd. De game moet het beste van beide voorgangers perfect met elkaar combineren, terwijl de competitieve multiplayer op een toekomst in eSports mikt. Het is een torenhoge uitdaging waar de studio zijn tanden niet op stuk bijt. Dawn of War 3 is een straf staaltje vakmanschap en overklast moeiteloos zijn eigen voorgangers.

Zo is de singleplayercampaign geen slap tussendoortje, maar een volwaardige oorlog die het gewelddadige Warhammer 40,000-universum eer aan doet. Het plot draait om de machtige Spear of Khaine, een legendarisch wapen dat een interplanetair bloedbad tussen de Space Marines, Eldar en Orks ontketent. Oude bekenden Gabriel Angelos, Farseer Macha en Gorgutz 'Ead 'Unter maken opnieuw hun opwachting. Dankzij de uitstekende voice acting komen zowel het verhaal als de personages echt tot leven. De Space Marines klinken overdreven stoer, de Eldar arrogant en de Orks compleet gestoord. Het geheel wordt afgemaakt met een prachtige intro en schitterende illustraties tussen de missies door.

Lees meer...

Dawn of War 3 krijgt open beta

Dawn of War 3 krijgt open beta

Necr-onwijs nieuws.

Ontwikkelaar Relic Entertainment laat weten dat Warhammer 40.000: Dawn of War 3 een open bŤta krijgt. De testfase vindt van 21 tot 24 april plaats.

Tijdens de bŤta is de multiplayermodus van de strategiegame uit te proberen. Je krijgt in de open bŤta toegang tot alle drie de facties in Dawn of War 3: Eldar, Orks en Space Marines. Je kunt je voor de bŤta inschrijven via de officiŽle Dawn of War-site.

Relic heeft eerder dit jaar al de releasedatum van Dawn of War 3 onthuld. De game lanceert eind april op de pc. Johnny zijn Dawn of War 3 preview lees je hier nog eens.

Lees meer...

Dawn of War 3 trailer toont omgevingen

Ontwikkelaar Relic Entertainment toont in een nieuwe Dawn of War 3 trailer de verschillende omgevingen in de game.

In de video vertelt de ontwikkelaar het verhaal achter iedere locatie. Zo moet Cyprus Ultima een 'soort van futuristische middeleeuwse wereld' voorstellen, terwijl Cage World er zo buitenaards mogelijk uitziet.

Starfort heeft de typische 'grimdark' uitstraling van Warhammer 40K en is de thuisbasis van de Space Marines. Hier zie je enorme kathedralen en zware wapens. Als laatste is er nog Acheron, een onherbergzame omgeving gevuld met sneeuw en lava.

Lees meer...

Als Warhammer 40K-fan stond ik op Gamescom ongeduldig te wachten om met Dawn of War 3 aan de slag te mogen. Toen een pr-medewerker mij eindelijk kwam halen, vroeg hij mij: "Ben je bekend met Warhammer 40K en de Dawn of War RTS-games?". Ik antwoordde: "Hoe kan een man gelukkig zijn als hij zijn keizer niet met heel zijn hart gediend heeft?". Hij snapte de referentie en schoot in de lach. De pr-medewerker wist voldoende en plaatste mij zonder verdere uitleg achter een pc. We zijn nu een paar maanden en heel wat nieuwe informatie verder. Hoog tijd om alles op een rijtje te zetten.

E3 2016 - Dawn of War 3 gameplaybeelden tonen Imperial Knights in actie

E3 2016 - Dawn of War 3 gameplaybeelden tonen Imperial Knights in actie

Super units, Hero units en explosief geweld.

Ontwikkelaar Relic Entertainment toont de eerste gameplaybeelden van Warhammer 40,000: Dawn of War 3. In de video zie je de Imperial Knights in actie.

In een interview met Eurogamer praat Relic over de artstyle en hoe de game door MOBA's is geÔnspireerd. Daarnaast bespreekt de ontwikkelaar de vlottere besturing in vergelijking met de voorgaande games.

Verder praat de studio over de verschillende super units en hero units. Dawn of War 3 combineert de RTS-elementen van het eerste deel en de nadruk op hero units met RPG-elementen van het tweede deel.

Lees meer...