Darkest Dungeon

De ultieme adrenalinestoot waarbij je alles en iedereen verliest totdat je alleen, versteend en getekend achterblijft.

Ontwikkelaar Red Hook Studios laat op Twitter weten dat Darkest Dungeon naar de Nintendo Switch komt. Eerder kwam de game al uit voor de pc, Mac, Linux, PlayStation 4 en PlayStation Vita. Er is nog geen releasedatum bekendgemaakt.

FeatureDe beste games van 2016

14 games die de Essentieel-badge kregen.

2016 was opnieuw een fantastisch jaar voor gameliefhebbers. Bijna elke maand kwam er een absolute topper uit. Of het nu volledige nieuwe games of sequels van succesvolle reeksen zijn; heel wat titels verdienen je aandacht. Maar wat zijn nu echt de allerbeste games van 2016? Wij zetten voor jou alle games op een rijtje die in onze reviews de felbegeerde Essentieel-badge kregen.

Darkest Dungeon review - Verslavend masochistisch

Het vuur van de laatste fakkel dooft langzaam. De duisternis verdrijft het licht en stress grijpt om zich heen. Terugtrekken is de meest verstandige keuze, maar het doel is zo dichtbij. De deur naar de laatste kamer zwaait open. Je groep loopt in een hinderlaag van afgrijselijke monsters. Vluchten kan niet meer en angst neemt de overhand. Je verliest de controle en na een paar beurten is het gedaan met je zorgvuldig opgebouwde groep. Ze zijn niets meer dan een paar extra namen op een lange lijst slachtoffers in jouw poging om je landgoed en de eer van je familienaam te herstellen.

Op het eerste gezicht is Darkest Dungeon de zoveelste roguelike met turn-based RPG-elementen. Red Hook Studios pakt het echter anders aan. En met verve. In de meeste RPG's gaat het om de statistieken van je personage verhogen en betere uitrusting vinden. Er wordt nooit stilgestaan bij je personages en wat al die avonturen met ze doen. In Darkest Dungeon vind je die diepgang wel. Daar staat de mentale gezondheid van je personages namelijk centraal. Daarbij spelen stress, vermoeidheid, angst en krankzinnigheid een grote rol. Elk gevaar dat je groep tegenkomt, heeft gevolgen voor hun gemoedstoestand. Je moet dus zowel hun fysieke als geestelijke gezondheid op peil houden.

Maar zelfs zonder het stress-systeem biedt Darkest Dungeon de nodige uitdaging. Zo heeft iedere held en klasse zijn eigen voor- en nadelen waar je tijdens de gevechten rekening mee moet houden. Daarnaast vecht je altijd met een rij van vier helden. Hun positionering is cruciaal, want niet iedereen kan op elke plek uit de voeten. Sterker nog, op bepaalde plekken zijn ze zelfs nutteloos. Hetzelfde geldt voor de monsters, waardoor aanvallen die de boel in de war gooien levensgevaarlijk kunnen zijn. Combineer dit met andere factoren zoals uitrusting, stress en verschillende 'damage over time'-effecten en elk gevecht is anders. Herladen is niet mogelijk, dus elke confrontatie is uitermate spannend.

Lees meer...

Releasedatum Darkest Dungeon bekend

Volgend jaar uit Early Access.

Red Hook Studios maakt bekend dat Darkest Dungeon vanaf 19 januari 2016 als volledige versie verkrijgbaar is. De game heeft dan krap een jaar in Early Access gezeten op Steam.