Dark Souls Remastered

Dark Souls Remastered biedt nuttige verbeteringen voor wie diep graaft, maar voorts is dit een doorsnee remaster van een bijzondere game.

Belangrijke events

Dark Souls Remastered release op de Switch bekend

Dark Souls Remastered release op de Switch bekend

Eindelijk een glimp van de zon.

De Switch-versie van Dark Souls Remastered heeft een releasedatum gekregen. De game komt op 19 oktober 2018 uit.

De lancering stond oorspronkelijk voor 25 mei 2018 gepland, maar toen werd Dark Souls Remastered voor de Switch uitgesteld. De remaster kwam toen wel voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One uit.

Op de nieuwe dag van release is ook de Dark Souls Remasterd amiibo verkrijgbaar die de welbekende Praise the Sun-houding ontgrendelt. Verder is bekend dat de Switch-versie op 30 frames per seconde draait, met een resolutie van 1080p op de televisie en 720p op de tablet of handheld.

Lees meer...

Week-eindbazen #32

Wat spelen we dit weekend?

De meeste redactieleden zijn terug van vakantie, dus er worden weer games gespeeld. Hieronder lees je nog welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij dit weekend gaat spelen!

Week-eindbazen #26

Wat spelen we dit weekend?

Week-eindbazen neemt een zomerstop. Vanaf augustus laten we jullie weer weten welke games we in het weekend spelen. Maar hieronder lees je nog welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij dit weekend gaat spelen!

Dark Souls Remastered review - Doorsnee remaster van een bijzondere game

Dark Souls Remastered review - Doorsnee remaster van een bijzondere game

“Als ik maar zo schromelijk kon gloeien!”

In deze Dark Souls Remastered review vloekt Carl opnieuw bij de Capra Demon om te zien of de opknapbeurt van last gen-klassieker Dark Souls succesvol is.

Dark Souls sloeg in 2011 in als een bom. Een donkere, complexe en bovenal aartsmoeilijke game die uitgroeide tot een internethit en als zoete broodjes verkocht? De gamewereld wist niet wat haar overkwam. Zeven jaar, dozijnen analyses en talloze imitaties later zet Dark Souls zich opnieuw neer aan een bonfire om zijn verhaal te vertellen. Hoe doe je zo'n geliefde klassieker echter eer aan op een nieuw platform? Volgens ontwikkelaar QLOC door zo min mogelijk te veranderen. Het resultaat is een remaster die wel heel erg braaf binnen de lijntjes kleurt.

De eerste indruk is nochtans ijzersterk. Hoe je het ook wendt of keert: Dark Souls kon technisch niet mee met de designambities van FromSoftware, met als dieptepunt de legendarisch slechte framerate van het origineel. Op de PlayStation 4 en Xbox One is deze remaster dan ook een openbaring. Het mos op de muren van Undead Asylum is prachtig gedetailleerd, de dunne laag mist in Firelink Shrine is bloedmooi, en bovenal verken je Lordran met een vloeiende 60 frames per seconde. Ja, zelfs wanneer de Hellkite draak aan Undead Parish vuur spuwt, of wanneer je de giftige drek en gammele stellingen van Blighttown verkent. Waar de game vroeger soms op een diavoorstelling leek en je het loodje legde door traag reagerende controls, is dat hier niet het geval. De hogere en consistente framerate is dan ook het allergrootste pluspunt van Dark Souls Remastered.

Lees meer...

Bekijk: Dark Souls Remastered - Launch Trailer

Dark Souls Remastered lanceert officieel op 25 mei op de pc, PlayStation 4 en Xbox One. De pc-versie van de game is echter nu al ontgrendeld op Steam. De release van de Nintendo Switch-versie van Dark Souls Remastered is uitgesteld tot de zomer van 2018.

Lees meer...

Tijden Dark Souls Remastered netwerktest bekend

FromSoftware heeft de tijden voor de Dark Souls Remastered netwerktest bekendgemaakt.

De test is op 11 en 12 mei beschikbaar op de PlayStation 4 en Xbox One. Momenteel is in Japan de test alvast te preloaden, die bedoeld is om de multiplayer te testen. Het is nog niet duidelijk welke gebieden speelbaar zijn in de test.

De Nintendo Switch versie van Dark Souls Remastered is uitgesteld tot de zomer en is geen onderdeel van deze netwerktest.

Lees meer...

Pc-versie Dark Souls:Remastered halve prijs voor wie de originele game bezit

Eigenaars van de pc-versie van Dark Souls krijgen van Bandai Namco een korting op Dark Souls: Remastered. Eigenaars van de originele game kunnen de remastered versie vanaf 25 mei voor halve prijs aanschaffen.

Eerder kondigde Bandai Namco nog aan dat er geen dergelijke korting komt. De uitgever komt daar nu op terug en wil 'trouwe fans een beloning geven'. Daartegenover staat dat de originele versie vanaf 9 mei niet langer te koop is via Steam.

Mogelijk wil Bandai Namco zich via deze actie verontschuldigen voor de erbarmelijke pc-port van de eerste Dark Souls. Eerder maakte de uitgever al bekend dat de Dark Souls Remastered release op de Nintendo Switch is uitgesteld.

Lees meer...

Dark Souls Remastered release op de Nintendo Switch uitgesteld

Bandai Namco heeft bekendgemaakt dat de releasedatum van Dark Souls Remastered op de Nintendo Switch wordt uitgesteld. De game wordt nu 'deze zomer' uitgebracht. Ook de Solaire of Astora-amiibo is dan pas verkrijgbaar.

De game stond aanvankelijk gepland voor 25 mei, maar lijdt nu dus uitstel. De pc-, PlayStation 4- en Xbox One-versie van de game komt nog wel op 25 mei uit. Er wordt geen reden gegeven voor het uitstel van de Switch-versie.

Vanaf eind volgende maand kunnen fans en nieuwkomers weer aan de slag met From Software's JRPG. Onlangs is al technische informatie over Dark Souls Remastered onthuld.

Lees meer...

Dark Souls: Remastered-amiibo onthuld

Tijdens de Nintendo Direct is er een speciale amiibo voor Dark Souls: Remastered aangekondigd. De amiibo is gebaseerd op Solaire of Astora. Met de amiibo krijgen spelers toegang tot de Praise the sun-houding.

Tijdens de aankondiging is er eveneens vermeld dat er voor Dark Souls: Remastered een netwerktest aankomt. Een specifieke datum is nog niet bekendgemaakt.

De Switch-versie van Dark Souls: Remastered is in handen van Virtuos. De ontwikkelaar heeft eerder aan de Switch-versie van L.A. Noire gewerkt. Dark Souls: Remastered komt op 25 mei voor de pc, PlayStation 4, Nintendo Switch en Xbox One uit.

Lees meer...

Switch-versie Dark Souls: Remastered in handen van Virtuos

Switch-versie Dark Souls: Remastered in handen van Virtuos

Stond eerder in voor de Switch-versie van L.A. Noire.

Volgens een classificatie van het Australische Rating Board wordt de Switch-versie van Dark Souls: Remastered ontwikkeld door Virtuos. De studio maakte eerder de Switch-versie van L.A. Noire.

Verder heeft het Chinese bedrijf gewerkt aan games als Assassin's Creed: The Ezio Collection, Final Fantasy 12: The Zodiac Age en de Final Fantasy X/X-2 HD Remaster. Uitgever Bandai Namco heeft nog niet op het nieuws gereageerd.

Eerder raakte tevens bekend dat Dark Souls: Remastered ook naar de pc, PlayStation 4 en Xbox One komt. De ontwikkeling van deze versie is in handen van het Poolse QLOC. Die studio heeft onder andere aan ports van Dragon's Dogma: Dark Arisen en Resident Evil 6 gewerkt.

Lees meer...

Technische informatie over Dark Souls Remastered onthuld

Technische informatie over Dark Souls Remastered onthuld

Framerate, schermresolutie, dat soort dingen.

Uitgever Bandai Namco heeft technische informatie over Dark Souls Remastered onthuld.

De pc-versie ondersteunt een native 4k-resolutie met 60fps. De PlayStation 4- en Xbox One-versies hebben een 1080p-resolutie en hebben ook een framerate van 60fps. Daarnaast hanteren de PlayStation 4 Pro en Xbox One X een upscaled 4K-resolutie met 60fps.

Voor de Switch geldt een 1080p-resolutie en 30 fps in docked mode. Handeld mode verlaagt de resolutie naar 720p en 30fps. Alle versies bevatten naast de hoofdgame ook de Artorias of the Abyss DLC en gebruiken dedicated servers voor PvP en PvE tot zes spelers.

Lees meer...