Dark Souls Remastered

Key events

Dark Souls: Remastered-amiibo onthuld

Tijdens de Nintendo Direct is er een speciale amiibo voor Dark Souls: Remastered aangekondigd. De amiibo is gebaseerd op Solaire of Astora. Met de amiibo krijgen spelers toegang tot de Praise the sun-houding.

Tijdens de aankondiging is er eveneens vermeld dat er voor Dark Souls: Remastered een netwerktest aankomt. Een specifieke datum is nog niet bekendgemaakt.

De Switch-versie van Dark Souls: Remastered is in handen van Virtuos. De ontwikkelaar heeft eerder aan de Switch-versie van L.A. Noire gewerkt. Dark Souls: Remastered komt op 25 mei voor de pc, PlayStation 4, Nintendo Switch en Xbox One uit.

Lees meer...

Switch-versie Dark Souls: Remastered in handen van Virtuos

Switch-versie Dark Souls: Remastered in handen van Virtuos

Stond eerder in voor de Switch-versie van L.A. Noire.

Volgens een classificatie van het Australische Rating Board wordt de Switch-versie van Dark Souls: Remastered ontwikkeld door Virtuos. De studio maakte eerder de Switch-versie van L.A. Noire.

Verder heeft het Chinese bedrijf gewerkt aan games als Assassin's Creed: The Ezio Collection, Final Fantasy 12: The Zodiac Age en de Final Fantasy X/X-2 HD Remaster. Uitgever Bandai Namco heeft nog niet op het nieuws gereageerd.

Eerder raakte tevens bekend dat Dark Souls: Remastered ook naar de pc, PlayStation 4 en Xbox One komt. De ontwikkeling van deze versie is in handen van het Poolse QLOC. Die studio heeft onder andere aan ports van Dragon's Dogma: Dark Arisen en Resident Evil 6 gewerkt.

Lees meer...

Technische informatie over Dark Souls Remastered onthuld

Technische informatie over Dark Souls Remastered onthuld

Framerate, schermresolutie, dat soort dingen.

Uitgever Bandai Namco heeft technische informatie over Dark Souls Remastered onthuld.

De pc-versie ondersteunt een native 4k-resolutie met 60fps. De PlayStation 4- en Xbox One-versies hebben een 1080p-resolutie en hebben ook een framerate van 60fps. Daarnaast hanteren de PlayStation 4 Pro en Xbox One X een upscaled 4K-resolutie met 60fps.

Voor de Switch geldt een 1080p-resolutie en 30 fps in docked mode. Handeld mode verlaagt de resolutie naar 720p en 30fps. Alle versies bevatten naast de hoofdgame ook de Artorias of the Abyss DLC en gebruiken dedicated servers voor PvP en PvE tot zes spelers.

Lees meer...