Conarium

Conarium begint erg goed en prikkelt je nieuwsgierigheid, maar zakt na verloop van tijd in elkaar.

Conarium review

Conarium review

H. P. Lafcraft.

Conarium is een andere naam voor de pijnappelklier, een klier in je hersenen waarin volgens de Franse filosoof RenÚ Descartes je ziel huist. Het is ook de naam van de nieuwe game van Zoetrope Interactive. De game van de driekoppige Turkse ontwikkelaar is echter geen digitale variant van hersendoktertje spelen, maar wil een vervolg zijn op de novelle 'At the Mountains of Madness' van de Amerikaanse horror- en sciencefictionauteur H. P. Lovecraft. In een notendop: de game belooft onwerkelijke mysteries in oeroude ru´nes terwijl je met waanzin flirt.

Conarium begint veelbelovend: na een bevreemdende intro word je zonder houvast wakker in een kamer die door een vreemd, stroboscoopachtig toestel verlicht wordt. Na wat rond te snuffelen ontdek je dat je in een onderzoeksbasis op Antarctica bent. Gaandeweg lees je log- en dagboeken, beluister je audiofragmenten en vis je weggegooide propjes papier uit vuilnisbakken, en achterhaal je dat je zelf een onderzoeker bent - en de enige levende ziel op de Zuidpool. Aan jou om te ontdekken wat er zich in de basis heeft afgespeeld. Het mysterie is bijzonder prikkelend en zet je ertoe aan om elk hoekje en gaatje van de basis te verkennen.

Dat is ook nodig, want om het verhaal van Conarium helemaal te begrijpen, moet je verborgen documenten zoeken en gebeurtenissen zelf met elkaar verbinden. Die aanwijzingen liggen echter niet voor het grijpen, dus je moet je ogen goed open houden. Ook zijn er veel verwijzingen naar andere Lovecraft-verhalen in de game verstopt, zoals een miniatuur van Cthulhu of de beruchte Necronomicon. Als je met Lovecrafts werk vertrouwd bent, is Conarium een feest van herkenning. Elk gevonden geheim geeft dan ook een bevredigend gevoel.

Lees meer...

Bekijk: Conarium - Launch Trailer

Conarium is een first-person puzzelgame die op het boek At The Mountains of Madness van H.P. Lovecraft is gebaseerd. Je onderzoekt in de game onder andere een verlaten basis op Antarctica. De game lanceert op 6 juni op de pc.

Lees meer...