Company of Heroes 2: The Western Front Armies

Company of Heroes 2: The Western Front Armies review

Wanneer ik tijdens Company of Heroes 2: The Western Front Armies als Amerikaanse opperbevelhebber een vroeg voordeel verzilver door een meerderheid aan strategische punten te veroveren, lijkt het erop dat mijn West-Duitse tegenstander een vogel voor de kat is. Al snel blijkt echter dat hij me bewust m'n gangetje laat gaan. In plaats van zich meteen volop in de strijd te werpen, bouwt hij rustig aan zijn agressieve infrastructuur. Even later begint hij me te overrompelen met eskadrons van superieure tanks die mijn voertuigen herleiden tot blikken schietschijven.

In mijn basis ligt echter een voorraadje bazooka's waarmee ik mijn goedkope soldaten uitrust en de Duitse opmars een halt toe roep. Met enkele paratroepers achter vijandelijke linies leg ik hun toevoer van kostbare brandstof plat en met anti-tank gereedschap uit de lucht breng ik traag maar gestaag hun tanks tot een hoopje schroot. De Duitse infrastructuur wordt uiteindelijk op de knieŽn gedwongen.

Het originele Company of Heroes 2 vertelt een jaar geleden het verhaal over het Oostfront, wellicht het meest beslissende strijdtoneel van de Tweede Wereldoorlog. Met de introductie van het speelbare Duitse Oberkommando West en het Amerikaanse leger is de uitbreiding Western Front Armies een terugkeer naar meer vertrouwd terrein voor westerse real-time strategiespelers. Relic Entertainment heeft met deze uitbreiding de ambitie om niet enkel het aantal speelbare fracties te verdubbelen, maar ook de multiplayer beter te balanceren.

Lees meer...