Company of Heroes 2: Ardennes Assault

Company of Heroes 2: Ardennes Assault review

22 december 1944. Bastenaken helemaal omringd door superieure Duitse troepen. Een totaal uitgeput Amerikaans leger ingesloten in een sneeuwstorm en afgesneden van zijn luchtmacht. De overwinning van de Slag om de Ardennen is binnen Duits handbereik. De volgende ochtend trekt het weer echter op en komt de Geallieerde bevoorrading op gang. Maar wat als de wolken niet waren weggetrokken?

Het is deze 'wat als' vraag die centraal staat in Company of Heroes: Ardennes Assault. Relic Entertainment blaast met deze standalone uitbreiding de singleplayercampagne van de strategische serie nieuw leven in. Niet langer is het een vastgelegde opeenvolging van missies, maar een landkaart van de Ardennen waar je met drie verschillende Amerikaanse compagnies doorheen trekt. Je kiest zelf met wie en waar je aanvalt.

Je gaat aan de slag met drie gevechtstakken: de mobiele en flexibele paratroopers van de Airborne, de kordaat oprukkende Mechanized Infantry en de verschroeiende artillerie van de Support-eenheid. Elk leger heeft zijn eigen voorraden en ervaringsniveau, die tussen verschillende gevechten behouden blijven. Verlies tijdens een veldslag te veel troepen en je krijgt geen nieuwe meer. Roekeloos met mensenlevens omspringen is dus een slechte strategie. Zeker met je veteranentroepen, want als je deze verliest, zakt ook het ervaringspeil van de compagnie en zijn strijdmogelijkheden.

Lees meer...

Winston Churchill noemt na de Tweede Wereldoorlog de Slag om de Ardennen "ontegensprekelijk de grootste Amerikaanse veldslag van de oorlog". Tot op vandaag spreekt de heldhaftige verdediging van Bastenaken tot de verbeelding. Ook bij Relic Entertainment, die met de standalone uitbreiding Company of Heroes 2: Ardennes Assault de singleplayer campagne van de populaire RTS-games nieuw leven wil inblazen.