Command & Conquer 4

Spotlight

Belangrijke events

C&C4: Tiberian Twilight nieuwe maps

Een mooi pakketje van 3 stuks.

Na een patch voor C&C4: Tiberian Twilight, die niet enkele bugs uit de wereld geholpen heeft, kunnen spelers hun kunnen nu botvieren op maar liefst drie nieuwe mulitplayer maps. Heb je de patch nog niet geďnstalleerd, dan kan je dit doen door gewoon de game op te starten. Het gaan om de maps: Capitol Coup, Disputed Depot en Bridge to Nowhere.

Command & Conquer 4: Tiberian Twilight

Command & Conquer 4: Tiberian Twilight

Slotstuk vol verandering.

Het finale deel in de legendarische Command & Conquer-reeks is de derde RTS-game die ik de voorbije week onder de loep nam, en ongetwijfeld degene waar ik het meeste van verwachtte. De geslaagde formule van oorspronkelijke ontwikkelaar Westwood heeft zich al meermaals bewezen, maar dat is nu juist waar het schoentje knelt… Want de geslaagde formule is er deze keer niet meer. Is het slotstuk in de verhaallijn rond Kane een gewaagd meesterwerkje of eerder teleurstellende ketterij? Ik zocht het voor jullie uit.

Alvorens daar verder op in te gaan nog even uiteenzetten waar het allemaal precies weer om draait. We schrijven het jaar 2062. Tiberium, het mysterieuze en gevaarlijke groene mineraal dat aan de basis ligt van een heleboel conflicten, is over de hele wereld verspreid geraakt. Kane, de machtige goeroe van de Brotherhood of NOD, is bang dat de mensheid binnenkort zal vergaan en sluit een overeenkomst met zijn vroegere aartsvijanden: het Global Defense Initiative. Samen ontwikkelen ze een technologie die het Tiberium in bedwang kan houden: het Tiberium Control Network. In 2077, wanneer de campagne van Command & Conquer 4 echt van start gaat, staat de wereld alweer aan de rand van een oorlog op gigantische schaal. Verschillende rebellengroepen die protesteren tegen de alliantie scheuren zich af van beide partijen en veroorzaken heel wat tumult, terwijl Kane en het GDI opnieuw verder uit elkaar beginnen te groeien…

Er komt een moment waarop je als uitgever voor een bijzonder moeilijke keuze staat: gaan we op zeker spelen en onze oude vertrouwde formule als basis voor de game nemen, of komen we met iets volledig nieuws zodat de reputatie van de reeks en de trouwe fans op het spel staan? EA koos wat Command & Conquer 4 betreft voor het laatste. Vergeet Tiberium ontginnen om je legers en structuren te financieren, vergeet rekening houden met stroom, en vergeet langzaamaan een basis opbouwen. Het is allemaal weg. Weg, en vervangen door 'Crawlers'.

Lees meer...

FeatureCommand & Conquer 4

Veel vernieuwing in de vertrouwde format.

Sinds jaar en dag schrijft de mens over het voortdurende conflict tussen goed en kwaad, hemel en hel, ying en yang. Het is een strijd waar geen einde aan lijkt te komen. Hetzelfde leek het geval met de oorlog tussen de NOD en GDI, maar met Command & Conquer 4 wordt het Tiberium-hoofdstuk dan eindelijk afgesloten.