Catherine

Spotlight

Key events

9th February 2012

Losgeslagen Catherine trailer

9th February 2012

Catherine Review

29th March 2011

Catherine

Gerucht: Catherine komt naar de Nintendo Switch

Update: Niet de Switch maar de Vita!

UPDATE:Atlus heeft Catherine Full Body officieel aangekondigd, voor de PlayStation 4 en de PlayStation Vita. Het betreft hier een heruitgave van de PlayStation 3-versie met een derde Catherine en daarmee gelijk een nieuw einde.

De Eurogamer Benelux podcast is geboren!

Aflevering 1 ziet na meerdere tests het levenslicht.

Beste bezoekers van Eurogamer Benelux, vandaag is een historische dag. Ontkurk de champagne, steek het vuurwerk af en maak er een ongelofelijk feestje van. Na ontelbare tests, verschillende audiogedrochten en onfortuinlijke omstandigheden zijn we er eindelijk in geslaagd om van start te gaan met een officiŽle podcast op Eurogamer Benelux!

Catherine Review

Catherine Review

Huisje boompje beestje of jong en wild?

Een puzzelgame met levenslessen voor 30-plussers, zo kun je Catherine het beste omschrijven. Catherine vertelt het verhaal van de 32-jarige Vincent wiens leven behoorlijk op z'n kop komt te staan. Een game die voor de verandering eens niet gaat over de wereld redden en monsters beschieten, maar een game die uit het leven lijkt te zijn gegrepen.

Vincent is een relaxte dude van begin 30. Hij houdt niet van conflicten en vindt het leventje dat hij leidt - een beetje hangen met z'n vrienden, een biertje drinken en zo nu en dan eens afspreken met zijn vriendinnetje Katherine - prima. Als het aan hem ligt, blijft het leven zo gemakkelijk. Echter denkt Katherine daar anders over. Zij wil zekerheid en werken aan de toekomst. Zij wil een gezinnetje. Kortom: huisje, boompje, beestje. En oja, ze is ook nog eens overtijd.

Na de eerste paar filmpjes, die in een schitterende manga-stijl getoond worden, had ik al medelijden met Vincent. Wat een verschrikkelijke zeurkous is die Katherine zeg! "Je mag niet dit. Je mag niet dat. Drink je niet teveel? En ik ga wel over de financiŽn." Je zou er spontaan van vreemdgaan, en dat is precies wat Vincent overkomt wanneer hij in zijn stamkroeg de uitdagende Catherine (inderdaad, met een C) tegenkomt. De eerste avond is het al raak en de volgende ochtend wordt hij wakker met de beeldschone jonge blondine naast hem. Het is alleen jammer dat hij zich er niks van kan herinneren.

Lees meer...

Catherine

Catherine

Of Katherine?

Terwijl talloze Japanse publishers proberen om het Westen te verleiden, gaat Atlus met Catherine gewoon weer zijn eigen gangetje. De eerste paar trailers van de game gaven zelfs de indruk dat ze de kant van de zogeheten eroge op waren gegaan. Een man die omsingeld wordt door twee mooie vrouwen, waarbij hij vreemd lijkt te gaan met de blonde dame die zich halfnaakt in zijn bed bevindt: het erotische karakter had duidelijk de overhand.

Laat je echter niet door deze trailers misleiden. Het meeste naakt wat je in de game kan verwachten is al in de trailers zichtbaar en de erotische scenes vormen louter een klein onderdeel van het grotere geheel. Uiteindelijk draait Catherine vooral om de onzekerheid waardoor de hedendaagse dertigjarige man door geplaagd wordt. Thema's als trouwen, kinderen krijgen en het loslaten van de losbandige, zorgeloze tijden van je jeugdige jaren passeren allemaal de revue. Dit in een verhaal dat niet alleen erotische, maar tevens bovennatuurlijke en bovenal komische elementen bevat.

De game is in feite in twee delen opgedeeld. Overdags zijn wij voornamelijk toeschouwers in het verhaal van Vincent. Zijn vriendin Katherine krijgt van haar ouders te horen dat ze het wel tijd vinden voor een huwelijk, terwijl haar vriendinnen al een man en kinderen hebben en ze hint op weinig subtiele wijze naar Vincent dat het wellicht tijd is dat ze ook eens aan meer dan eindeloos plezier denken. Op een van deze dagen zit hij nog na te drinken in zijn stamkroeg The Stray Sheep wanneer een wulpse blonde dame genaamd Catherine bij hem aan tafel schuift en voor hij het weet wordt hij de volgende dag wakker met haar naast zich in bed. Wat volgt is een lange week waarin Vincent heen en weer wordt getrokken tussen Catherine en Katherine en hij moet leren om prioriteiten te stellen en de knoop door te hakken.

Lees meer...

Atlus wordt ontbonden

Geen invloed op games in ontwikkeling.

Sinds gisteren is Atlus ontbonden als een aparte entiteit binnen het moederbedrijf Index Holdings. Dit meldt Gamasutra.