Call of Duty: WW2

De nieuwe multiplayermodus is welkom en de Divisions geven je meer vrijheid, maar Call of Duty: WW2 is meer herhaling dan vernieuwing.

Key events

Call of Duty: WW2 update past Divisions aan

Ontwikkelaar Sledgehammer Games heeft een grote update voor Call of Duty: WW2 uitgebracht die onder andere de Divisions in de game aanpast.

Zo moedigt de update spelers aan om meer te experimenteren. Alle skills zijn nu attachments die je tijdens het kiezen van je loadout selecteert. Elke Division krijgt ook een vierde nieuwe ability ter compensatie.

De patch maakt het ook mogelijk om oneindig lang te sprinten. Eerder was het enkel mogelijk om gedurende korte tijd een sprintje te trekken. Sledgehammer-medewerker Greg Reisdorf legt nu in een video uit dat een korte sprint 'de gameplay niet ten goede komt'.

Lees meer...

Gerucht: Modern Warfare 2 Remastered release is volgende maand

Call of Duty: Modern Warfare 2 Remastered komt volgende maand op 30 april uit. Die info kwam tevoorschijn toen de game op Amazon Italy opdook.

De prijs werd vermeld als 19,99 euro.

Het gebeurt wel vaker dat online winkels een game online plaatsen voor die officieel is aangekondigd. Soms gaat het per ongeluk om een lek, soms is de informatie volledig inaccuraat. Ga dus voorzichtig om met dit gerucht.

Lees meer...

Week-eindbazen #06

Wat spelen we dit weekend?

Johnny is eindelijk weer terecht, maar mompelt nu iets over zwaarden en vuistgevechten. Helaas hebben we niet heel veel tijd om op hem te letten, want onze backlog begint weer te groeien. Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij gaat spelen!

Gerucht: Volgende Call of Duty heet Black Ops 4

Komt ook naar de Nintendo Switch.

Volgens Switch Network-redacteur Marcus Sellars is Black Ops 4 het volgende deel in de Call of Duty-reeks. De game staat gepland voor 2018 en komt uit voor de pc, PlayStation 4, Nintendo Switch en Xbox One.

Call of Duty: WW2 patch wijzigt interface

Ontwikkelaar Sledgehammer Games brengt update 1.09 voor Call of Duty: WW2 uit. De patch past onder andere de interface in de game aan.

Zo is Headquarters niet meer de eerste optie in het 'Find Match' - menu. Daarnaast is de aankondiger in de War-modus nu minder luid. Voetstappen van spelers zijn dankzij de update ook minder goed te horen.

De studio meldt op de Call of Duty: WW2-subreddit dat de update de regeneratie van levenspunten heeft versneld. Ook beweeg je niet meer langzamer als je door het shellshock-effect van de explosie van een teamgenoot wordt getroffen.

Lees meer...

Call of Duty: WW2 patch past BAR aan

Ontwikkelaar Sledgehammer games heeft een patch voor Call of Duty: WW2 uitgebracht die onder andere de BAR minder krachtig maakt.

De update zorgt er onder andere voor dat de BAR nu een sterkere recoil heeft. Dat maakt het wapen minder nauwkeurig. De patch zorgt er ook voor dat je Headquarters met andere spelers wordt gevuld.

Sledgehammer zegt verder dat flinching in Call of Duty: WW2 binnenkort wordt aangepast. Nu zorgt flinching ervoor dat je wapen uit zichzelf beweegt als er op je wordt geschoten. Het is nog onbekend wanneer de studio de feature aanpast.

Lees meer...

Call of Duty: WW2 update verhelpt bugs in leaderboard

Call of Duty: WW2 update verhelpt bugs in leaderboard

Maar nu kunnen spelers geen matches meer vinden.

Sledgehammer Games heeft een patch voor Call of Duty: WW2 uitgebracht die meerdere bugs in de game verhelpt. De patch is nu beschikbaar op de Playstation 4 en de Xbox One.

In de patch notes op de Call of Duty-subreddit staat dat de update een aantal bugs in onder andere de leaderboards verhelpt, de UI aanpast en de laadtijden in de game verbetert. De patch zorgt er ook voor dat je meer XP verdient in Operation Neptune.

De update wijzigt tevens een aantal wapens in de multiplayermodus van Call of Duty: WW2 . Zo doet de Walther Toggle Action Shotgun meer schade op korte afstanden. De BAR Rifle schiet nu minder snel en heeft een wijdere spread als je vanuit de heup schiet.

Lees meer...

Call of Duty: WW2 review - Kisten aan en het front op

Nadat de Call of Duty-serie naar de sterren en daar voorbij ging, werd het tijd om weer met beide benen op de grond te staan. Call of Duty: WW2 keert na negen jaar terug naar de roots van de serie, de stranden van Normandië en de bevredigende 'pling' van de M1 Garand. Met een singleplayer campaign die op een respectvolle manier het verhaal van 'the Bloody First' moet vertellen en diverse vernieuwingen aan de multiplayer, moet de Call of Duty-reeks opnieuw het gesprek van de dag worden. En hoewel Sledgehammer Games een goede poging doet, weet Call of Duty: WW2 niet overal te overtuigen.

De singleplayer campaign van Call of Duty: WW2 zet de 'boots on the ground'-ervaring sfeervol neer. De game opent plichtsgetrouw met de strandlanding bij Normandië, en gaat vanaf daar door naar België en Duitsland. De verschillende oorlogstheaters worden prachtig weergegeven, met dank aan scherpe graphics en sfeervolle belichting. Het geluid maakt de immersie compleet. De Tweede Wereldoorlog is in een videogame nog nooit zo gedetailleerd neergezet.

Het verhaal kan zich echter totaal niet aan die maatstaf houden. De game volgt een lijstje van greatest hits uit games en films, gespeeld door personages die niets nieuws onder de zon bieden. Call of Duty: WW2 richt zich voornamelijk op actie en spektakelstukken. Hoewel de ontwikkelaars aangeven dat ze een eerbetoon willen houden voor degenen die in de oorlog zijn gesneuveld, wacht de campaign tot het einde voor een halfzachte poging om de gruwelen ervan weer te geven. De game presenteert zich als een hoogwaardige productie, maar brengt de toon van het verhaal niet overeen met de sfeer van de graphics.

Lees meer...

Week-eindbazen #44

Wat spelen we dit weekend?

Met al die topgames die de afgelopen weken zijn uitgekomen, is timemanagement momenteel cruciaal. Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij gaat spelen!

5 opvallende gamereleases november

Met onder meer Call of Duty: WW2, Star Wars Battlefront 2 en Need For Speed Payback.

Nog twee maanden en dan zitten we alweer in 2018. De gamereleases van oktober brachten onder meer Super Mario Odyssey, Assassin's Creed: Origins en Wolfenstein 2. Benieuwd welke games de komende maand voor je in petto heeft? De meest opvallende releases lees je hieronder.

Call of Duty: WW2 open beta op pc voor iedereen toegankelijk

Call of Duty: WW2 open beta op pc voor iedereen toegankelijk

Minimale systeemeisen voor bèta ook bekend.

De pc-versie van Call of Duty: WW2 krijgt een open bèta. Van 29 september tot en met 2 oktober is de multiplayermodus voor iedereen speelbaar.

Als je de game niet hebt gepreorderd, is het dus ook mogelijk om deel te nemen aan de open bèta. Op die manier wil ontwikkelaar Sledgehammer 'de gameplay en de online infrastructuur de nodige stress tests geven'.

Daarnaast maakt Sledgehammer ook de minimale systeemeisen voor de bèta bekend:

Lees meer...

Call of Duty: WW2 - Release, gameplay en alles wat we weten

Call of Duty keert terug naar zijn roots. Call of Duty: WW2 speelt zich zoals de subtitel al verraadt tijdens de Tweede Wereldoorlog af. In die periode trokken bijna alle grote naties het slagveld op en het is aan jou om je als voetsoldaat in die bloedige strijd te mengen. Hier lees je alles wat je over de first-person shooter moet weten.

Benieuwd hoe de andere setting dan de voorgaande paar games uitpakt? Hier lees je de Call of Duty: WW2 review.

Call of Duty: WW2 release

Lees meer...

Inhoud Call of Duty: WW2 private beta bekend

De inhoud van de Call of Duty: WW2 private bèta is bekend.

Als je een pre-order hebt geplaatst voor de game, dan kun je op de PlayStation 4 vanaf 25 augustus drie features van de game uitproberen.

Divisions is een nieuw systeem dat Create-a-Class en Pick 10 vervangt. Je kunt met alle vijf de classes aan de slag: Infantry, Expeditionary, Airborne, Armored, en Mountain Division.

Lees meer...

Call of Duty: WW2 Nazi Zombies officieel onthuld

Geen teasers meer, maar het echte werk.

Uitgever Activision heeft de Call of Duty: WW2 Nazi Zombies modus officieel onthuld tijdens de San Diego Comic-Con. Na meerdere Call of Duty: WW2 Nazi Zombies hints zijn er nu meer details over de exacte inhoud bekendgemaakt.

Call of Duty: WW2 gameplay getoond

Er is Call of Duty: WW2 gameplay getoond tijdens de Sony E3-persconferentie. De cinematische trailer richt zich op verschillende gevechten in Europa.

Je ziet verschillende slagvelden de revue passeren waaronder in Frankrijk en de Ardennen. Verder zie je loopgraven en kun je met een vlammenwerper aan de slag.

Een overzicht met alle Call of Duty: WW2 informatie vind je op de site. Alle E3 2017 info lees je hier.

Lees meer...

Call of Duty: WW2 heeft een teaser site gekregen en ontwikkelaar Sledgehammer Games heeft daarop heel wat mysterieuze informatie gedropt via een alternate reality game. Zowel de Zombies modus als de Campaign van de game krijgen daarbij aandacht. Wij vertellen je alle info die er te ontdekken valt!

Sander en Carl hebben de Call of Duty: WW2 onthulling nauwkeurig bekeken. Maar wat is hun voorlopige oordeel? Is Call of Duty WW2 al die hype wel waard, ook al hebben we nog niets van de gameplay, multiplayer of zombies gezien?

Bekijk: eerste Call of Duty: WW2 trailer

De eerste Call of Duty: WW2 trailer is vrijgegeven.

Tijdens de onthulling werden ook de eerste Call of Duty: WW2 Zombies details onthuld en werd er kort ingegaan op de Call of Duty: WW2 multiplayer.

Er komt ook een Call of Duty WW2 Pro Edition. Hier lees je nog eens alle Call of Duty WW2 info.

Lees meer...

Bestaan Call of Duty: WW2 officieel bevestigd

Een volledige onthulling volgt woensdag.

Activision heeft het bestaan van Call of Duty: WW2 officieel bevestigd. Op woensdag 26 april om 19:00 Nederlandse tijd houdt de uitgever een livestream waarin details over de game worden onthuld.