Call of Duty: World at War

FeatureDe opkomst van Call of Duty: De Tweede Wereldoorlog in shooters

Het eerste deel in de weg naar Advanced Warfare.

Op 4 november 2014 komt Call of Duty: Advanced Warfare uit voor de pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One. Nu is het heel gewoon dat er ieder jaar een nieuwe Call of Duty-game uitkomt, maar dat is niet altijd zo geweest. Yvo bekijkt de geschiedenis van de shooter-reeks in aanloop naar Advanced Warfare en schetst hoe de underdog vriend en vijand verraste door een megasucces te worden.

Games Convention Preview: Part 2

FeatureGames Convention Preview: Part 2

Het tweede en laatste deel

Gisteren kon je in ons eerste deel al lezen wat de grootste verrassingen waren in de aanloop naar de Games Convention van 2008. Daarnaast behandelden we de line-up van de grote drie, alhoewel het er dit jaar maar twee echt aanwezig zijn. In dit deel gaan we verder met de games waar de meeste redacteurs naar uitkijken en welke aankondigingen we verwachten en op hopen.

Qua populariteit op de redactie zijn sommige titels redelijk voorspelbaar. Denk bijvoorbeeld aan Guitar Hero: World Tour, StarCraft II, Diablo III, Far Cry 2 en Red Alert 3. Ook de nieuwe uitbreiding voor World of Warcraft en de nieuwe Call of Duty en Prince of Persia zorgen voor zweterige handjes van enthousiasme. Allemaal franchises die een gevestigde naam hebben en die in voorbije jaren de lat binnen hun genres hoger hebben gelegd.

Ook de nieuwe franchises zijn echter goed vertegenwoordigd in de Leipziger Messe. EA komt bijvoorbeeld met Mirror's Edge, Dead Space en Left 4 Dead. Alle drie titels die wel eens hoge ogen zouden kunnen gaan gooien bij hun release. Vooral om aanwezig te kunnen zijn op de perspresentatie van first person platform/actiegame Mirror's Edge hebben we een potje moeten armworstelen op de redactie.

Lees meer...

FeatureCall of Duty: Elite

De toekomst van de FPS-ervaring?

Onder de codenaam "Call of Duty: Beachhead" kregen we een uitnodiging om op de E3-beurs het geheime project onder ogen te krijgen. De wildste geruchten deden de ronde, men vermoedde zelfs op een bepaald moment dat er onder die bewuste naam een Third Person Shooter of actiegame van Call of Duty in de maak was. Bij het betreden van de presentatiekamer wordt echter duidelijk dat het project intussen al officieel werd voorgesteld via de trailer die onderaan het artikel te vinden is. Beachhead is namelijk het speciale online project dat intussen door het leven gaat als Call of Duty: Elite.

FeatureHet portfolio van Treyarch

Over sport, shooters en licenties.

Treyarch werd opgericht in 1996 door Peter Akemann en Dogan Köslü. Ondanks dat de studio vooral naambekendheid verwierf met zijn medewerking aan de Call of Duty-serie, is de ontwikkelaar veelzijdiger dan je denkt. Hierbij gaat het niet enkel om obscure games, maar ook enkele (kleine) successen op gebied van sportgames. Omdat een puur historisch overzicht alleen maar voor verwarring zou zorgen, zal ik de games bespreken per genre.

Ook in 2010 een nieuwe Call of Duty

Laat Activision WOII volledig vallen?

Tijdens een conference call met Activision liet de uitgever weten dat we volgend jaar een nieuwe Call of Duty zullen mogen verwelkomen. De aankondiging komt enkele dagen voordat Modern Warfare 2, het allernieuwste deel binnen de reeks, in de winkelrekken verschijnt.

DLC COD: WAW brengt $70 miljoen op

Activision verdrinkt in het geld!

Downloadable content is hét buzzwoord van deze generatie, en blijkbaar is het meer dan een hype alleen als we de verkoopcijfers mogen geloven. Zo heeft uitgever Activision maar liefst 70 miljoen dollar binnengehaald met de drie map packs voor Call of Duty: World at War.

Activision was tegen Modern Warfare

Uitgever wou liever meer WOII-spellen.

Nu klinkt het bijna ondenkbaar, maar ooit bleek uitgever Activision, de eigenaar van de Call of Duty-reeks, tegen een sprong naar het heden te zijn binnen haar FPS-serie. Inderdaad, het bedrijf wou liever dat ontwikkelaar Infinity Ward spellen rond de Tweede Wereldoorlog zou blijven maken.