Call of Duty: Modern Warfare Remastered

Belangrijke events

Dit zijn de gratis PlayStation Plus games in maart

Vaarwel, PlayStation 3 en PlayStation Vita.

Sony heeft de PlayStation Plus-games voor de maand maart bekendgemaakt. Vanaf volgende maand biedt Sony niet langer PlayStation 3- en PlayStation Vita-games aan. Vanaf nu krijg je elke maand enkel nog twee games voor de PlayStation 4.

Call of Duty: Modern Warfare 4 - Release date, multiplayer, co-op en alles wat we weten

Het lijkt ondertussen zo goed als zeker: 2019 wordt het jaar waarin de Modern Warfare-reeks terugkeert. De signalen die worden uitgestuurd zijn namelijk moeilijk te negeren. De vraag is niet of er weldra een Call of Duty: Modern Warfare 4-reveal plaatsvindt, maar eerder wanneer.

In 2007 veranderde de allereerste Modern Warfare voor altijd het shooterlandschap en hoewel het betwijfelbaar is of Call of Duty ooit nog diezelfde impact gaat hebben, zal Modern Warfare 4 ongetwijfeld inslaan als een bom. Hier vertellen we je alles dat we al kunnen weten over de game.

Inhoud

Lees meer...

Gerucht: Modern Warfare 2 Remastered release is volgende maand

Call of Duty: Modern Warfare 2 Remastered komt volgende maand op 30 april uit. Die info kwam tevoorschijn toen de game op Amazon Italy opdook.

De prijs werd vermeld als 19,99 euro.

Het gebeurt wel vaker dat online winkels een game online plaatsen voor die officieel is aangekondigd. Soms gaat het per ongeluk om een lek, soms is de informatie volledig inaccuraat. Ga dus voorzichtig om met dit gerucht.

Lees meer...

Call of Duty: Modern Warfare Remastered standalone release bekend

Activision maakt bekend dat Call of Duty: Modern Warfare Remastered een standalone versie krijgt. De game is vanaf 27 juni beschikbaar voor de PlayStation 4. Versies voor de pc en de Xbox One volgen later.

Tot nog toe was Modern Warfare Remastered enkel samen met Infinite Warfare verkrijgbaar. De game is een opgepoetste versie van de originele Modern Warfare met 1080p graphics en een framerate van 60 fps.

De standalone versie kost 40 euro en bevat de singleplayer campaign en 16 multiplayer maps. De Variety Map Pack die in maart uitkwam, is niet bij de game inbegrepen.

Lees meer...

Gerucht: Modern Warfare Remastered volgende week los te koop

Call of Duty: Modern Warfare Remastered is vanaf volgende week 27 juni los te koop. Dat gerucht wordt gemeld door de betrouwbare bron Charlie Intel.

De site heeft foto's vrijgegeven van de verpakking van de PlayStation 4-versie van de game.

Daarnaast zijn er ook beelden van een inventariseringsprogramma waarin er melding wordt gemaakt van een releasedatum. De ene wijst op 20 juni, de andere op 27 juni. Gezien die eerstgenoemde vandaag is, lijkt 27 juni een meer waarschijnlijke datum.

Lees meer...

Gerucht: Modern Warfare Remastered volgende maand los te koop

Gerucht: Modern Warfare Remastered volgende maand los te koop

Niet langer in bundel met Infinite Warfare.

Call of Duty: Modern Warfare Remastered is vanaf volgende maand los te koop. Dat blijkt nadat de game opdook op de site van Gamefly.

Tot nu toe was de game enkel beschikbaar in de Call of Duty: Infinite Warfare Legacy Edition. Vanaf volgende maand zou je de game dus ook zonder Infinite Warfare kunnen kopen.

De site heeft de informatie alweer ingetrokken, maar uit screenshots blijkt dat Modern Warfare Remastered op 20 juni op de PlayStation 4 uitkomt, en een maand later op 20 juli op de Xbox One.

Lees meer...

Inhoud Modern Warfare Remastered Variety Map DLC bekend

Inhoud Modern Warfare Remastered Variety Map DLC bekend

Broadcast, Chinatown, Creek en Killhouse eerst naar PS4.

De inhoud van de Call of Duty: Modern Warfare Remastered Variety Map is bekend. Dat meldt uitgever Activision.

De downloadable content voegt vier maps toe: Broadcast, Chinatown, Creek en Killhouse. De maps zaten in de oorspronkelijke game en hebben voor de remaster een visuele upgrade gekregen. Ook bevat de Map Pack tien Rare Supply Drops voor Modern Warfare Remastered.

De uitbreiding komt op 21 maart naar de PlayStation 4. Op andere platformen komt de DLC 'later' beschikbaar. Voor de uitbreiding betaal je het equivalent van 14,99 dollar.

Lees meer...

Call of Duty: Modern Warfare Remastered voegt supply drops toe

De December update van Call of Duty: Modern Warfare Remastered voegt supply drops toe.

Momenteel bevatten de supply drops enkel cosmetische aanpassingen die ook via in-game uitdagingen te verdienen zijn. Daarnaast vind je nu ook Parts waarmee je de items uit supply drops maakt.

De supply drops koop je met Call of Duty Points. De punten zijn voor echt geld te koop, maar zijn ook met in-game Depot Credits te verkrijgen.

Lees meer...

Vroeger, toen alles beter was… Toen moderne shooters nog niet helemaal uitgemolken waren. In Retrofiel gaat een van de redacteurs van Eurogamer Benelux terug naar de goede oude tijd. Met het oog op de lancering van Call of Duty: Modern Warfare Remastered blikt Samuel terug op het origineel waarin de serie voor het eerst voor een andere setting koos.

Call of Duty 4 Modern Warfare Remastered - Cheats en Intel locaties

Call of Duty 4: Modern Warfare kwam uit in 2007, een tijd waarin games nog volop cheats hadden. Ook hier is dat het geval. Er zit namelijk content verborgen achter de Intel Collectibles; dit zijn stukken informatie verborgen in de singleplayer campagne. Hoe meer Intel je vindt, hoe meer alternatieve modi en cheats je krijgt.

Call of Duty: Modern Warfare Remastered - Intel Reward Unlocks

De onderstaande lijst zijn beloningen die ook al in de originele game zaten:

Lees meer...

Call of Duty: Modern Warfare Remastered -  Alles wat we weten

Na veel geruchten onthulden Activision en ontwikkelaar Infinity Ward het dan uiteindelijk toch: Call of Duty: Modern Warfare Remastered komt eraan. Dat raakte tijdens de Call of Duty: Infinite Warfare aankondiging bekend.

Tien jaar na de oorspronkelijke release van Call of Duty 4 en evenveel Call of Duty's later is het dus tijd om opnieuw in de schoenen van Soap MacTavish te stappen, oorlog te voeren in het Midden-Oosten en een citytrip naar Tsjernobyl te maken. Veteraan Raven Software gebruikt diens ervaring met het ontwikkelen van meer dan een dozijn games om dit de ultieme verse van de militaire klassieker te maken. Eindelijk kan je All Ghilied Up, zowat de beste missie uit de hele Call of Duty reeks, aan de allerbeste kwaliteit spelen. Stay frosty.

Gameplay

Lees meer...

Installatie Call of Duty: Infinite Warfare en Modern Warfare Remastered vereist 130GB

De installatie van Call of Duty: Infinite Warfare en Call of Duty: Modern Warfare Remastered vereist 130GB aan vrije ruimte op je harde schijf.

Dat blijkt uit de tekst op de achterkant van het PlayStation 4-hoesje van de Call of Duty: Infinite Warfare Legacy Edition. Het is nog niet duidelijk hoe de 130GB is verdeeld over de twee games. De Campaign Early Access-versie van Modern Warfare Remastered neemt zeker 40GB in beslag.

Uitgever Activision laat wel weten dat je Modern Warfare Remastered opnieuw moet downloaden als je eerder al de Early Access-versie van de game hebt gedownload.

Lees meer...

Bekijk: de verbeterde graphics van Call of Duty: Modern Warfare Remastered

Call of Duty: Modern Warfare Remastered is vandaag beschikbaar voor iedereen die de Legacy, Legacy Pro en Digital Deluxe edities van Call of Duty: Infinite Warfare heeft besteld.

Om de grafische verbeteringen goed met het origineel te vergelijken, hebben we onderstaand filmpje gemaakt. De graphics comparison vergelijkt de Xbox 360-versie van de originele Modern Warfare met de nieuwe PlayStation 4 remaster.

Je ziet onder andere verbeteringen in de textures, belichting, physics, animatie en particle effecten. De F.N.G. missie aan het begin van de game bevat ook nieuwe dialogen en trainingssecties.

Lees meer...

'Call of Duty: Modern Warfare Remastered  enkel speelbaar via Infinite Warfare disc'

Uitgever Activision laat weten dat je een disc van Call of Duty: Infinite Warfare nodig hebt om Call of Duty: Modern Warfare Remastered te spelen.

De studio geeft echter ook aan dat deze restrictie enkel geldt voor de fysieke versie van de Infinite Warfare Legacy Edition. De digitale versies van de game zijn niet aan deze regel gebonden.

Activision heeft enige tijd al laten weten dat Modern Warfare Remastered alleen verkrijgbaar is als onderdeel van Infinite Warfare. De studio voegt hier aan toe dat je de PlayStation 4-versie van Modern Warfare Remastered enkel kunt downloaden via het PlayStation Network.

Lees meer...

Call of Duty: Modern Warfare Remastered krijgt oude omroeper

Call of Duty: Modern Warfare Remastered krijgt dezelfde omroeper als de oorspronkelijke game. Dat meldt Amos Hodge van ontwikkelaar Raven via Twitter.

De ontwikkelaar meldt tevens dat de geluidseffecten van enkele vuurwapens levensechter klinken in de nieuwe versie van de game. Vervolgens bevestigt hij dat de oorspronkelijke playlists aanwezig zijn in de game en dat nieuwe modi andere lijsten krijgen.

Tijdens privématches zijn tevens alle wapens, items en vaardigheden voor iedereen ontgrendeld. Ten slotte keert ook het zijwaarts springen terug.

Lees meer...

Nieuwe Call of Duty: Infinite Warfare trailer focust op verhaal

Een nieuwe trailer voor Activision's Call of Duty: Infinite Warfare toont details over het verhaal van de game. Zo is onder andere Kit Harrington (bekend als Jon Snow in Game of Thrones) zichtbaar als de vijandige Admiraal Kotch. Ook is de aanval die de game in gang zet te zien.

Infinite Warfare draait om een toekomstige oorlog tussen het op aarde gevestigde UNSA (United Nations Space Alliance) en de SDF (Settlement Defense Front), dat de buitenaardse koloniën vertegenwoordigt.

De trailer toont hoe het SDF onder leiding van Admiraal Kotch een verrassingsaanval uitvoert waarin bijna alle schepen van de UNSA vernietigd worden. Als kapitein Nick Reyes is het daarna aan jou om met één van de twee overgebleven schepen de tegenaanval te openen.

Lees meer...

Ontbrekende Call of Duty: Modern Warfare Remastered multiplayer maps volgen later

Call of Duty: Modern Warfare Remastered bevat dan toch alle zestien multiplayer maps van de oorspronkelijke game. Dat meldt Activision CEO Eric Hirshberg.

Hoewel er bij launch maar tien maps beschikbaar zijn, volgen de overige zes in december zonder extra kostprijs. Activision heeft nog geen exacte datum of methode vermeld.

De campaign voor Modern Warfare Remastered is wel meteen volledig aanwezig.

Lees meer...

Bekijk hier de Call of Duty XP livestream

Met o.a. een preview van de Infinite Warfare multiplayer.

Uitgever Activision organiseert dit weekend het speciale Call of Duty XP evenement in de Amerikaanse stad Los Angeles. Een livestream van het evenement begint hier om 19:00.

Dit najaar lanceren er twee nieuwe Call of Duty-games op dezelfde dag. Infinity Ward stuurt de populaire shooter de ruimte in met Call of Duty: Infinite Warfare, terwijl Call of Duty: Modern Warfare Remastered terugkeert naar de klassieker die de serie voorgoed bij het grote publiek deed doorbreken. Activision toonde tijdens Gamescom een uitvoerige presentatie van beide games.

Eerste gameplay trailer Call of Duty: Modern Warfare Remastered getoond

Uitgever Activision heeft de eerste gameplaybeelden van Call of Duty: Modern Warfare Remastered laten zien. In de trailer wordt de Crew Expendable missie uitgelicht.

Crew Expendable is de tweede missie uit de originele game. Daarin infiltreer je met je team een schip om zo een pakket te onderscheppen. Ook is onder meer John Price te zien.

Call of Duty: Modern Warfare Remastered is enkel bij Call of Duty: Infinite Warfare verkrijgbaar. De game maakt onderdeel uit van de Digital Deluxe, Legacy en Legacy Pro uitvoeringen van Call of Duty: Infinite Warfare.

Lees meer...

Call of Duty: Modern Warfare Remastered enkel bij Infinite Warfare verkrijgbaar

Call of Duty: Modern Warfare Remastered is niet losstaand te koop. Dit maakt uitgever Activision bekend.

Volgens Activision is de remaster enkel beschikbaar als download voor gamers die de 'Legacy,' 'Legacy Pro' of 'Digital Deluxe' editie van Infinite Warfare aanschaffen.

Modern Warfare Remastered is een heruitgave van de eerste game uit de Modern Warfare-reeks voor de huidige generatie consoles en pc. Gisteren zijn de eerste beelden vrijgegeven aan het einde van Call of Duty: Infinite Warfare trailer en werd Modern Warfare Remastered officieel bevestigd.

Lees meer...