Call of Duty: Modern Warfare - Reflex Edition

FeatureHet portfolio van Treyarch

Over sport, shooters en licenties.

Treyarch werd opgericht in 1996 door Peter Akemann en Dogan Köslü. Ondanks dat de studio vooral naambekendheid verwierf met zijn medewerking aan de Call of Duty-serie, is de ontwikkelaar veelzijdiger dan je denkt. Hierbij gaat het niet enkel om obscure games, maar ook enkele (kleine) successen op gebied van sportgames. Omdat een puur historisch overzicht alleen maar voor verwarring zou zorgen, zal ik de games bespreken per genre.

Alweer mensen weg bij Infinity Ward

Dev. Modern Warfare verliest talent.

Ongeveer een maand geleden kregen we te horen dat de twee hoofden van Infinity Ward, Jason West en Vince Zampella, het bedrijf verlaten hadden op een niet zo mooie manier. Er was zelf zoveel commotie rond het ontslag dat redacteur Jasper besloot om het hele voorval eens wat dieper te bespreken in een zeer interessant artikel genaamd Call of Duty: Legal Warfare.

Activision was tegen Modern Warfare

Uitgever wou liever meer WOII-spellen.

Nu klinkt het bijna ondenkbaar, maar ooit bleek uitgever Activision, de eigenaar van de Call of Duty-reeks, tegen een sprong naar het heden te zijn binnen haar FPS-serie. Inderdaad, het bedrijf wou liever dat ontwikkelaar Infinity Ward spellen rond de Tweede Wereldoorlog zou blijven maken.

Modern Warfare richting het witte doek?

Infinity Ward tweet erop los.

BioShock, Broken Sword, Prince of Persia, Warcraft, er lijkt wel geen ophouden te komen aan films die rond spellen zullen verschijnen de komende drie jaar. Gisteren kregen we omtrent die laatste trouwens wat meer nieuws te horen, maar vandaag is het alweer de beurt aan een ander spel dat zich een weg begint te banen naar het witte doek.