Call of Duty: Infinite Warfare

Infinite Warfare heeft een ijzersterke campaign en Zombies-modus, maar de multiplayer is zoutloos en mist elke vorm van energie.

Belangrijke events

Call of Duty: Infinity Warfare is inmiddels alweer een paar maanden uit, dus het is hoog tijd voor de eerste downloadbare uitbreiding. Call of Duty: Infinity Warfare - Sabotage DLC is onderdeel van de Season Pass en bevat nieuwe content voor de multiplayer- en Zombies-modus. Hieronder lees je de drie belangrijkste dingen die je moet weten.

Call of Duty: Infinite Warfare review - Laarzen op de maan

Call of Duty: Infinite Warfare heeft misschien wel de meest onopzettelijk cynische titel in de gamegeschiedenis. De reeks is al jaren schuw van verandering, en Infinite Warfare is niet van plan om die trend te wijzigen. In de plaats daarvan wil ontwikkelaar Infinity Ward een sterk verhaal afleveren en via de doorgedreven sciencefictionsetting zorgen dat de reeks 'vers' blijft aanvoelen. In de multiplayer pas je dan weer enorm veel naar believen aan, wat in tactische keuzes moet resulteren. Als kers op de taart is er de Zombies-modus, die het beste werk van Treyarch moet evenaren. Ambitieuze doelstellingen, waar Infinite Warfare niet helemaal in slaagt.

Aan de singleplayer campaign ligt het alvast niet. Infinity Ward beloofde een grote focus op verhaal en vervult die belofte met verve. Je stapt in de schoenen van Nick Reyes, die na een opeenvolging van dramatische gebeurtenissen plots de controle over het ruimteschip Retribution krijgt. Nick zelf is nuchter en realistisch, en wordt door geweldige personages bijgestaan. Zijn relatie met de extraverte luitenant 'Salt' Salter wordt duidelijk dankzij vurige dialogen, terwijl robotkompaan Ethan voor de nodige humor zorgt. Jon Snow-acteur Kit Harington gooit eveneens hoge ogen met zijn intense vertolking van slechterik Salen Kotch. Het script in Infinite Warfare steekt met kop en schouders boven de rest van de Call of Duty-reeks uit. Geen droog militair jargon of bromances tussen militaire gorilla's, maar wel geloofwaardige personages die elkaar grappen vertellen of hun bezorgdheid delen.

De gameplay zelf is minder ambitieus en volgt grotendeels het bekende sjabloon van de reeks. Je vecht je nog steeds een weg van confrontatie naar confrontatie, en krijgt ondertussen af te rekenen met spectaculaire gescripte gebeurtenissen. Het is het welbekende achtbaanritje, dat zich dit keer vooral in de ruimte afspeelt.

Lees meer...

Call of Duty: Infinite Warfare gaat opnieuw naar de toekomst. De keuze voor alweer een futuristische setting leverde ontwikkelaar Infinity Ward bakken kritiek op. Sterker nog, de onthullingstrailer is na een Justin Bieber-video het meest gehate filmpje op YouTube. Toch is het niet onwaarschijnlijk dat de shooter als warme broodjes over de toonbank gaat. Wat kun je in deze editie van Call of Duty verwachten? De vijf belangrijkste dingen lees je hier.

Inhoud Call of Duty: Infinite Warfare beta bekend

De Call of Duty: Infinite Warfare bta bevat drie maps en vier multiplayermodi. Dat bevestigt ontwikkelaar Infinity Ward op de blog van uitgever Activision.

De drie maps waarop je speelt heten Frontier, Frost en Throwback. Hierbij wisselen de modi Team Deathmatch, Domination, Kill Confirmed en Defender elkaar af.

Laatstgenoemde is een nieuwe modus waarbij je team een drone moet bemachtigen en verdedigen. De bta geeft ook toegang tot twee van de vier Mission Teams, die als metagame voor de multiplayer moet dienen.

Lees meer...

Installatie Call of Duty: Infinite Warfare en Modern Warfare Remastered vereist 130GB

De installatie van Call of Duty: Infinite Warfare en Call of Duty: Modern Warfare Remastered vereist 130GB aan vrije ruimte op je harde schijf.

Dat blijkt uit de tekst op de achterkant van het PlayStation 4-hoesje van de Call of Duty: Infinite Warfare Legacy Edition. Het is nog niet duidelijk hoe de 130GB is verdeeld over de twee games. De Campaign Early Access-versie van Modern Warfare Remastered neemt zeker 40GB in beslag.

Uitgever Activision laat wel weten dat je Modern Warfare Remastered opnieuw moet downloaden als je eerder al de Early Access-versie van de game hebt gedownload.

Lees meer...

'Call of Duty: Modern Warfare Remastered  enkel speelbaar via Infinite Warfare disc'

Uitgever Activision laat weten dat je een disc van Call of Duty: Infinite Warfare nodig hebt om Call of Duty: Modern Warfare Remastered te spelen.

De studio geeft echter ook aan dat deze restrictie enkel geldt voor de fysieke versie van de Infinite Warfare Legacy Edition. De digitale versies van de game zijn niet aan deze regel gebonden.

Activision heeft enige tijd al laten weten dat Modern Warfare Remastered alleen verkrijgbaar is als onderdeel van Infinite Warfare. De studio voegt hier aan toe dat je de PlayStation 4-versie van Modern Warfare Remastered enkel kunt downloaden via het PlayStation Network.

Lees meer...

Betatijden Call of Duty: Infinite Warfare bekend

Betatijden Call of Duty: Infinite Warfare bekend

Voor PlayStation 4 en Xbox One.

De tijden voor de Call of Duty: Infinite Warfare bta op de PlayStation 4 en de Xbox One zijn bekendgemaakt.

De bta begint een week eerder op de PlayStation 4. Van 14 oktober om 18:00 uur tot en met 17 oktober om 18:00 uur is de game speelbaar op Sony's console.

De tweede week van de bta is ook speelbaar op de Xbox One. Die begint op 21 oktober om 18:00 uur en duurt tot en met 24 oktober.

Lees meer...

Nieuwe Call of Duty: Infinite Warfare trailer focust op verhaal

Een nieuwe trailer voor Activision's Call of Duty: Infinite Warfare toont details over het verhaal van de game. Zo is onder andere Kit Harrington (bekend als Jon Snow in Game of Thrones) zichtbaar als de vijandige Admiraal Kotch. Ook is de aanval die de game in gang zet te zien.

Infinite Warfare draait om een toekomstige oorlog tussen het op aarde gevestigde UNSA (United Nations Space Alliance) en de SDF (Settlement Defense Front), dat de buitenaardse kolonin vertegenwoordigt.

De trailer toont hoe het SDF onder leiding van Admiraal Kotch een verrassingsaanval uitvoert waarin bijna alle schepen van de UNSA vernietigd worden. Als kapitein Nick Reyes is het daarna aan jou om met n van de twee overgebleven schepen de tegenaanval te openen.

Lees meer...

Activision heeft Call of Duty: Infinite Warfare nu al een tijdje geleden bekendgemaakt. Het nieuwste deel in de shooterreeks gaat voor een heel andere aanpak: het concentreert zich op de toekomst en alle gevolgen van dien voor oorlogsvoering. Ook is er de mogelijkheid om Call of Duty: Modern Warfare Remastered te verkrijgen bij aankoop van de game. Wij zetten alle informatie voor je op een rijtje.

Call of Duty: Infinite Warfare multiplayer beta datum bekend

De startdatum van de Call of Duty: Infinite Warfare multiplayer bta is bekend. PlayStation 4-spelers die een pre-order plaatsen voor de game, kunnen de bta uitproberen vanaf 14 oktober. Door een exclusiviteitsdeal met Activision is dit enkele dagen vr de Xbox One-bta van start gaat.

De precieze startdatum voor Xbox One-spelers is nog niet bekend, maar spelers die voor Microsofts console een pre-order van de game plaatsen krijgen minstens drie dagen toegang tot de bta.

Op pc vindt er geen multiplayer bta plaats.

Lees meer...

Eerste Call of Duty: Infinite Warfare multiplayer gameplay getoond

Activision heeft de eerste multiplayer gameplay van Call of Duty: Infinite Warfare getoond.

Dit gebeurde tijdens het Call of Duty XP evenement. Hierbij vond tegelijk de finale van het wereldkampioenschap Call of Duty plaats. Daarbij werd ook de startdatum voor de Call of Duty: Infinite Warfare multiplayer beta bekendgemaakt.

In de multiplayermodus gebruik je zogenaamde combat Rigs. Dit zijn pakken voor je soldaat, die elk customizable zijn met verschillende Payloads en Traits. Er zijn zes Rigs: Warfighter, Merc, FTL, Stryker, Phantom en Synaptic.

Lees meer...

Bekijk hier de Call of Duty XP livestream

Met o.a. een preview van de Infinite Warfare multiplayer.

Uitgever Activision organiseert dit weekend het speciale Call of Duty XP evenement in de Amerikaanse stad Los Angeles. Een livestream van het evenement begint hier om 19:00.

Dit najaar lanceren er twee nieuwe Call of Duty-games op dezelfde dag. Infinity Ward stuurt de populaire shooter de ruimte in met Call of Duty: Infinite Warfare, terwijl Call of Duty: Modern Warfare Remastered terugkeert naar de klassieker die de serie voorgoed bij het grote publiek deed doorbreken. Activision toonde tijdens Gamescom een uitvoerige presentatie van beide games.

Call of Duty: Infinite Warfare gameplay trailer toont Black Sky-missie

Uitgever Activision laat in een nieuwe Call of Duty: Infinite Warfare gameplaytrailer de Black Sky-missie van de game zien.

Je speelt als Lt. Reyes die tijdens een verrassingsaanval op Genve het met zijn team tegen de soldaten van SetDef opneemt. De missie begint op de grond, maar eindigt in de ruimte. De game wisselt dan ook grondgevechten met grootschalige gevechten in de ruimte af.

Verder maakt Activision bekend dat iedereen die Call of Duty: Infinite Warfare vooraf besteld de Terminal map als bonus krijgt. De map is een remake van de Terminal map uit Call of Duty: Modern Warfare 2.

Lees meer...

E3 2016 - Eerste Infinite Warfare gameplay getoond

Sony toont de eerste Call of Duty: Infinite Warfare gameplay tijdens diens E3 2016 persconferentie.

Je ziet onder andere een dogfight tussen ruimteschepen, gevechten in zero gravity en ook gevechten binnenin een ruimteschip.

Wil je niets van E3 2016 missen? Raadpleeg dan snel het E3 2016 overzicht met informatie over alle livestreams, games en het laatste nieuws.

Lees meer...

Call of Duty: Modern Warfare Remastered enkel bij Infinite Warfare verkrijgbaar

Call of Duty: Modern Warfare Remastered is niet losstaand te koop. Dit maakt uitgever Activision bekend.

Volgens Activision is de remaster enkel beschikbaar als download voor gamers die de 'Legacy,' 'Legacy Pro' of 'Digital Deluxe' editie van Infinite Warfare aanschaffen.

Modern Warfare Remastered is een heruitgave van de eerste game uit de Modern Warfare-reeks voor de huidige generatie consoles en pc. Gisteren zijn de eerste beelden vrijgegeven aan het einde van Call of Duty: Infinite Warfare trailer en werd Modern Warfare Remastered officieel bevestigd.

Lees meer...

Call of Duty: Modern Warfare Remastered officieel bevestigd

Call of Duty: Modern Warfare Remastered officieel bevestigd

Na release van Infinite Warfare trailer.

Activision heeft het bestaan van Call of Duty: Modern Warfare Remastered officieel bevestigd.

Na eerdere geruchten kwam de bevestiging er definitief door de Call of Duty: Infinite Warfare aankondiging. In diens trailer zijn vanaf 3:00 de eerste beelden van Modern Warfare Remastered te zien.

Call of Duty: Modern Warfare Remastered vormt onderdeel van de Call of Duty: Infinite Warfare - Legacy Edition. Het is nog niet duidelijk of Modern Warfare Remastered ook losstaand te koop is.

Lees meer...