Call of Duty: Ghosts

Het laatste pakket downloadbare content voor Call of Duty: Ghosts heet Nemesis en komt op 5 augustus uit op Xbox 360 en Xbox One. Nemesis komt waarschijnlijk 30 dagen later naar pc, PlayStation 3 en PlayStation 4, gezien dit ook het geval was voor alle eerdere downloadbare content voor de game.

Op 4 november 2014 komt Call of Duty: Advanced Warfare uit voor de pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One. In de aanloop hiernaar vertelt Yvo over de geschiedenis van de Call of Duty-serie. In dit tweede artikel: hoe Activision met de shooter-reeks het imperium verder uitbreidt, en de keerzijde van succes.

Call of Duty: Ghosts krijgt extra vertelstemmen

DLC voegt Snoop Dogg en drill-instructeur uit Full Metal Jacket toe.

Uitgever Activision en ontwikkelaar Infinity Ward voegen via een downloadbare uitbreiding de stemmen van rapper Snoop Dogg en acteur R. Lee Ermey toe aan Call of Duty: Ghosts. De pakketten heten respectievelijk de Snoop Dogg Voice Pack en de Drill Instructor Voice Pack. Beide kosten drie dollar.

De downloadbare uitbreiding Onslaught voor Call of Duty: Ghosts is aankomend weekend gratis uit te proberen. De testversie komt vanaf vrijdag 21 maart online en is speelbaar tot maandag 24 maart. Door het voorrangscontract met Microsoft krijgen voorlopig enkel de Xbox 360 en Xbox One de aanbieding. De andere platformen krijgen de actie later.

Sledgehammer Games maakt volgende Call of Duty

Jaarlijkse traditie zet voort met drie studio's.

Uitgever Activision maakt bekend dat de Call of Duty-reeks voortaan door drie studio's wordt ontwikkeld. Nieuwkomer Sledghehammer Games schaart zich bij veteranen Infinity Ward en Treyarch en is verantwoordelijk voor de eerstvolgende Call of Duty-game, die staat gepland voor 2014.

Onslaught DLC voor Call of Duty: Ghosts eind januari uit

Met nieuwe maps en wapens voor multiplayermodi.

Ontwikkelaar Infinity Ward maakt bekend dat de downloadbare uitbreiding 'Onslaught' voor Call of Duty: Ghosts uitkomt op 28 januari. De datum komt overeen met een eerder gelekte reclameposter van winkelketen Gamestop, die tevens melding maakt van de tijdelijke exclusiviteit voor Xbox Live.

'PlayStation 4 verkoopt meer dan Xbox One in Amerika'

NPD Group gooit olie op het consolewars-vuur.

Volgens statistiekanalysegroep NPD Group verkoopt Sony's PlayStation 4-spelcomputer beter dan Microsofts Xbox One. Het gaat in dit geval om een analyse van de Amerikaanse markt. Hoeveel consoles er in die regio daadwerkelijk zijn verkocht, werd niet bekendgemaakt.

Minimale systeemeisen Call of Duty: Ghosts bekend

Bekijk hier tevens de launchtrailer.

Ontwikkelaar Infinity Ward heeft de minimale systeemeisen bekendgemaakt voor de pc-versie van Call Of Duty: Ghosts. Uitgever Activision heeft daarbij een launchtrailer uitgebracht, die je hieronder kan bekijken.

Activision toont Squads voor Call of Duty: Ghosts

Nieuwe multiplayermodus focust op teambuilding.

Activision doet een nieuwe modus voor Call of Duty: Ghosts uit de doeken met de naam Squads. Hierin bouw je een eigen team, dat aangestuurd wordt door de AI. Met dat team kun je het vervolgens online opnemen tegen teams van anderen.

Quick-scoping verleden tijd in Call of Duty: Ghosts

UPDATE: de nieuwste singleplayer trailer vind je hier.

UPDATE: Uitgever Activision heeft een nieuwe trailer uitgebracht van de singleplayercampagne. In onderstaande video krijg je alvast een voorproefje op de te leveren strijd en de nieuwe setting.

Call of Duty: Ghosts toch geen nieuwe engine

De "nieuwe engine" blijkt de oude met enkele upgrades.

Tijdens de Xbox One onthulling kwam Call of Duty: Ghosts ook langs. De game zou lopen op een "nieuwe engine" maar achteraf blijkt dit toch niet waar. Ontwikkelaar Infinity Ward vertelt dat de shooter loopt op de oude engine met "significante aanpassingen".

Call of Duty: Ghosts onthulling volgt op 1 mei, eerste details gelekt

De onthulling van de volgende Call of Duty, Call of Duty: Ghosts, zal plaatsvinden op 1 mei.

Dankzij een 'display blueprint' die aan winkelketen GameStop werd geleverd is de datum waarop de eerstvolgende editie van Activision's populaire shooter zal worden onthuld door het bedrijf zelf gekend. Woensdag zal de videogamegigant nieuw promotiemateriaal uitdelen aan verschillende verdelers. Dit zal waarschijnlijk gepaard gaan met een publieke aankondiging van Infinity Ward's opvolger voor Modern Warfare 3. Als dit het geval is, zal dit tevens gebeuren op dezelfde datum waarop Black Ops 2 aan het grote publiek werd voorgesteld. Dit gebeurde vorig jaar tijdens de NBA Playoffs. Eerdere anonieme bronnen spraken ook al over een onthulling op de eerder genoemde datum.

Naast het reclamebord bracht ook winkelketen Tesco (opnieuw) info rond de shooter. Zij wisten te vertellen dat de game een volledig nieuwe cast, setting en verhaallijn krijgt en dat de game op een next-gen CoD engine draait.

Lees meer...

FeatureCall of Duty: Legal Warfare

Het plotse ontslag in kaart gebracht.

De videogamewereld heeft er weer een schandaal bij. Vorige week werden Jason West en Vince Zampella, eigenaars van ontwikkelingstudio Infinity Ward, aan de deur gezet door uitgever-eigenaar Activision Blizzard wegens 'ongehoorzaamheid' en 'contractbreuk'. Infinity Ward is de studio achter de Call of Duty- en Modern Warfare-reeks en met Modern Warfare 2 was Infinity Ward in november 2009 verantwoordelijk voor de meest succesvolle lancering van een entertainmentproduct ooit. Op een luttele vier dagen tijd, nog voordat de game goed en wel uitgebracht was in Europa, had Activision al 4.7 miljoen exemplaren verkocht, goed voor een omzet van zo'n 370 miljoen dollar. Momenteel flirt de game met de kaap van 10 miljoen verkochte exemplaren en heeft Modern Warfare 2 Activision Blizzard al meer dan een miljard dollars opgebracht.