Call of Duty: Black Ops

Spotlight

Belangrijke events

Op 4 november 2014 komt Call of Duty: Advanced Warfare uit voor de pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One. In de aanloop hiernaar vertelt Yvo over de geschiedenis van de Call of Duty-serie. In dit tweede artikel: hoe Activision met de shooter-reeks het imperium verder uitbreidt, en de keerzijde van succes.

Call of Duty: Black Ops cheats, tips en tricks - PC, Xbox, Playstation, Wii

Wapencheats voor de singleplayer missies en de Zombiemode. Cheats en toegang voor het Central Intelligence Agency Data System, Dead Ops Arcade cheats, Zork-commandos en veel meer voor Black Ops.

Je bent op een punt in Call of Duty: Black Ops gekomen waar je maar niet voorbij komt en je muis tegen de muur smijten bracht geen oplossing? Dan wordt het de hoogste tijd om je eigen geluk te maken met behulp van wat cheats. Extra levens of betere wapens kunnen het tij al doen keren, maar als je echt all-out wil gaan, kan je je hiermee zelfs onoverwinnelijk maken en door muren wandelen om al je vijanden te verrassen.

Nieuwe versie van Nuketown in Black Ops 2

Maar niet voor iedereen...

Een van de populairste multiplayermaps uit Call Of Duty Black Ops maakt zijn rentree in Black Ops 2. Nuketown 2025 wordt een futuristische remake van het kleine, chaotische level uit het vorige deel.

Beta CoD Elite binnenkort op PS3

Beta CoD Elite binnenkort op PS3

X360-gebruikers kunnen reeds testen.

De publieke bèta van Call of Duty Elite is enige tijd geleden van start gegaan op de Xbox 360. PS3- en PC-gamers konden echter nog niet beginnen testen. Activision stelde hen intussen gerust: de bèta voor de PS3 komt later deze zomer, die voor de PC start deze herfst.

Call of Duty Elite is een platform dat spelers van Call of Duty: Black Ops en zijn opvolgers een betere multiplayerervaring moet bieden. De service moet een hub worden waar gamers filmpjes, statistieken en game-ervaringen uitwisselen, alsook de nieuwste DLC vinden en aan wedstrijden kunnen meedoen. Elite is grotendeels gratis, maar voor het volledige pakket is een maandelijkse betaling vereist.

Volgens Activision staan al zeker twee miljoen gamers te popelen om CoD Elite aan de tand te voelen. Het wordt echter moeilijk om hen allemaal de bèta binnen te krijgen, aldus de uitgever. De eigenlijke service wordt op 8 november gelanceerd.

Lees meer...

FeatureCall of Duty: Elite

De toekomst van de FPS-ervaring?

Onder de codenaam "Call of Duty: Beachhead" kregen we een uitnodiging om op de E3-beurs het geheime project onder ogen te krijgen. De wildste geruchten deden de ronde, men vermoedde zelfs op een bepaald moment dat er onder die bewuste naam een Third Person Shooter of actiegame van Call of Duty in de maak was. Bij het betreden van de presentatiekamer wordt echter duidelijk dat het project intussen al officieel werd voorgesteld via de trailer die onderaan het artikel te vinden is. Beachhead is namelijk het speciale online project dat intussen door het leven gaat als Call of Duty: Elite.

Modern Warfare 3 kent groots verhaal

En vernietigbare omgevingen!

De volgende Call of Duty zal Modern Warfare 3 zijn en de titel kent een zeer groots verhaal met vernietigbare omgevingen. Dat bericht Kotaku, naar aanleiding van anonieme bronnen die het nieuwe CoD-deel al zouden hebben gezien.

Microsoft reageert op PSN-crash

"Wij hebben een robuust netwerk."

Microsoft heeft via Electronic Theatre gereageerd op de problemen met het PlayStation Network. Nodeloos om te zeggen dat er toch enig leedvermaak is.

The Rock wil CoD: Black Ops verfilming

En haalt kort de mislukking DOOM aan.

De spierbundel Dwayne "The Rock" Johnson kennen velen onder jullie waarschijnlijk van de afgrijselijke Doom-verfilming. Onlangs sprak de man met een filmjournalist van MTV, waarin de volgende opmerkelijke uitspraken aan bod kwamen:

Escalation 2de mappack Black Ops

Per ongeluk onthuld op GAME Australia

Het tweede mappack van Call Of Duty: Black Ops zal naar alle waarschijnlijkheid Escalation gaan heten. In een soort van aankondigingsflyer op GAME Australia werd onthuld dat Escalation op 3 mei zou uitkomen op de Xbox 360. De flyer werd al vlug offline gehaald, en Activision heeft nog niets officieel bevestigd.

Eerste Black Ops map pack op 1 feb.

Wel een tijdje exclusief voor Xbox360.

Activision heeft bekend gemaakt dat de eerste map pack voor Call of Duty: Black Ops vanaf 1 februari verkrijgbaar zal zijn op de Xbox Live Marketplace. Het pakket draagt de titel 'First Strike'.

FeatureEdelbert's Favorite Five of 2010

...én zijn persoonlijke vooruitblik op 2011.

2010 zal voor velen de geschiedenis ingaan als het jaar van de onthullingen. Overal kwamen er schandalen aan het licht, op welk maatschappelijk domein dan ook. Wikileaks was waarschijnlijk nog degene die de meeste reacties uitlokte van wereldleiders wereldwijd. Spilfiguur van dit alles is natuurlijk Julian Assange, één van de laatste voorvechters van de persvrijheid, die het lanceerplatform voor het bekend maken van corrupte overheidspraktijken en gouvernementele misdaden die verstrekkende gevolgen heeft voor haar burgers, opstelde. Maar ook in ons eigen Belgenlandje waren er heel wat wansmakelijke praktijken die na vele jaren het daglicht zagen. De heisa die de vele meldingen van misbruik voor priesters teweeg bracht en de daarbij horende indekoperaties van de katholieke Kerk, zorgden ervoor dat de doofpot is beginnen overlopen.

Infinity Ward is geherstructureerd

Drie studio's voor CoD-franchise.

De geplaagde studio Infinity Ward is volledig geherstructureerd. Dit meldt IGN. De voorzitter en CEO van Activision Blizzard Jean-Bernard Lévy denkt daarbij dat na het succes van Call of Duty: Black Ops er elk jaar gelijkaardige verkoopcijfers te rapen vallen.

Black Ops op PC krijgt patch

Black Ops op PC krijgt patch

Moet prestatie van game verbeteren.

Mocht het zijn dat je nog zat te wachten om Call of Duty: Black Ops aan te schaffen via Steam tegen dat er enkele problemen verholpen waren, dan hebben we goed nieuws. Via de auto-updater van Steam worden alle multi- en singleplayer patches automatisch aan de game gevoegd.

De multiplayer patch bevat enkele aanpassingen waardoor de game vlotter gaat draaien en minder belastend is op je computer. Ook het zoeken naar een server om op te knallen moet nu een heel stuk vlotter verlopen.

Verder zijn enkele bugs die de game lieten crashen verholpen en zijn wat problemen met de matchmaking van de Zombie mode de wereld uit geholpen.

Lees meer...

Call of Duty: Black Ops

Call of Duty: Black Ops

Vurig conflict of Koude Oorlog?

Of je nu iemand bent die nog dagelijks achter de schoolbanken vertoeft, of al een behoorlijke carrière hebt neergezet in een bepaalde bedrijfstak of beroep naar keuze, we kennen allemaal dat bepaalde gevoel. Het gevoel dat we constant achtervolgd worden door nummers, van welke aard dan ook. (x-6) . (x² +6x + 36) = 0, straks om 20.00 uur naar de vergadering van het KVLV, 23 oktober is het de verjaardag van dat ene meisje, etc. Zo'n zaken dus. Of je het wilt toegeven of niet, getallen spelen een cruciale rol in het alledaagse leven van de mens. Sommigen beweren zelfs dat je alles met nummers kunt benoemen, iets wat ik persoonlijk toch wel een apathische kijk op het leven vind. Soms vraag ik me af hoe je een complex opgebouwde mening numeriek kunt vertalen. Vooral dan op het einde van een review, net als deze. Nachten lig ik wakker, achtervolgd door de cijfers 0 tot en met 10. Welk moet ik nu weer gebruiken? En nog meer bijzonder: welke betekenis koppel ik aan dit gekozen getal?

Problemen met de betekenis van een reeks getallen heeft ook het hoofdpersonage uit de nieuwe Call of Duty: Black Ops. Alex Mason, jij dus, wordt wakker in een ondervragingsruimte. Vastgebonden voor een tafel televisieschermen hoort hij een stem die een serie cijfers opsomt. Plots spreekt een andere vervormde stem door de luidsprekers: "Vertel ons wat de getallen betekenen, Mason!" Niet goed wetende wat er gaande is reageert Mason verward: "Ik heb geen idee wat je bedoeld." Niet meteen de beste repliek, gezien dit beantwoord wordt met een elektrische stroomstoot. Op dit moment begint Alex flashbacks te krijgen, waardoor stilaan het mysterie van de geheimzinnige getallenreeks duidelijk zal worden.

Dit is de basispremisse van het verhaal van Black Ops. Je komt te weten dat Mason, samen met een team van SOG (Studies and Observation Group) Special Forces in 1961 deel nam aan Operatie Varkensbaai, een mislukte door de CIA opgezette militaire actie om het communistisch bewind op Cuba een halt toe te roepen. Hun opdracht bestond erin Fidel Castro, president van Cuba, te lokaliseren en te vermoorden. Maar tijdens hun extractiemissie wordt Mason gevangengenomen door de Cubaanse troepen, die hem overleveren aan Nikita Dragovich, een generaal binnen de U.S.S.R., die een bodgenootschap met Castro had gesloten.

Lees meer...

FeatureHet portfolio van Treyarch

Over sport, shooters en licenties.

Treyarch werd opgericht in 1996 door Peter Akemann en Dogan Köslü. Ondanks dat de studio vooral naambekendheid verwierf met zijn medewerking aan de Call of Duty-serie, is de ontwikkelaar veelzijdiger dan je denkt. Hierbij gaat het niet enkel om obscure games, maar ook enkele (kleine) successen op gebied van sportgames. Omdat een puur historisch overzicht alleen maar voor verwarring zou zorgen, zal ik de games bespreken per genre.

Nog één dag en dan is het weer zover. De jaarlijkse gewoonte om in de maand november een nieuw deel in de Call of Duty serie te verwelkomen zal dan weer in vervulling gaan. Doorheen de jaren hebben we bij ieder deeltje nieuwe features mogen ontdekken, zowel op vlak van single- als multiplayer. Maar kan ontwikkelaar Treyarch ook deze keer de lat net iets hoger leggen en verbazen met een klepper van formaat, of is de inspiratie om op innovatieve wijze de game heruit te vinden stilaan aan het opraken? Om op deze vraag een antwoord te kunnen geven, onderzoeken we vandaag voor jullie het multiplayer luik van de nieuwste telg in de Call of Duty serie, namelijk Call of Duty: Black Ops.

FeatureSpel van de week - Call of Duty: Black Ops

De game waar miljoenen gamers op wachten in de kijker!

Elke week weer kiest de redactie van Eurogamer België één of twee aankomende videogames uit die door het leven mogen gaan als 'het spel van de week'. Aan deze titel(s) besteden we gedurende heel de week in allerlei vormen extra aandacht. Dit kan zijn in de vorm van speciale artikels, video's, herbesprekingen van eerder uitgebrachte titels binnen een reeks enzovoorts. Deze keuze ontstaat telkens uit onze persoonlijke voorliefde voor, of interesse in, een aankomende game en staat volledig los van de uiteindelijk review van de desbetreffende game(s).

9 miljoen exemplaren MW2 verkocht

Black Ops belooft het nog beter te doen.

Call of Duty: Modern Warfare 2 is een uiterst populaire FPS en dat blijkt nog maar eens uit de cijfers. Er zijn al meer dan 9 miljoen exemplaren van het spel over de toonbank gegaan wereldwijd, waarvan 530.000 in de Benelux. Dat zijn bijna genoeg spellen om de gehele Belgische populatie aan het gamen te zetten.

Activision Blizzard behaalt meer winst

StarCraft II ligt mee aan de basis.

Gamesgigant Activision Blizzard heeft de financiële resultaten voor het derde kwartaal van 2010 vrijgegeven. De gegevens zien er vrij rooskleurig uit. Dit meldt VG247.

Launchevent CoD: Black Ops in Leuven

Launchevent CoD: Black Ops in Leuven

Kom vroeg, en win prijzen!

Eergisteren nog kwamen we met het nieuws op de proppen dat je om de lancering van Call of Duty: Black Ops te vieren best richting Amsterdam af moest zakken. Vandaag brengen we echter beter nieuws: er komt ook een evenement naar België, meer bepaald in de bruisende stad Leuven.

Leuvenaars (en natuurlijk iedereen die maar wil) zullen op dinsdagochtend 9 november de hemel goed in het oog moeten houden. Er zullen immers letterlijk heel wat prijzen uit de lucht vallen. Aanleiding is de release van het langverwachte Call of Duty: Black Ops.

Deze actie is weggelegd voor de vroege vogels. Vanaf zeven uur in de morgen start de actie in het centrum van Leuven. De locatie zal maandag worden meegedeeld via de officiële Facebookpagina van het spel.

Lees meer...

UPDATE: Launch event voor CoD: Black Ops

UPDATE: Launch event voor CoD: Black Ops

Amsterdam is 'the place to be'.

De nieuwe telg in de razend populaire Call of Duty-reeks is er bijna. Als je de release van het spel niet op je eentje wilt vieren, zak je vanaf 20 uur op 8 november best af naar Amsterdam. Uitgever Activision zorgt daar in de Convention Factory namelijk voor een heus launch evenement.

Wat mag je verwachten? Ontwikkelaar Treyarch komt het spel in hoogst eigen persoon voorstellen, zal vragen van fans beantwoorden en goodies uitdelen. Er vinden op dat moment ook verschillende andere launch events plaats in Europa, en het zal mogelijk zijn om een online match uit te vechten tegen mensen die zich op één van die evenementen bevinden.

Alsof dat nog niet genoeg is word je getrakteerd op een gratis optreden van DJ's Dans Le Rock en de The Opposites. En uiteraard zal je er alle versies van het nieuwe spel als eerste kunnen aanschaffen. Enig addertje onder het gras is dat je minstens 16 jaar moet zijn om toegelaten te worden.

Lees meer...

Rapper Ice Cube heeft via zijn Twitter laten weten dat hij zal verschijnen in de volgende Call of Duty: Black Ops. Hij zal het personage Korporaal Bowman een stem bezorgen.

CoD: Black Ops ook in 3D speelbaar

En dat op de PS3, PC én X360!

Vanuit het niets komt ontwikkelaar Treyarch met het nieuws op de proppen dat Call of Duty: Black Ops in 3D speelbaar zal zijn, en dat op de PC, PS3 én X360! Bovendien is 3D niet enkel beschikbaar binnen de singleplayer, maar ook binnen de multiplayer- en Zombie Mode. Sweet!

FeatureCall of Duty: Black Ops

Treyarch verdedigt het territorium.

Dat dit jaar een belangrijk jaar is voor de Call of Duty-franchise is een understatement. Na het instorten van Infinity Ward, de studio die aan de wieg stond van de reeks, rust alle hoop op Treyarch om de vaandel waardig verder te dragen. Ondertussen haalt Activision's grootste concurrent Electronic Arts hun grootste kanonnen boven om terug het leiderschap over de FPS-markt op consoles te verkrijgen. Strategisch werden de releases van de Medal of Honor-reboot, toevallig net als Modern Warfare in de tegenwoordige tijd, en Battlefield: Bad Company 2: Vietnam, toevallig net als Black Ops gesitueerd in Vietnam, als sandwichbroodjes rond deze nieuwe CoD-titel geplaatst. Dit manoeuvre zal Call of Duty: Black Ops niet minder populair maken, verkooprecords zullen ongetwijfeld weer verbroken worden, maar dit is wel het laatste moment waarop Treyarch fouten mag maken.

Nazi zombies opnieuw in CoD: Black Ops

Populaire mode uit World at War keert terug.

BradyGames, een bedrijf dat sinds jaar en dag Strategy Guides maakt rond allerhande spellen, heeft in een officieel persbericht laten weten dat er zombies te vinden zullen zijn in het aankomende Call of Duty: Black Ops.

Geen co-op campagne in Black Ops

Wel splitscreen online multiplayer.

Developer Treyarch heeft bevestigd dat Call of Duty: Black Ops singleplayer campagne niet gespeeld zal kunnen worden in splitscreen. Dat was een feature die veel fans verwachtten aangezien dat wel mogelijk was in hun vorige game, World at War.

Black Ops multiplayer is gratis

En zal gratis blijven

Mark Lamia, hoofd van Treyarch studio, heeft in een interview bekend gemaakt dat zijn team van plan is om Call of Duty: Black Ops van enorm veel support te voorzien. Hij wist ook te vertellen dat hij niet van mening is dat een Online Pass de tweedehands verkoop van games kan tegengaan.

Het ziet ernaar uit dat de modding community zich ook te goed kan doen aan Call of Duty: Black Ops. Volgens een medewerker van Treyarch zijn er plannen in die richting. Dit wist hij te melden op het officiële forum.

FeatureCall of Duty: Black Ops

Black Opsienbarend.

Met World at War deed Treyarch al een stapje terug van de typische Tweede Wereldoorlogshooter-setting, maar met Black Ops laat de ontwikkelaar deze periode compleet achter zich om verder te gaan met een conflict waar nog genoeg over te vertellen valt: de Koude Oorlog. De game zal plaatsvinden voor, na en tijdens de Koude Oorlog en je zult onder andere Vietnam, Laos, Rusland en Cuba met een bezoek vereren.

COD DLC 3 jaar exclusief voor Xbox

MS haalt grote slag binnen.

Microsoft heeft tijdens zijn persconferentie zonet bekend gemaakt dat alle downloadable content voor alle Call of Duty-titels die de komende drie jaar verschijnen eerst op Xbox Live zullen verschijnen.

FeaturePré3 - Microsoft

E3 2010 = Micro"soft"?

41.000 bezoekers waren aanwezig op de E3 in 2009, samen afkomstig uit 78 verschillende landen om gedurende drie dagen in totaal 216 verschillende standhouders af te werken. Het was vorig jaar een prachtige editie van de Electronic Entertainment Expo te Los Angeles, maar hoe zal de beurs dit jaar verlopen? En weten alle grote uitgevers en ontwikkelaars zichzelf te overtreffen in vergelijking met de impact die ze al dan niet in 2009 konden maken? In de aanloop naar de E3 2010 proberen wij op die vraag een antwoord te geven. Ons oordeel baseren we deels op feiten, deels op speculatie. Of onze voorspellingen al dan niet zullen uitkomen weten we jullie vanaf 14 juni te vertellen, wanneer het grootste gamespektakel ter wereld losbarst met de eerste grote persconferentie, en Eurogamer België in Californië ter plaatse is om verslag uit te brengen.

Treyarch heeft interesse in Move/Natal

"Technologie echter niet in CoD: Black Ops."

Treyarch, de ontwikkelaar die momenteel hard werkt aan Call of Duty: Black Ops, heeft laten weten dat ze zeer zeker interesse hebben om in de toekomst de nieuwe motion controls, zijnde Move en Natal (of moeten we het Wave noemen?), te incorporeren binnen hun spellen.

COD: Future Warfare op komst?

Activision registreert internetdomein.

Het lijkt erop dat Activision Blizzard bezig is aan een nieuwe uitbreiding van de Call of Duty-franchise. Het bedrijf heeft namelijk verschillende internetdomeinen laten registreren die ons een idee geven van de richting die de serie de komende jaren waarschijnlijk in zal gaan.

CoD: Black Ops komt naar de Wii

Officieel nieuws van Activision.

Call of Duty fanatici die enkel een Wii console thuis hebben kunnen opgelucht adem halen. Activision heeft aan onze hoofdzetel bekend gemaakt dat de nieuwe Call of Duty: Black Ops op zowel de Xbox 360, PS3, PC als de Wii zal verschijnen op 9 november.

COD: Black Ops krijgt co-op

Met z’n vieren.

In een nieuwsbericht van USA Today heeft het dagblad enkele nieuwe details rond Treyarch’s volgende Call of Duty game bekendgemaakt. De game een co-op mode krijgen waarbij maximum vier spelers samen kunnen spelen.

Call of Duty: Black Ops aangekondigd

Krijgt Koude Oorlog/Vietnam setting.

Ontwikkelaar Treyarch heeft het volgende deeltje in de Call of Duty reeks officieel aangekondigd. En de studio was ook zo vriendelijk om er onmiddellijk een releasedatum bij te geven. De game staat gepland voor 9 november 2010.

FeatureCall of Duty: Legal Warfare

Het plotse ontslag in kaart gebracht.

De videogamewereld heeft er weer een schandaal bij. Vorige week werden Jason West en Vince Zampella, eigenaars van ontwikkelingstudio Infinity Ward, aan de deur gezet door uitgever-eigenaar Activision Blizzard wegens 'ongehoorzaamheid' en 'contractbreuk'. Infinity Ward is de studio achter de Call of Duty- en Modern Warfare-reeks en met Modern Warfare 2 was Infinity Ward in november 2009 verantwoordelijk voor de meest succesvolle lancering van een entertainmentproduct ooit. Op een luttele vier dagen tijd, nog voordat de game goed en wel uitgebracht was in Europa, had Activision al 4.7 miljoen exemplaren verkocht, goed voor een omzet van zo'n 370 miljoen dollar. Momenteel flirt de game met de kaap van 10 miljoen verkochte exemplaren en heeft Modern Warfare 2 Activision Blizzard al meer dan een miljard dollars opgebracht.