Call of Duty: Black Ops 2

Spotlight

VideoGametown Seizoen 5 Aflevering 8

Call of Duty: Black Ops II, Turtle Beach, Professor Layton, Nokia item en PlayStation Plus op Vita

Belangrijke events

Call of Duty Black Ops 2 update hint naar Black Ops 3

Call of Duty Black Ops 2 update hint naar Black Ops 3

Mysterieuze symbolen in multiplayermaps.

Een Call of Duty: Black Ops II update hint naar Call of Duty: Black Ops III.

Wie de multiplayermodus voor Call of Duty: Black Ops II speelt, krijgt de melding dat de 'game settings' zijn veranderd. Kort daarna vonden enkele spelers speciale symbolen op de maps Plaza en Express.

Wie de symbolen scant via de applicatie SnapChat krijgt de SnapChat-account van Call of Duty toegevoegd aan zijn vriendenlijst.

Lees meer...

Ex-dictator Panama klaagt Activision-Blizzard aan

Gelijkenis van Manuel Noriega in Call of Duty: Black Ops 2 gebruikt.

Panama's voormalige dictator Manuel Noriega klaagt uitgever Activision-Blizzard aan. Volgens Noriega wordt zijn gelijkenis zonder zijn toestemming gebruikt in Call of Duty: Black Ops 2.

Op 4 november 2014 komt Call of Duty: Advanced Warfare uit voor de pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One. In de aanloop hiernaar vertelt Yvo over de geschiedenis van de Call of Duty-serie. In dit tweede artikel: hoe Activision met de shooter-reeks het imperium verder uitbreidt, en de keerzijde van succes.

Sledgehammer Games maakt volgende Call of Duty

Jaarlijkse traditie zet voort met drie studio's.

Uitgever Activision maakt bekend dat de Call of Duty-reeks voortaan door drie studio's wordt ontwikkeld. Nieuwkomer Sledghehammer Games schaart zich bij veteranen Infinity Ward en Treyarch en is verantwoordelijk voor de eerstvolgende Call of Duty-game, die staat gepland voor 2014.

Black Ops 2 Uprising DLC promo materiaal gelekt

Alle nieuwe maps zijn gekend.

Dankzij onderstaande promo van de volgende DLC van Call of Duty: Black Ops II, Uprising, kent de wereld de namen van alle maps die in de volgende uitbreiding van de shootergigant zullen zitten.

Weldra ondode onthullingen voor Black Ops 2?

Mysterieus filmpje wekte onze interesse.

Onderstaand filmpje werd door de officiŽle Call of Duty Twitter tot onzer oren gebracht, samen met een quote van Edward Richtofen, een Nazi-dokter en een van de belangrijkste antagonisten uit de zombiemodi uit de vorige Call of Duty's van Treyarch. Die quote luidt als volgt:

Op twitter meldde David Vonderhaar van Treyarch dat na het behalen van Prestige in de multiplayer van Black Ops 2 de behaalde levels voor je wapen niet terug worden gezet naar nul. In het vorige Call of Duty-deel was dit wel het geval en werd hierover veel geklaagd. Als je in de multiplayer jouw soldaat tot het maximale level hebt weten te brengen, kun je er voor kiezen om Prestige te gebruiken. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een heel prestigieus level en krijg je hiervoor een speciaal embleem naast je gamertag. Je kunt meerdere keren prestigen.

De welbekende killstreaks uit de Call of Duty-franchise maken in het nieuwste deel, Black Ops 2, plaats voor score streaks. Dat is bekend gemaakt op de Gamescom, die deze week plaats vindt in Keulen. Een andere naam, maar aan het principe is weinig verandert.

Mogelijk multiplayerlek voor Black Ops 2 opgedoken

Perks en killstreaks staan op het web.

Gisteren werd de eerste trailer rond de multiplayer van Call of Duty: Black Ops 2 vrijgegeven. Hierin konden we zien dat de slagvelden in de volgende Call of Duty gelijkaardig zijn aan hun voorgangers, maar door de setting van Black Ops 2 toch een futuristische toets meekregen.

Nieuwe versie van Nuketown in Black Ops 2

Maar niet voor iedereen...

Een van de populairste multiplayermaps uit Call Of Duty Black Ops maakt zijn rentree in Black Ops 2. Nuketown 2025 wordt een futuristische remake van het kleine, chaotische level uit het vorige deel.

Treyarch herwerkt zombie-modus

Veel meer ondode mogelijkheden in Black Ops 2.

Eind dit jaar komt er weer een Call Of Duty uit, namelijk Black Ops 2. De kans dat je dat al wist is groot. Na Modern Warfare 3 van de hand van Infinity Ward is het weer de beurt aan Treyarch om een nieuwe oorlogsshooter te maken. Waar Modern Warfare het vooral moet hebben van zijn epische singleplayer en hyperactieve multiplayer, hebben de Call of Duty 's van Treyarch ( World at war en natuurlijk de eerste Black Ops) nog een andere troef: zombies!

Call of Duty: Black Ops 2 Preview

FeatureCall of Duty: Black Ops 2 Preview

Teken aan de wand voor vernieuwing?

Geschreven door Dominique Cockx

Deze tweede Black Ops van de stal van Activision speelt zich af in de niet zo verre toekomst, namelijk in het jaar 2025. De militaire technologische vooruitgang heeft niet stil gestaan. Alle wapens zijn met een netwerk verbonden. Terroristen hebben deze wapens echter kunnen hijacken en gebruiken deze tegen zijn uitvinders. Oeps.

De eerste demonstratie die we te zien kregen van deze game op E3 was een (voor ons ondertussen herkenbare) invalsweg naar Los Angeles City waar een konvooi die de president beschermd op een hinderlaag rijdt. Deze bestaat onder andere uit terroristen in zwarte bivakmuts, quad choppers, viervoetige bewapende robots en drones. De hummer ontwijkt rakelings alle obstakels tot hij dwars gaat en op zijn dak belandt. Onderweg kom je een futuristische luchtafweertank tegen die je even kan gebruiken voordat ze in een afgrond valt. Het wapenarsenaal is uitgebreid met een kogel die naarmate hij opgeladen wordt, beton kan doorboren, met dodelijke gevolgen. Verder in de missie kom je ook een jet tegen die je moet gebruiken om de president luchtdekking te geven. We hebben het al in eerdere Call of Duty-games gezien, maar het is een formule die duidelijk werkt.

Lees meer...

Treyarch: "Black Ops 2 heeft geen nieuwe engine nodig"

Gamedesign als een huis. Duidelijk!

Dat de Frostbite 2 engine zijn sporen heeft verdiend is te zien aan de bijna levensechte, spectaculaire beelden van Battlefield 3. Oorlog heeft nooit zo overtuigend van het beeld gespat. De vraag is dus ook hoe de ontwikkelaars van andere shooters hier op in zullen gaan spelen. Treyarch maakt zich niet zo druk. Black Ops 2 zal gewoon dezelfde engine als haar voorgangers gebruiken.

Eerste trailer Call of Duty: Black Ops 2 knalt van het scherm

Activision heeft met een trailer van het langverwachte Call of Duty: Black Ops 2 vrijgegeven. De game zal 13 november een wereldwijde release zien.

In de trailer is te zien dat er met Black Ops 2 is gekozen voor een futuristische setting. In 2025 ligt Los Angeles onder vuur als er een overdonderende oorlog is uitgebroken tussen de Verenigde Staten en China over het beheer van zeldzame grondstoffen. De gelederen worden nog eens flink opgejut door de opportunistische gladjakker Raul Menendez die met zijn drones en mechanische wapens een golf van terreur doet losbarsten.

Opvallend is dat er naast de gebeurtenissen in 2025 ook een aantal flashback missies zijn die zich afspelen in 1980, ten einde van de Koude Oorlog. Hier zien we hoe de zorgvuldig geplande oorlog tussen China en de VS tot stand is gekomen.

Lees meer...

Call of Duty: Black Ops 2 aangekondigd

Een gewelddadige toekomst lonkt.

Black Ops 2 werd zopas aangekondigd op de site van Call of Duty. Na een maandenlange speculatie is dus eindelijk zeker wat we al lang wisten: de Call of Duty franchise krijgt een nieuwe telg.

FeatureCall of Duty: Legal Warfare

Het plotse ontslag in kaart gebracht.

De videogamewereld heeft er weer een schandaal bij. Vorige week werden Jason West en Vince Zampella, eigenaars van ontwikkelingstudio Infinity Ward, aan de deur gezet door uitgever-eigenaar Activision Blizzard wegens 'ongehoorzaamheid' en 'contractbreuk'. Infinity Ward is de studio achter de Call of Duty- en Modern Warfare-reeks en met Modern Warfare 2 was Infinity Ward in november 2009 verantwoordelijk voor de meest succesvolle lancering van een entertainmentproduct ooit. Op een luttele vier dagen tijd, nog voordat de game goed en wel uitgebracht was in Europa, had Activision al 4.7 miljoen exemplaren verkocht, goed voor een omzet van zo'n 370 miljoen dollar. Momenteel flirt de game met de kaap van 10 miljoen verkochte exemplaren en heeft Modern Warfare 2 Activision Blizzard al meer dan een miljard dollars opgebracht.