Call of Duty: Advanced Warfare Nieuws

Call of Duty: Advanced Warfare op PS3 en Xbox 360 krijgt patch

Activision heeft een patch voor Call of Duty: Advanced Warfare op de PlayStation 3 en Xbox 360 uitgebracht. Het is dezelfde patch die vorige week voor de huidige generatie spelconsoles uitkwam. Sommige spelers rapporteren echter nog problemen.

De update verhelpt onder andere dat marksman- en camo-uitdagingen na het bereiken van de Prestige-rank resetten. Door een andere fout traden spelers in een match in de spectator-modus toe. Ook de ping-meter moet nu weer correct vernieuwen en je kunt in een private match de eSports-regels gebruiken.

Op de community-site van Call of Duty melden sommige spelers echter dat hun game na die update vastloopt. De fout gebeurt vooral aan het begin of het einde van een multiplayer-match, en meestal op de PlayStation 3.

Lees meer...

Call of Duty: Advanced Warfare krijgt zombies

Gamemodus apart beschikbaar in 2015.

Activision heeft het bestaan van een zombiemodus voor Call of Duty: Advanced Warfare bevestigd. Die maakt echter geen deel uit van de game die deze week in de winkelrekken ligt, maar verschijnt later in de vorm van een downloadbare uitbreiding. Een gelekte trailer leek de aanwezigheid van de ondoden in het hoofdspel nochtans te bevestigen.

Details co-op Call of Duty: Advanced Warfare later deze maand bekend

Details co-op Call of Duty: Advanced Warfare later deze maand bekend

Onthulling komt gepaard met nieuwe trailer.

Call of Duty: Advanced Warfare van ontwikkelaar Sledgehammer Games krijgt een co-op modus waar later deze maand meer informatie over bekend wordt.

Mede-oprichter van de studio Michael Condrey onthult deze informatie op Twitter nadat een fan vroeg wanneer er meer bekend zou worden over deze modus.

Er is een trailer in ontwikkeling die tegelijk met de onthulling beschikbaar is. Condrey laat op Twitter weten dat die naar zijn mening "hot" is.

Lees meer...

Nieuwe details over multiplayer modus Call of Duty: Advanced Warfare

Nieuwe details over multiplayer modus Call of Duty: Advanced Warfare

Waaronder Pick 13 systeem en nieuwe Uplink modus.

Activision maakt via een trailer meer details over de multiplayer modus van Call of Duty: Advanced Warfare bekend.

Zo doet de trailer de krachten van de EXO suits uit de doeken. Via de boost jump kan je bijvoorbeeld hogere plekken bereiken, terwijl vaardigheden zoals EXO cloak je kort even onzichtbaar maken. EXO hover laat je dan weer kort in de lucht zweven.

Advanced Warfare introduceert het Pick 13 systeem. Dit is gebaseerd op het Pick 10 systeem uit Call of Duty: Black Ops 2. De scorestreaks kunnen vanaf nu aangepast worden, zodat je kiest welke voordelen je wil krijgen door goed te spelen.

Lees meer...

Uitgever Activision heeft vandaag de multiplayer modus van Call of Duty: Advanced Warfare voorgesteld. Daarbij heeft de uitgever bekendgemaakt dat wie een pre-order van plaatst, de game reeds een dag voor de release kan spelen. Die pre-order heet de Day Zero Edition en is niet duurder dan de normale versie van de game.

Aparte studio zet Call of Duty: Advanced Warfare over naar PS3, Xbox 360

High Moon Studios verantwoordelijk voor PlayStation 3 en Xbox 360-versie.

Ontwikkelaar High Moon Studios zet Call of Duty: Advanced Warfare over naar de vorige generatie consoles. Dit betekent dat de studio de originele game van Sledgehammer Games naar de PlayStation 3 en Xbox 360 brengt. Sledgehammer focust zich op de PlayStation 4 en Xbox One versies van de game.

'Call of Duty: Advanced Warfare is geen sciencefiction'

Ontwikkelaar legt nadruk op realistisch toekomstbeeld.

Michael Condrey en Glen Schofield geven in een interview met Gameinformer meer informatie over de futuristische setting van Call of Duty: Modern Warfare. De oprichters van Sledgehammer Games benadrukken hierin dat hun nieuwste first-person shooter geen sciencefiction is, maar dat ze een realistisch toekomstbeeld schetsen. Ook is duidelijk dat het verhaal zich leent voor een mogelijk vervolg.