Call of Duty: Advanced Warfare

Belangrijke events

Aten Phantom-S UC410: muis/toetsenbord-adapter voor consoles review

Hoeveel uur ik ook in shooters op de console steek, ik kan het met pijn in mijn hart nooit helemaal omarmen. Het wrange gevoel van het gemis van de heilige tandem muis plus toetsenbord overheerst na elk potje dat ik speel. Komt het je bekend voor? Dan is de Aten Phantom-S UC410 wellicht de oplossing, die onder meer verkrijgbaar is bij Allekabels.nl. Met deze adapter sluit je namelijk je muis en toetsenbord aan op je PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 of Xbox One. De controller kan voor shooters aan de kant, leest de verpakking. Dat klinkt veelbelovend, dus aansluiten en knallen maar!

Of toch niet? De Phantom-S UC410 ziet er met zijn bedrukking robuust uit en nodigt dan ook uit om snel mee aan de slag te gaan. Maar al snel stuit ik op het eerste probleem. Gamen op een console doe ik onderuit gezakt op de bank met een controller in mijn jatten. En voor pc-gaming schuif ik netjes aan mijn bureau en gebruik ik een muis en toetsenbord. Maar hoe breng ik deze twee werelden samen? De salontafel aanschuiven levert al snel een oncomfortabele bochel op. Met frisse tegenzin verlaat ik daardoor de bank en installeer ik me achter mijn bureau.

Eenmaal gesetteld merk ik in-game duidelijk het verschil met een controller. Zo speel ik als eerste Destiny en trakteer ik vijanden achter elkaar op headshots met een sniper rifle. Iets waar ik met een controller alleen maar kan van dromen. Ook in Battlefield 4 herleven oude pc-tijden. Zo manoeuvreer ik mijn Apache moeiteloos tussen de boomtoppen door en maak ik eindelijk weer eens het leven van de grondtroepen zuur. In tegenstelling tot de deze shooters werkt de besturing in Call of Duty: Advanced Warfare echter weer een stuk minder accuraat.

Lees meer...

De populairste gamereviews van 2014

FeatureDe populairste gamereviews van 2014

Naar deze games keken jullie het meeste uit.

In 2014 zijn er weer tal van langverwachte games gelanceerd. Destiny is uitgebracht en Driveclub maakte bijna een jaar na de oorspronkelijke releasedatum toch nog zijn opwachting. Succesvolle series hebben nieuwe delen gekregen in de vorm van Far Cry 4 en Call of Duty: Advanced Warfare. En de onafhankelijke ontwikkelaars zaten ondertussen ook niet stil.

Al die tijd heeft Eurogamer Benelux zich ingespannen om jullie op de hoogte te houden van de nieuwste releases. Naar welke games keken jullie het afgelopen jaar het meeste uit?

Daar geven we antwoord op door de meestgelezen recensies van 2014 voor je op een rijtje te zetten. Teksten die de redacteurs in kwestie overigens de nodige bloed, zweet en tranen hebben gekost. Allemaal om jullie zo goed mogelijk te informeren, natuurlijk. Daarom van onze kant: bedankt voor het lezen, en dat er nog veel reviews mogen volgen in het nieuwe jaar!

Lees meer...

Call of Duty: Advanced Warfare op PS3 en Xbox 360 krijgt patch

Activision heeft een patch voor Call of Duty: Advanced Warfare op de PlayStation 3 en Xbox 360 uitgebracht. Het is dezelfde patch die vorige week voor de huidige generatie spelconsoles uitkwam. Sommige spelers rapporteren echter nog problemen.

De update verhelpt onder andere dat marksman- en camo-uitdagingen na het bereiken van de Prestige-rank resetten. Door een andere fout traden spelers in een match in de spectator-modus toe. Ook de ping-meter moet nu weer correct vernieuwen en je kunt in een private match de eSports-regels gebruiken.

Op de community-site van Call of Duty melden sommige spelers echter dat hun game na die update vastloopt. De fout gebeurt vooral aan het begin of het einde van een multiplayer-match, en meestal op de PlayStation 3.

Lees meer...

Call of Duty: Advanced Warfare review

Call of Duty: Advanced Warfare review

Exoskelet toont ruggengraat.

Van klamme jungles in Vietnam tot besneeuwde bergtoppen in Kazachstan. Van benarde schuttersputjes in de Ardennen tot gewichtloos in een ruimtestation zweven. In de loop der jaren hebben de makers van Call of Duty mij naar diverse uithoeken en tijdsperiodes gestuurd. Hoe ga je als studio de lat vervolgens nˇg hoger leggen? In Call of Duty: Advanced Warfare staat Sledgehammer Games voor het eerst volledig zelf aan het roer. En de ontwikkelaar zet daarbij als troef het exoskelet in.

De eerste online potjes van een nieuwe Call of Duty verlopen bij mij traditiegetrouw dramatisch. Halverwege Team Deathmatch leg ik ietwat onzeker mijn eerste meters af in een voor mij nog onbekend industrieel complex. In mijn ooghoek merk ik al snel een tegenstander op. Maar nog voor ik de trekker kan overhalen, ben ik al doorzeefd. En dat keer op keer, totdat het eindscherm mijn belabberde score tentoonstelt. Wat is er met me gebeurd? Het lijkt wel alsof ik de reflexen van een slapende moerasschildpad heb gekregen.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Tijd om de mogelijkheden van mijn fonkelnieuwe exoskelet te verkennen. Na een korte sprint stuit ik op een hoge muur. Geen probleem, want dankzij een double jump spring ik moeiteloos over het obstakel heen. Ik land voor de neus van een nietsvermoedende tegenstander en pomp hem vol met lood. Frustratie maakt daarbij plaats voor euforie, want mijn allereerste online kill in Advanced Warfare is eindelijk een feit. En dat allemaal dankzij de grensverleggende mogelijkheden van het exoskelet. Waarvoor hulde.

Lees meer...

Call of Duty: Advanced Warfare krijgt zombies

Gamemodus apart beschikbaar in 2015.

Activision heeft het bestaan van een zombiemodus voor Call of Duty: Advanced Warfare bevestigd. Die maakt echter geen deel uit van de game die deze week in de winkelrekken ligt, maar verschijnt later in de vorm van een downloadbare uitbreiding. Een gelekte trailer leek de aanwezigheid van de ondoden in het hoofdspel nochtans te bevestigen.

FeatureMeest opvallende gamereleases van de maand november

Met o.a. Call of Duty: Advanced Warfare, Assassin's Creed Unity en Far Cry 4.

Iedere maand komen er weer nieuwe games bij en daardoor is het soms nog wel eens lastig bij te houden wat je dit keer weer te wachten staat. Daarom lees je op Eurogamer Benelux voortaan aan het einde van iedere maand een overzicht van de meest opvallende aankomende titels. Dit is slechts een greep uit het volledige aanbod, dus check ook zeker de volledige lijst van releasedata.

Details co-op Call of Duty: Advanced Warfare later deze maand bekend

Details co-op Call of Duty: Advanced Warfare later deze maand bekend

Onthulling komt gepaard met nieuwe trailer.

Call of Duty: Advanced Warfare van ontwikkelaar Sledgehammer Games krijgt een co-op modus waar later deze maand meer informatie over bekend wordt.

Mede-oprichter van de studio Michael Condrey onthult deze informatie op Twitter nadat een fan vroeg wanneer er meer bekend zou worden over deze modus.

Er is een trailer in ontwikkeling die tegelijk met de onthulling beschikbaar is. Condrey laat op Twitter weten dat die naar zijn mening "hot" is.

Lees meer...

Nieuwe details over multiplayer modus Call of Duty: Advanced Warfare

Nieuwe details over multiplayer modus Call of Duty: Advanced Warfare

Waaronder Pick 13 systeem en nieuwe Uplink modus.

Activision maakt via een trailer meer details over de multiplayer modus van Call of Duty: Advanced Warfare bekend.

Zo doet de trailer de krachten van de EXO suits uit de doeken. Via de boost jump kan je bijvoorbeeld hogere plekken bereiken, terwijl vaardigheden zoals EXO cloak je kort even onzichtbaar maken. EXO hover laat je dan weer kort in de lucht zweven.

Advanced Warfare introduceert het Pick 13 systeem. Dit is gebaseerd op het Pick 10 systeem uit Call of Duty: Black Ops 2. De scorestreaks kunnen vanaf nu aangepast worden, zodat je kiest welke voordelen je wil krijgen door goed te spelen.

Lees meer...

Uitgever Activision heeft vandaag de multiplayer modus van Call of Duty: Advanced Warfare voorgesteld. Daarbij heeft de uitgever bekendgemaakt dat wie een pre-order van plaatst, de game reeds een dag voor de release kan spelen. Die pre-order heet de Day Zero Edition en is niet duurder dan de normale versie van de game.

FeatureCall of Duty: Advanced Warfare: Wat we tot dusver weten

UPDATE: Exo Survival, Clan Wars, Companion App en DLC.

Dit najaar maakt Call of Duty: Advanced Warfare zijn opwachting. Hoewel Sledgehammer Games al aan Call of Duty: Modern Warfare 3 meewerkte, is dit het eerste project dat de studio volledig onder zijn hoede neemt. De ontwikkelaar maakt van de gelegenheid gebruik om de serie over een andere boeg te gooien en neemt je mee naar de toekomst.

Op 4 november 2014 komt Call of Duty: Advanced Warfare uit voor de pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One. In de aanloop hiernaar vertelt Yvo over de geschiedenis van de Call of Duty-serie. In dit tweede artikel: hoe Activision met de shooter-reeks het imperium verder uitbreidt, en de keerzijde van succes.

Aparte studio zet Call of Duty: Advanced Warfare over naar PS3, Xbox 360

High Moon Studios verantwoordelijk voor PlayStation 3 en Xbox 360-versie.

Ontwikkelaar High Moon Studios zet Call of Duty: Advanced Warfare over naar de vorige generatie consoles. Dit betekent dat de studio de originele game van Sledgehammer Games naar de PlayStation 3 en Xbox 360 brengt. Sledgehammer focust zich op de PlayStation 4 en Xbox One versies van de game.

FeatureDe opkomst van Call of Duty: De Tweede Wereldoorlog in shooters

Het eerste deel in de weg naar Advanced Warfare.

Op 4 november 2014 komt Call of Duty: Advanced Warfare uit voor de pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One. Nu is het heel gewoon dat er ieder jaar een nieuwe Call of Duty-game uitkomt, maar dat is niet altijd zo geweest. Yvo bekijkt de geschiedenis van de shooter-reeks in aanloop naar Advanced Warfare en schetst hoe de underdog vriend en vijand verraste door een megasucces te worden.

'Call of Duty: Advanced Warfare is geen sciencefiction'

Ontwikkelaar legt nadruk op realistisch toekomstbeeld.

Michael Condrey en Glen Schofield geven in een interview met Gameinformer meer informatie over de futuristische setting van Call of Duty: Modern Warfare. De oprichters van Sledgehammer Games benadrukken hierin dat hun nieuwste first-person shooter geen sciencefiction is, maar dat ze een realistisch toekomstbeeld schetsen. Ook is duidelijk dat het verhaal zich leent voor een mogelijk vervolg.

FeatureCall of Duty: Legal Warfare

Het plotse ontslag in kaart gebracht.

De videogamewereld heeft er weer een schandaal bij. Vorige week werden Jason West en Vince Zampella, eigenaars van ontwikkelingstudio Infinity Ward, aan de deur gezet door uitgever-eigenaar Activision Blizzard wegens 'ongehoorzaamheid' en 'contractbreuk'. Infinity Ward is de studio achter de Call of Duty- en Modern Warfare-reeks en met Modern Warfare 2 was Infinity Ward in november 2009 verantwoordelijk voor de meest succesvolle lancering van een entertainmentproduct ooit. Op een luttele vier dagen tijd, nog voordat de game goed en wel uitgebracht was in Europa, had Activision al 4.7 miljoen exemplaren verkocht, goed voor een omzet van zo'n 370 miljoen dollar. Momenteel flirt de game met de kaap van 10 miljoen verkochte exemplaren en heeft Modern Warfare 2 Activision Blizzard al meer dan een miljard dollars opgebracht.