Call of Duty 4: Modern Warfare

Belangrijke events

Vroeger, toen alles beter was… Toen moderne shooters nog niet helemaal uitgemolken waren. In Retrofiel gaat een van de redacteurs van Eurogamer Benelux terug naar de goede oude tijd. Met het oog op de lancering van Call of Duty: Modern Warfare Remastered blikt Samuel terug op het origineel waarin de serie voor het eerst voor een andere setting koos.

Bekijk: de verbeterde graphics van Call of Duty: Modern Warfare Remastered

Call of Duty: Modern Warfare Remastered is vandaag beschikbaar voor iedereen die de Legacy, Legacy Pro en Digital Deluxe edities van Call of Duty: Infinite Warfare heeft besteld.

Om de grafische verbeteringen goed met het origineel te vergelijken, hebben we onderstaand filmpje gemaakt. De graphics comparison vergelijkt de Xbox 360-versie van de originele Modern Warfare met de nieuwe PlayStation 4 remaster.

Je ziet onder andere verbeteringen in de textures, belichting, physics, animatie en particle effecten. De F.N.G. missie aan het begin van de game bevat ook nieuwe dialogen en trainingssecties.

Lees meer...

Call of Duty: Modern Warfare Remastered enkel bij Infinite Warfare verkrijgbaar

Call of Duty: Modern Warfare Remastered is niet losstaand te koop. Dit maakt uitgever Activision bekend.

Volgens Activision is de remaster enkel beschikbaar als download voor gamers die de 'Legacy,' 'Legacy Pro' of 'Digital Deluxe' editie van Infinite Warfare aanschaffen.

Modern Warfare Remastered is een heruitgave van de eerste game uit de Modern Warfare-reeks voor de huidige generatie consoles en pc. Gisteren zijn de eerste beelden vrijgegeven aan het einde van Call of Duty: Infinite Warfare trailer en werd Modern Warfare Remastered officieel bevestigd.

Lees meer...

Call of Duty: Modern Warfare Remastered officieel bevestigd

Call of Duty: Modern Warfare Remastered officieel bevestigd

Na release van Infinite Warfare trailer.

Activision heeft het bestaan van Call of Duty: Modern Warfare Remastered officieel bevestigd.

Na eerdere geruchten kwam de bevestiging er definitief door de Call of Duty: Infinite Warfare aankondiging. In diens trailer zijn vanaf 3:00 de eerste beelden van Modern Warfare Remastered te zien.

Call of Duty: Modern Warfare Remastered vormt onderdeel van de Call of Duty: Infinite Warfare - Legacy Edition. Het is nog niet duidelijk of Modern Warfare Remastered ook losstaand te koop is.

Lees meer...

Gerucht: Call of Duty: Modern Warfare Remastered onthuld

Gerucht: Call of Duty: Modern Warfare Remastered onthuld

Releasedatum Infinite Warfare mogelijk ook bekend.

Er is mogelijk een remaster van Call of Duty: Modern Warfare in de maak.

Een anonieme gebruiker op Reddit onthulde enige tijd geleden een afbeelding van een reserveringskaart voor de Amerikaanse winkelketen Target. Het plaatje verwijst onder andere naar een Legacy Edition van het gisteren gelekte Call of Duty: Infinite Warfare.

Deze editie komt volgens de voucher op 4 november 2016 uit en bevat onder andere een remaster van Modern Warfare. Verdere details omtrent beide games ontbreekt echter nog. Uitgever Activision heeft tot op heden nog niet op de geruchten gereageerd.

Lees meer...

Op 4 november 2014 komt Call of Duty: Advanced Warfare uit voor de pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One. In de aanloop hiernaar vertelt Yvo over de geschiedenis van de Call of Duty-serie. In dit tweede artikel: hoe Activision met de shooter-reeks het imperium verder uitbreidt, en de keerzijde van succes.

FeatureDe opkomst van Call of Duty: De Tweede Wereldoorlog in shooters

Het eerste deel in de weg naar Advanced Warfare.

Op 4 november 2014 komt Call of Duty: Advanced Warfare uit voor de pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One. Nu is het heel gewoon dat er ieder jaar een nieuwe Call of Duty-game uitkomt, maar dat is niet altijd zo geweest. Yvo bekijkt de geschiedenis van de shooter-reeks in aanloop naar Advanced Warfare en schetst hoe de underdog vriend en vijand verraste door een megasucces te worden.

Zin in een lanparty, check dan LANDAY

Zowel competitief als recreatief gamen.

Op 26 oktober vindt alweer de derde editie van LANDAY plaats in Jeugdhuis Gnirk te Merelbeke. Tijdens deze driedaagse lanparty kunnen gamers het tegen elkaar opnemen voor enkele mooie prijzen in competities rond de games League of Legends, Call of Duty 4, Trackmania en Starcraft II.

Krijg MW1 gratis bij pre-order MW3 op PC

Enkel geldig op Steam en Activision's site.

Modern Warfare-fans hebben kans op een goede deal want momenteel is er een actie gaande op Steam en Activision's officiële digitale winkel die elke gamer die Modern Warfare 3 pre-ordert, gratis en voor niks Call of Duty 4: Modern Warfare krijgt.

West en Zampella krijgen gelijk

Er zijn genoeg bewijzen voor een rechtszaak.

Rechter Elihu Berle heeft geoordeeld dat er genoeg bewijzen zijn in de zaak van Jason West en Vince Zampella tegen uitgever Activision. Dat meldt de Hollywood Reporter.

Infinity Ward is geherstructureerd

Drie studio's voor CoD-franchise.

De geplaagde studio Infinity Ward is volledig geherstructureerd. Dit meldt IGN. De voorzitter en CEO van Activision Blizzard Jean-Bernard Lévy denkt daarbij dat na het succes van Call of Duty: Black Ops er elk jaar gelijkaardige verkoopcijfers te rapen vallen.

Alweer mensen weg bij Infinity Ward

Dev. Modern Warfare verliest talent.

Ongeveer een maand geleden kregen we te horen dat de twee hoofden van Infinity Ward, Jason West en Vince Zampella, het bedrijf verlaten hadden op een niet zo mooie manier. Er was zelf zoveel commotie rond het ontslag dat redacteur Jasper besloot om het hele voorval eens wat dieper te bespreken in een zeer interessant artikel genaamd Call of Duty: Legal Warfare.

Activision was tegen Modern Warfare

Uitgever wou liever meer WOII-spellen.

Nu klinkt het bijna ondenkbaar, maar ooit bleek uitgever Activision, de eigenaar van de Call of Duty-reeks, tegen een sprong naar het heden te zijn binnen haar FPS-serie. Inderdaad, het bedrijf wou liever dat ontwikkelaar Infinity Ward spellen rond de Tweede Wereldoorlog zou blijven maken.

Modern Warfare richting het witte doek?

Infinity Ward tweet erop los.

BioShock, Broken Sword, Prince of Persia, Warcraft, er lijkt wel geen ophouden te komen aan films die rond spellen zullen verschijnen de komende drie jaar. Gisteren kregen we omtrent die laatste trouwens wat meer nieuws te horen, maar vandaag is het alweer de beurt aan een ander spel dat zich een weg begint te banen naar het witte doek.