Broken Age

Broken Age brengt een mooie ode aan klassieke adventure games, maar overtuigt wegens een schommelende kwaliteit moeilijk.

Eurogamer Benelux weekoverzicht: week 19

Met onder andere Grand Theft Auto 5, Nintendo en Call of Duty: Black Ops 3.

Drukke week achter de rug en daardoor geen tijd gehad om de laatste nieuwtjes te lezen? Geen zorgen, want Eurogamer Benelux geeft je elke zondag een overzicht met de hoogtepunten van de afgelopen week.

Broken Age review

Broken Age review

Een ode aan vervlogen tijden.

Broken Age is Double Fine's ode aan adventure games uit vervlogen tijden. Toen humor je sterkste wapen was en vlot pratende piraten en sarcastische reisagenten grootse avonturen beleefden. Toen zware ethische dilemma's en lonkende filmlicenties nog nachtelijke koortsdromen waren. De studio probeert de magie uit die periode nu te laten herleven.

Met de heruitgave van Grim Fandango en een remaster van Day of the Tentacle in het verschiet, is de interesse in klassieke adventure games terug van weggeweest. Terwijl steeds meer adventure games de Telltale Games-formule volgen, blijft er een vraag naar games met de puzzels van weleer. "Zijn mensen nog wel in klassieke adventure games geďnteresseerd?", vroeg Double Fine zich op Kickstarter af. Een volmondig ja was genoeg om het beoogde budget van $400.000 tot ver over de drie miljoen dollar te brengen.

Broken Age put zijn kracht uit de absurde situaties waar de twee hoofdpersonages in belanden. Het verhaal is opgebroken tussen hun perspectieven en je kunt op elk moment tussen ze wisselen. Zo zit de verveelde Shay in een tijdlus gevangen. Elke dag voert hij dezelfde nodeloze opdrachten uit. Hij redt van wol gebreide figuren van een ijsjeslawine en wordt aan een kieteldood onderworpen. In Sugar Bunting maakt de vrijgevochten Vella zich klaar om opgeofferd aan Mog Chothra te worden. Een monster dat in ruil voor een maagdenoffer de plaatselijke dorpen met rust laat.

Lees meer...

Releasedatum bekend voor Broken Age Act 2

Tegelijk uit op pc en consoles.

Double Fine Productions maakt bekend dat Broken Age Act 2 op 28 april lanceert voor de pc, als concluderend hoofdstuk. Op die datum komt de adventuregame in zijn geheel ook uit voor de PlayStation 4 en PlayStation Vita, als een Cross-Buy en Cross-Save titel.

Broken Age Act 2 komt begin 2015 uit

En duurt tussen de acht en twaalf uur.

Double Fine heeft bekendgemaakt dat Broken Age Act 2 begin 2015 uitkomt. De eerste acte van de point-and-click adventure is al enige tijd beschikbaar.

Acteur Jack Black verzorgt stem in Double Fine's Broken Age

Ook BioShock Infinite-stemactrice Jennifer Hale is van de partij.

Jack Black verleent zijn stem aan Broken Age. Het is de tweede maal dat de acteur (o.a. School of Rock) en muzikant (Tenacious D) de handen ineenslaat met Double Fine Productions. Eerder sprak hij de stem in van Eddie Riggs, de hoofdpersoon uit Brütal Legend.

Double Fine opent PayPal account voor extra donaties

Check nu het eerste deel van de beloofde Double Fine docu.

Heb je in maart de Double Fine Kickstarter actie gemist maar wil je het project alsnog graag steunen? Dat kan. Double Fine heeft vandaag een PayPal account geopend zodat donateurs zich nog steeds kunnen scharen onder dit goede doel.

De Eurogamer Benelux podcast is geboren!

Aflevering 1 ziet na meerdere tests het levenslicht.

Beste bezoekers van Eurogamer Benelux, vandaag is een historische dag. Ontkurk de champagne, steek het vuurwerk af en maak er een ongelofelijk feestje van. Na ontelbare tests, verschillende audiogedrochten en onfortuinlijke omstandigheden zijn we er eindelijk in geslaagd om van start te gaan met een officiële podcast op Eurogamer Benelux!

Kickstarter hype slaat aan

Nu ook Shadowrun en Leisure Suit Larry op zoek naar centjes.

De Kickstarter hype lijkt steeds meer aan te slaan. Na het enorme succes van Tim Schafer met zijn nieuw old school adventure, volgde Brian Fargo met Wasteland 2. Beiden overschreden hun origineel doel met ruime marges. Ook enkele nieuwe projecten, zoals "The Banner Saga", een RPG & strategy game van enkele Bioware veteranen & "Takedown", een hardcore tactical shooter van onder andere ex-Rainbow Six & Halo medewerkers, haalden hun doel.