BioShock 2

Spotlight

VideoBioshock 2 - Kickoff

Would you kindly listen to Manu en Joa?

VideoBioShock 2 Club pack

Andrey Ryan heeft cadeautje voor ons.

BioShock 2

Gebiologeerd.

Belangrijke events

Patch pc-versie BioShock: The Collection verbetert Field of View

Er is een nieuwe patch verkrijgbaar voor de pc-versie van BioShock: The Collection. De update verbetert onder andere de Field of View in BioShock 1 en 2.

De patch lost veel grafische problemen op en geeft je meer opties voor het aanpassen van je instellingen. Of de patch ook voor BioShock 2: Minerva's Den werkt, is op dit moment nog onbekend.

De patch zorgt voor het volgende:

Lees meer...

Gerucht: Het doek valt voor Games For Windows Live

Toekomst voor Dark Souls en Age Of Empires Online onzeker.

In een reeds verwijderd bericht op de Age of Empires Online supportpagina is te lezen geweest dat de Games For Windows Live (GFWL) DRM-dienst zijn langste tijd heeft gehad. Een deel van de Age of Empires Online ondersteuning zal daarbij worden geschrapt en dat maakt het voortbestaan van de volledige game onzeker.

Bioshock film alweer 'on hold'

Regisseur Fresnadillo start met andere projecten.

De Bioshock-film zit alweer eens vast in development hell. Universal Studios en Take Two raken het niet eens over het budget en de leeftijdsrating van de film en hierdoor duurt het eeuwen voordat er schot in de zaak komt. Dit heeft als gevolg dat Juan Carlos Fresnadillo, die al enkele jaren klaar staat om de film te regisseren, het wachten beu is en het project verlaat om zich met andere projecten bezig te houden.

Bioshock 2 Protector's Trials verschenen

En meteen weer verdwenen.

De saga omtrent de PC-release van de Protector's Trials en Minerva's Den -beide DLC-pakketten voor Bioshock 2- blijft voortduren. Werden beide vorig jaar geschrapt, dan kondigde 2K enkele weken later aan dat er toch een PC-versie zat aan te komen.

BioShock 2 krijgt geen DLC voor PC

Slechte timing en technische problemen.

Er valt teleurstellend nieuws te rapen voor de fans van BioShock 2 op de PC. Op het officiële forumwerd bekendgemaakt dat zij geen DLC krijgen.

BioShock 2 Metro Pack in aantocht

Vandaag zelfs al verkrijgbaar.

Iedereen die BioShock 2 gespeeld heeft herinnerd zich ongetwijfeld die ene scene met die golfclub. En voor degene die nog niet begonnen zijn aan het nieuwste avontuur in Rapture, verklappen we lekker niks. Nu dacht iemand bij 2K, ontwikkelaar van de game, dat dit misschien een leuk ideetje was voor een multiplayer mode. En na enkele maandjes knutselen is het dan eindelijk zo ver.

DLC BioShock 2 staat al op het schijfje

2K doet een "Resident Evilke".

De aankomende DLC voor BioShock 2, genaamd het 'Sinclair Solutions Test Pack', zal vijf nieuwe maskers, nieuwe speelbare karakters, een derde upgrade voor alle wapens, twintig nieuwe uitdagingen en een verhoging van de level cap richting level vijftig aan de game toevoegen. Niet onaardig, maar nu blijft dat dit alles reeds aanwezig is op de retail disc van BioShock 2.

BioShock 2

BioShock 2

Gebiologeerd.

In 2007 mochten we voor het eerst kennis maken met Rapture. Het was een gigantische stad die ene toen nog onbekende Andrew Ryan op de bodem van de oceaan had gesticht om de maatschappij en het establishment op het droge te ontvluchten. Samen met hem gingen een heleboel andere gelijkgezinden mee richting Ryan zijn persoonlijke Atlantis, om daar een nieuw leven te beginnen. Vaarwel corruptie, belastingen en onnozele verplichting! Het klinkt als een utopische gedachte, en doorheen het originele BioShock leer je dan ook dat zulke ideeën simpelweg de blauwdruk zijn voor een hoop problemen.

De motieven van Andrew Ryan bleken niet helemaal loepzuiver te zijn, om nog maar te zwijgen over de plannen die in het hoofd van nu beroemde personages als Frank Fontaine, Dr. Steinman en de tragische Sander Cohen aan het borrelen waren. In 2007 ontdekten we Rapture, en we lieten het verrottende imperium aan het einde van de rit achter ons om ons leven aan wal weer verder te zetten...of dat dachten we toch. Rapture is namelijk helemaal terug in BioShock 2. Andrew Ryan is verleden tijd, de bende van Atlas is verdwenen en de woorden “would you kindly” zijn afkomstig uit vervlogen tijden.

Tien vervlogen jaren om precies te zijn, een periode die lang genoeg was om de opkomst van een nieuwe heerser voor te bereiden. Maak kennis met Sofia Lamb, een vrouw die de menselijke psyche als de binnenkant van haar broekzak kent en lijnrecht tegenover de overtuigingen van Andrew Ryan staat. Dat laatste zorgt voor een interessant uitgangspunt. Ryan, een aanhanger van 'Het Objectivisme', geloofde dat mensen die anderen gebruikten om verder te komen in het leven “parasieten” waren. Lamb daarentegen – als ware altruïst - wil niets liever dan alle inwoners van Rapture samen te laten werken. Belangrijker dan dat alles is misschien nog de aanwezigheid van Eleanor Lamb, de dochter van Sofia die de geschiedenis inging als de eerste Little Sister die succesvol verbonden werd aan een Big Daddy. Jij speelt die ene Big Daddy – codenaam Delta – en het is je taak om Eleanor op te sporen in het lekkende, natte en muf ruikende Rapture.

Lees meer...

Geen LAN / Ded. Servers MP BioShock 2

Komt door tijdsgebrek.

2K Games heeft aangekondigd dat het tweede deel in de Bioshock saga geen LAN optie of dedicated servers zal krijgen. De reden: een gebrek aan ontwikkelingstijd. Ietwat vreemd aangezien Bioshock 2 al een keertje uitgesteld werd.

Bioshock 2 krijgt DLC

"Aggressieve strategie" voor DLC.

Het duurt nog een paar weken voordat we kunnen terugkeren naar Rapture maar toch is 2K Marin al druk bezig aan DLC voor de game. Dat zei Kent Hudson, senior designer van de studio.

FeatureBioShock 2 (hands-on)

Nu al vlinders in onze buik.

Ik vraag me af wat Jules Verne gevonden zou hebben van BioShock, mocht de man nog in leven zijn. Iedereen die nu de wenkbrauwen fronst heeft duidelijk nog nooit gehoord van het boek 'Twenty Thousand Leagues Under The Seas', waarin Verne ons meeneemt op een onderzeese tocht vol avontuur. Er zijn enkele frappante gelijkenissen tussen het werk van de auteur en het befaamde spel uit 2007 gemaakt door de bollebozen bij 2K, maar ik wil het vooral hebben over gevoel dat beide werken bij mij wisten op te wekken. Het is moeilijk te beschrijven, maar wanneer ik terugdenk aan één van deze twee kunstwerken voel ik vlinders in mijn maag rondfladderen. Vlinders die weten dat, als ik aan de drang toegeef om opnieuw op avontuur te vertrekke, ik enkele prachtige uren tegemoet ga vol met gebeurtenissen waarvan ik eigenlijk al wist dat ze gingen komen. Dat vind ik helemaal niet erg, want zowel Twenty Thousand Leagues Under The Seas als BioShock voelt telkens weer als een warm deken aan waaronder ik graag vertoef in een gemakkelijk zetel.

BioShock 2 vanaf 9 februari verkrijgbaar

Markeren in agenda, would you kindly?

Oorspronkelijk zou BioShock 2 al vanaf volgende maand in de winkelrekken te vinden moeten zijn, maar uitgever en ontwikkelaar 2K Games liet een tijdje terug al weten dat ze het langverwachte spel naar het fiscale jaar van 2010 verschoven hadden. Concreet wil dit zeggen dat de game ergens tussen februari en juli moet verschijnen, maar vandaag plakt men een meer precieze releasedatum op BioShock 2.

4 games Take-Two naar eerste helft 2010

Ook LA Noire is nog steeds in ontwikkeling.

Dit jaar hebben we niet veel moois gezien van uitgever Take-Two, terwijl dat eigenlijk wel zo had moeten zijn. Zowat alle aankomende titels die men in de catalogus heeft zitten hadden oorspronkelijk rond het einde van 2009 moeten uitkomen, maar zijn stuk voor stuk doorgeschoven naar volgend jaar.

Nieuwe regisseur voor BioShock-film

Verbinski out, Fresnadillo in.

Gore Verbinski zal de verfilming van BioShock niet meer regisseren. In april dit jaar werd de productie van de film al stopgezet omdat de productiekosten maar niet binnen de perken bleven. Nu heeft filmstudio Universal besloten om de film buiten de Verenigde Staten op te nemen om die kosten te drukken. Verbinski heeft het echter te druk met animatiefilm Rango om meer dan een jaar in het buitenland te verblijven en moest zijn regisseursstoel dus afstaan. Hij zal wel nog fungeren als producer.