Batman: Arkham Asylum

Rocksteady stopt met maken van Batman-games

“Voelt alsof we een verkering uitmaken.”

Rocksteady Games maakt in de voorzienbare toekomst geen Batman-games meer. Dit zegt producent Dax Ginn in een interview met eurogamer.net. Volgens Ginn neemt de studio met het aankomende Batman: Arkham VR afscheid van de superheld.

Batman: Arkham Collection Edition aangekondigd

Drie Batman-games, inclusief Arkham Origins.

Uitgever Warner Bros. Interactive kondigt de Batman: Arkham Collection Edition aan voor pc, PlayStation 3 en Xbox 360. De collectie bevat Arkham Asylum, Arkham City en het zeer recent nog verschenen Arkham Origins.

Humble Bundle in teken van Warner Bros. games

UPDATE: Meer games toegevoegd, waaronder Guardians of Middle Earth.

UPDATE: De huidige Humble Bundle is uitgebreid met nieuwe Warner Bros.-games en downloadbare uitbreidingen. Wanneer je meer betaald dan het gemiddelde, krijg je nu tevens de eerste F.E.A.R., de Mortal Kombat Arcade Kollection, Guardians of Middle Earth en diens DLC, een Lord of the Rings Online: Steely Dawn Starter Pack, de Gotham City Impostors: Professional Kit en de Millennium Skins Pack for Batman: Arkham Origins. Laatstgenoemde game zelf maakt geen onderdeel uit van de bundel.

Batman Arkham Bundle duikt op

Maar ook voor Europa?

De Amerikaanse winkelketen Gamestop heeft het bestaan van een Batman Arkham Bundle uitgelekt. Deze bundel bevat de Game of the Year-edities van Batman: Arkham Asylum en Batman: Arkham City voor de prijs van één game.

Nieuwe Batman: Arkham game bevestigd

Time Warner onthult opvolger in gespek met investeerders.

Tijdens een conference call met investeerders heeft Time Warners Doug Shapiro (Senior Vice President of Investor Relations) gemeld dat Batman: Arkham City een vervolg krijgt. Time Warner bezit Warner Bros. Interactive Entertainment, de uitgever die Rocksteady Studios bezit. Rocksteady Studios hebben de twee Arkham spellen ontwikkeld.

Wordt Arkham City-opvolger een prequel?

Terug naar "Kapow!" en "Zlonk!"?

Volgens Variety al zeker wel. De site had te melden dat de kans bestaat dat ontwikkelaar Rocksteady terug in de tijd zal gaan met hun games rond de Dark Knight. Er is zelfs sprake van een terugkeer naar de Silver Age Batman met een grafische stijl gebaseerd op de comics van de jaren 50.

Welke titels kregen een BAFTA?

Uncharted 2 gaat met meeste prijzen lopen.

De BAFTA-awards zijn vooral bekend als prijzen die uitgereikt worden aan personen die spraakmakende en kwalitatieve TV-en filmproducties hebben afgeleverd, maar sinds enkele jaren staat ook de gamesindustrie jaarlijks in de kijker. Welke games dit jaar aan de haal gingen met een felbegeerde award is ondertussen bekend, en wij sommen de winnaars even netjes voor jullie op:

Uncharted 2 grote winnaar GDC Awards

Krijgt maar liefst vijf prijzen mee naar huis.

Op de Game Developers Conference komen we heel wat te weten over spellen - zoals Fable III - en technologieën - zoals de PlayStation Move - die in het verschiet liggen. Maar elk jaar worden er ook toonaangevende prijzen weggegeven op de GDC Awards, en vandaag weten we wie het prijsbeest van 2009 geworden is. We zetten alles even voor jullie op een rijtje:

GotY-editie Arkham Asylum komt eraan

Alle DLC gratis + 3D-capaciteiten.

Niemand had het ooit durven dromen dat Batman: Arkham Asylum zo'n groot succes zou worden. Niet alleen zijn er ongelofelijk veel exemplaren van het spel over de toonbank gevlogen, ook de gespecialiseerde pers was het unaniem eens over de kwaliteit van de game. Zo gaven wij het meest recente avontuur van The Dark Knight bijvoorbeeld een dikke negen op tien in onze review.

Rocksteady eigendom van Warner Bros.

T'zijn de mensen van Arkham Asylum.

Toen we begin september de review van Batman: Arkham Asylum op Eurogamer België publiceerden konden we eigenlijk zelf onze ogen niet geloven. Een licentiegame, en dan nog rond een superheld mind you, ging aan de haal met een meer dan dikke negen op tien. Meer nog, ontwikkelaar Rocksteady leverde een van de meest memorabele titels van 2009 af, en dat in een jaar waarin ook toppers als Uncharted 2 en Modern Warfare 2 uitkwamen. Sterk, heel sterk!

Batman: AA krijgt GOTY-versie

Maar wat zit erbij?

BBFC, het orgaan van het Verenigd Koninkrijk dat games controleert op inhoud, heeft verklapt dat er een Game of the Year-editie komt van Batman: Arkham Asylum.

Time Magazine kiest 10 beste games 2009

Nummer één is alvast erg voorspelbaar...

Aaaah lijstjes, ze zijn bij iedereen populair. Of het nu gaat om een rangschikking gebaseerd op de capaciteiten van je ex-partners of de beste voetbalmomenten van het afgelopen jaar, lijstjes doen het altijd goed. Speciaal daarom willen we jullie even laten weten dat het gerenommeerde Time Magazine een top tien heeft gemaakt waarin ze de - volgens hun - beste games van 2009 rangschikken.

Alweer nieuwe DLC voor Batman

2 verse Challenge Maps in 'The Prey'.

Zopas heeft Eidos ons laten weten dat er morgen alweer nieuwe downloadable content voor Batman: Arkham Asylum beschikbaar zal zijn, en dat voor de tweede keer op rij volledig gratis.

Gratis DLC voor Batman nu beschikbaar

'Insane Night' bevat nieuwe Challenge Maps .

Batman: Arkham Asylum verkoopt als zoete broodjes, en dat ook volledig terecht. Van ons kreeg het avontuur van The Dark Knight een dikke negen mee naar huis, en het ziet ernaar uit dat we het spel nog steeds niet uit onze console mogen halen.

Batman: Arkham Asylum doet het goed

Bijna twee miljoen keer over de toonbank.

Volgens de L.A. Times zijn er van Batman: Arkham Asylum sinds de release net iets minder dan twee miljoen exemplaren wereldwijd verkocht. Dat niemand minder dan The Dark Knight in het spel zit geeft de titel natuurlijk automatisch een duwtje in de rug, maar wanneer we dat even buiten beschouwing laten hebben we nog steeds te maken met opmerkelijk hoge verkoopcijfers.

Batman: Arkham Asylum

Batman: Arkham Asylum

Zet een nieuwe standaard.

Net zoals Bruce Wayne – de man is beter bekend als Batman himself - hebben ontwikkelaar Rocksteady en uitgever Eidos een moeilijk pad moeten bewandelen alvorens ze eindelijk resultaat konden boeken. Begin mei lieten beide partijen weten dat Arkham Asylum niet in juli, maar pas in het vierde kwartaal van 2009 zou verschijnen. De officiële commentaar was dat men de extra maanden zou gebruiken om de hoogst mogelijke kwaliteit na te streven. Het nieuws haalde gemende gevoelens naar boven bij de fans van The Dark Knight die al helemaal klaar waren voor het spel – spandexbroekjes en cape in aanslag – en opeens de zomervakantie moesten overleven zonder een versie portie Batman. Ook de berichten dat Eidos vroege review exemplaren van het spel beloofde aan magazines en websites die Arkham Asylum gegarandeerd een negen zouden geven wisten ons niet bepaald positief te stemmen. Maar waren al die kopzorgen nu echt nodig?

Misschien verpest het de verdere verloop van dit artikel wel, maar we kunnen met een luidkeelse ‘neen’ antwoorden op die vraag. Batman: Arkham Asylum is zonder enige twijfel de beste licentiegame waarmee we de afgelopen jaren aan de slag zijn mogen gaan, al moeten we in één adem ook zeggen dat het niveau binnen deze categorie niet bepaald hoog lag. Eigenlijk mag het woordje licentie gerust weggelaten worden: Eidos voorziet ons nu al met een titel die in menig ‘Game van het Jaar’ lijstje terug te vinden zal zijn.

We stoppen de loftrompet even weg en trachten snel het verhaal samen te vatten. Alles gaat van start wanneer Batman door de natte straten van het welbekende Gotham City scheurt in zijn blinkende Batmobile. Op de waarschijnlijk niet al te comfortabele achterbank zit The Joker, een van de aartsrivalen van onze held. Hij heeft een enkel ticket richting Arkham Asylum, een van de best bewaakte en gerenommeerde gevangenissen van Gotham, op zak en Batman mag de doorgedraaide gek gaan afzetten. Niets is echter wat het lijkt, want al snel ontsnapt de criminele clown en neemt hij de controle over Arkham in handen. Het startschot voor een lange nacht wordt gegeven en jij moet als Bruce Wayne een stokje zien te steken voor het duivelse plan van The Joker en zijn vriendjes.

Lees meer...

Ontvang Batman: Arkham Asylum gratis

Maar wel even hardware van NVIDIA kopen.

Het upgraden van je PC staat meestal synoniem voor heel wat kopzorgen en een portefeuille die opeens een stuk lichter wordt. Zo is de aankoop van een nieuwe grafische kaart meestal geen financieel lachertje. Gelukkig zijn er zo nu en dan leuke aanbiedingen die de pijn een beetje moeten verzachten. Zo heeft NVIDIA, een van de grootste producenten van graphics cards, een leuke deal voor je klaarliggen.

Gratis DLC voor Batman: Arkham Asylum

Hopelijk blijft dat ook zo!

Batman: Arkham Asylum ligt nog niet eens in de winkels of er duiken al berichten op over wat er in het spel te vinden is. Geen inhoudelijke details - dat kunnen momenteel enkel reviewers doen - maar wel over een klein berichtje dat onderaan het startscherm verschijnt.