Assassin's Creed

Belangrijke events

De Assassin's Creed-reeks krijgt een verzameleditie, zo kondigt Ubisoft vandaag aan. De Assassin's Creed Heritage Collection bevat alle spellen uit de reeks tot en met Assassin's Creed III. Vanaf 8 november is de collectie verkrijgbaar in Europa.

Assassins Creed film krijgt release date

Assassins Creed film krijgt release date

Assassins Creed: The Movie verschijnt binnen twee jaar.

Assassins Creed: The Movie kreeg een releasedate mee. De film zal op 22 mei in 2015 het levenslicht zien, dat meldt Box Office Mojo. De film wordt gedistribueerd door Fox. Michael Lesslie zal de screenplay schrijven.

De filmmakers kozen een moeilijke releasedate omdat in dezelfde periode ook het vervolg van de geprezen Avengers-film verschijnt.

Ondanks dat films en games niet meteen de beste maatjes zijn gezien het teleurstellende verleden, kijken veel fans van de Assassins Creed-reeks uit naar de verfilming. Dat er nu een relatief onbekende schrijver de screenplay op zich neemt is op zich een twijfelachtige voorbode dat ook dit project op een flop uit kan draaien.

Lees meer...

Ubisoft verontschuldigt zich voor DRM problemen

Tijdelijk onspeelbare games door veranderen server.

Een veelgehoorde klacht over Ubisofts DRM voor PC-games die vereist dat je tijdens het opstarten en/of spelen van een game steeds verbonden bent met één van hun servers, is dat legitieme exemplaren niet langer werken van zodra hun servers technische problemen zouden kennen. Gepirateerde versies daarentegen zouden blijven werken zoals voordien.

Replay of FastForward: Assassin's Creed

Replay of FastForward: Assassin's Creed

Een stukje revisionistische geschiedenis.

De opzet van dit soort artikels is meteen duidelijk als je de titel ervan leest. Een redacteur krijgt de opdracht om een game te herspelen, waarna hij uitmaakt of het de moeite is om de titel vandaag de dag opnieuw uit de kast te halen - Replay - of door te spoelen naar het vervolg - FastForward -. Deze keer gaan we aan de slag met het originele Assassin's Creed, gezien Brotherhood binnenkort in de winkelrekken te vinden is. Gezien we in deze artikels uitgebrachte games uit het verleden herbekijken kunnen er spoilers aanwezig zijn, dus best even opletten mocht je het desbetreffende spel nog niet gespeeld hebben.

Assassin's Creed: Brotherhood draait momenteel al een paar uur aan hoge snelheden in onze Xbox 360. Een review van die game zal nog even op zich moeten laten wachten - haast en spoed is nu eenmaal zelden goed - maar we kunnen wel al verklappen dat we zeer tevreden zijn van wat we tot nu toe gezien hebben van de game. Met Brotherhood lijkt de Assassin's Creed-franchise voor de derde keer alweer alle verwachtingen van het publiek te tarten. Een geluk voor Ubisoft dat dat met Brotherhood, en vorig jaar Assassin's Creed II, een positief iets was. In 2007 echter, met de verschijning van de eerste Assassin's Creed was het een heel ander verhaal.

De hype was onvoorstelbaar. Op papier was het een onvermijdelijke hit in wording. Jij was Altair, een Assassijn (sluipmoordenaar) in het Heilige Land ten tijde van de Kruistochten. Ubisoft ontwikkelde nieuwe technologieën om de inwoners van de historisch nauwkeurig nagebouwde steden als Jeruzalem en Damascus zo realistisch mogelijk te laten reageren op je handelingen als sluipmoordenaar. Je kon je verstoppen in de massa om achtervolgers af te schudden of al free-runnend over de daken bewegen. De nieuwe generatie consoles liet toe om alle klimpaden perfect te integreren in de omgeving waardoor het echt aan zou voelen dat je in een stad rondliep en niet in een versierd klimrek. Tel daarbij een high-concept verhaal op over de strijd tussen Tempeliers en Assassijnen die in de tegenwoordige tijd nog wordt uitgevochten en het kon niet meer stuk.

Lees meer...

Vrouw in hoofdrol Assassin's Creed 3?

WO II zou de setting kunnen worden.

Assassin's Creed II ligt pas binnen een maand in de winkelrekken en Ubisoft laat haar plannen al los voor een derde deel. Producent Sebastien Puel liet aan Xbox World 360 enkele ideeën los die de ontwikkelaar heeft rond het hoofdpersonage en de mogelijke setting van Assassin's Creed III.