Assassin's Creed Revelations

Spotlight

VideoAssassin's Creed: Revelations launch trailer

Wordt de combinatie Ezio-Altaïr een winner?

VideoAssassin's Creed: Revelations trailer

Welkom in Constantinopel! Ezio's laatste hoofdstuk speelt zich af in een volledig nieuwe stad!

Belangrijke events

De Assassin's Creed-reeks krijgt een verzameleditie, zo kondigt Ubisoft vandaag aan. De Assassin's Creed Heritage Collection bevat alle spellen uit de reeks tot en met Assassin's Creed III. Vanaf 8 november is de collectie verkrijgbaar in Europa.

Assassins Creed film krijgt release date

Assassins Creed film krijgt release date

Assassins Creed: The Movie verschijnt binnen twee jaar.

Assassins Creed: The Movie kreeg een releasedate mee. De film zal op 22 mei in 2015 het levenslicht zien, dat meldt Box Office Mojo. De film wordt gedistribueerd door Fox. Michael Lesslie zal de screenplay schrijven.

De filmmakers kozen een moeilijke releasedate omdat in dezelfde periode ook het vervolg van de geprezen Avengers-film verschijnt.

Ondanks dat films en games niet meteen de beste maatjes zijn gezien het teleurstellende verleden, kijken veel fans van de Assassins Creed-reeks uit naar de verfilming. Dat er nu een relatief onbekende schrijver de screenplay op zich neemt is op zich een twijfelachtige voorbode dat ook dit project op een flop uit kan draaien.

Lees meer...

The Greatest Video Game Music 2 nu verkrijgbaar

London Philharmonic Orchestra doet bekende tracks van Skyrim, The Wind Waker, e.a.

Het London Philharmonic Orchestra is weer de studio ingedoken om te werken aan het tweede album met covers van bekende videogame muziek. The Greatest Video Game Music 2 is zodanig vandaag uitgebracht. De tracklist is als volgt.

FeatureE3 2012 vooruitblik: Ubisoft

"Voor elk wat wils."

46.800 bezoekers waren aanwezig op de E3 in 2011, afkomstig uit alle uithoeken van de wereld om gedurende drie dagen in totaal meer dan tweehonderd verschillende standhouders af te werken. Het was vorig jaar een extreem drukke editie van de Electronic Entertainment Expo te Los Angeles, maar hoe zal de beurs dit jaar verlopen? En weten alle grote uitgevers en ontwikkelaars zichzelf te overtreffen in vergelijking met de impact die ze al dan niet in 2011 konden maken? In de aanloop naar de E3 2012 proberen wij op die vraag een antwoord te geven. Ons oordeel baseren we deels op feiten, deels op speculatie. Of onze voorspellingen al dan niet zullen uitkomen weten we jullie in de eerste helft van juni te vertellen, wanneer het belangrijkste gamespektakel ter wereld losbarst met de eerste grote persconferenties, en Eurogamer Benelux in Californië ter plaatse is om verslag uit te brengen.

Ook Desmond-DLC voor AC: Revelations?

Geheimzinnige achievements doen vermoeden van wel.

Onlangs werd de achievementlijst van Assassin's Creed: Revelations in stilte uitgebreid. Volgens de website Xbox360Achievements wijst dit erop dat nieuwe DLC op komst is.

Assassin's Creed 3 officieel aangekondigd

Al drie jaar in de maak, verschijnt 30 oktober.

Assassin's Creed 3 is vanaf 30 oktober 2012 verkrijgbaar op PC, PS3, Wii U en Xbox 360. Dat heeft Ubisoft officieel bevestigd tijdens een gesprek met investeerders dat momenteel bezig is.

Ubisoft verontschuldigt zich voor DRM problemen

Tijdelijk onspeelbare games door veranderen server.

Een veelgehoorde klacht over Ubisofts DRM voor PC-games die vereist dat je tijdens het opstarten en/of spelen van een game steeds verbonden bent met één van hun servers, is dat legitieme exemplaren niet langer werken van zodra hun servers technische problemen zouden kennen. Gepirateerde versies daarentegen zouden blijven werken zoals voordien.

De beste gametrailers van 2011 volgens Odin

FeatureDe beste gametrailers van 2011 volgens Odin

Deze mag je niet gemist hebben!

Het is algemeen geweten op de redactie dat ik het vreemdste redactielid ben dat ooit al een letter op een Eurogamerwebsite heeft getypt. Vandaag doe ik die naam alle eer aan, want terwijl zowat alle andere redacteurs van Eurogamer Benelux druk in de weer zijn door het schrijven van hun persoonlijke top vijf met de volgens hen beste games van 2011, gooi ik het deze keer over een andere boeg. De linkse, aangezien ik voorheen altijd de rechtse verkoos.

Eén top vijf minder zal wel niet zoveel uitmaken dacht ik bij mezelf, en bovendien zijn er nog tientallen andere aspecten van het gamelandschap waaruit eindejaarslijstjes gepuurd kunnen worden. Na enkele brainstormsessies kwam ik uiteindelijk met het fenomeen van de gametrailers aandraven (trouwens, sorry voor het hevige onweer de laatste tijd, dat waren mijn hersenen).

2011 was namelijk een opmerkelijk goed jaar op het gebied van filmpjes die games promoten, en het was dan ook alles behalve een sinecure om het kaf van het koren te scheiden. "Het lijkt wel alsof de kunst van het monteren die van het eigenlijke ontwikkelen van games heeft overstegen", wist Elio Di Rupo me onlangs te vertellen in gebrekkig Nederlands tijdens een meeting. Een dag later werd de regering gevormd, dat zegt voldoende denk ik zo. Als je wil dat de regering niet onmiddellijk valt, maar eigenlijk vooral ten gunste van je eigen culturele opvoeding, mag je onderstaande trailers niet gemist hebben voor je met een gerust hart in 2012 kunt duiken!

Lees meer...

Assassin's Creed: Revelations Review

Assassin's Creed: Revelations Review

Tien uur lang tromgeroffel.

Het is voorbij! Met Assassin's Creed: Revelations sluit Ubisoft hun, laten we eerlijk zijn, geïmproviseerde trilogie rond Ezio Auditore af. En alsof afscheid nemen van één personage nog niet voldoende was, besloten ze meteen ook korte metten te maken met het verhaal rond held-uit-de-eerste-game Altaïr Ibn-La'ahad. Maar is Ubisoft erin geslaagd beide sterren een waardig vaarwel te geven?

Kort antwoord: ja! Lang antwoord: Ja, maar....Ja, het afscheid is ontzettend goed gedaan en beide personages verlaten het toneel met een zekere gratie en waardigheid dat zelden aan gamepersonages wordt toebedeeld. Helaas vallen de verschillende verhaallijnen van Revelations pas in de laatste twee uren van de game op hun plaats en heeft de game weinig richting voor je op dat punt komt.

In tegenstelling tot wat Ubisoft ons deed geloven draait het centrale verhaal van Assassin's Creed: Revelations rond Ezio die in Constantinopel een cruciale rol speelt in de strijd tussen de Ottomanen, die sinds kort de stad verovert hebben en de Byzantijnen, die hun vergane Oost-Romeinse Rijk terug in ere willen herstellen en daarin gesteund worden door de Tempeliers.

Lees meer...

FeatureIn gesprek over Assassin's Creed: Revelations

Interview met Falko Poiker over Ezio's laatste avontuur.

De release van Assassin's Creed: Revelations komt alsmaar dichterbij en meer redenen hebben wij niet nodig om de overigens zeer sympathieke Falko Poiker, mission design director van de game, de oren van het hoofd te vragen over Ezio's laatste avontuur.

FeatureAssassin's Creed: Revelations

Een antwoord op alle vragen?

Toen ik vorig jaar Assassin's Creed: Brotherhood de hoogst mogelijk score gaf beargumenteerde ik dat dat kwam omdat het spel een zeldzame sweet spot raakte. Brotherhood had alles met zich mee. Met Rome in de Renaissance, misschien wel het culturele hoogtepunt in de geschiedenis van ons continent, had de game een ontzettend boeiende setting. Ook aan interessante figuren was geen tekort, Ezio zelf was als karakter gegroeid in de tijd tussen zijn debuut in Assassin's Creed 2 en Brotherhood en de vele personages die hij tegenkwam waren allen bekend genoeg om ervoor te zorgen dat elke gamer wist met wie hij zich kon vereenzelvigen. En toch was er nog ruimte voor de pseudo-geschiedenis van de Assassin's Creed-verhaallijn. Het maakte van Brotherhood een game die meer was dan zomaar de opsomming van zijn onderdelen en gezien zijn korte ontwikkelingstijd, een meer dan aangename verrassing.

Eerste details sequel AC Revelations

Eerste details sequel AC Revelations

Desmonds verhaal komt tot een eind.

Over het verhaal van de Assassin's Creed games is al heel wat virtuele inkt gevloeid. De één vindt het fantastisch, de ander vindt het niet thuishoren binnen de historische context waarin je speelt en nog iemand anders weet niet wat ervan te denken, maar benadrukt dan weer wel dat Altaïr en Ezio al te lang in de schijnwerpers hebben gestaan.

Ubisoft onthulde in een gesprek met Eurogamer.net dat het verhaal van Assassin's Creed en dan in het bijzonder dat van Desmond Miles dat al sinds 2007 de rode draad vormt doorheen de reeks, z'n einde nadert. Aangezien 2012 binnen het AC-universum het jaar is waarin over het lot van de wereld beslist wordt, wil Ubisoft voor 2013 een einde breien aan dat verhaal.

Wat Ubisoft daarmee niet gezegd wil hebben, is dat dit het einde is van de Assassin's Creed reeks. Integendeel, de games verkopen jaar na jaar als zoete broodjes en we mogen ons dan ook verwachten aan de verderzetting van de serie, allicht met een ander hoofdpersonage en mogelijks niet volgens het jaarlijkse sequelpatroon.

Lees meer...

Vandaag werd bekend gemaakt dat de PC-versie van Assassin's Creed Revelations een vertraging van een drietal weken krijgt. De pc versie zal nu verschijnen op 2 december. De Xbox en PS3 versie staan nog steeds gepland voor 15 november.

Originele AC bij PS3-versie Revelations

UPDATE: Actie komt ook naar de Benelux!

UPDATE: Ubisoft bevestigde zonet tegenover Eurogamer Benelux dat deze actie ook naar de Benelux zal afzakken. Dit wil dus zeggen dat "de eerste PS3-spelers van Assassin's Creed: Revelations het begin van de saga mogen herbeleven" in de vorm van het bijgeleverde, originele Assassin's Creed.

FeatureAssassin's Creed: Revelations (hands-on)

We zetten onze tanden in de multiplayer.

Mochten we Kojima en zijn Metal Gear reeks niet hebben, dan had Ubisoft al lang het monopolie op multiplayer stealth games. Gezien we hier vandaag niet zijn om de nieuwe Splinter Cell te bespreken, moet het wel gaan over die andere stealth reeks die de kassa's doet rinkelen. Met Assassin's Creed: Revelations zien we het einde naderen voor de trilogie rond Ezio de Auditore's- eentje die eigenlijk niemand zag aankomen… Wie meer inzicht wil verwerven over ons aller Ezio kan hier terecht. Wij zullen ons in deze preview vooral focussen op het multiplayer gedeelte.

Beta AC: Revelations voor iedereen

Beta AC: Revelations voor iedereen

Op PSN vanaf vandaag tot 11 september.

Iedereen die op voorhand wel eens wou proeven van de multiplayer mode in Assassin's Creed: Revelations moest tot voor kort een PSN Plus account hebben. Die vereiste is er vanaf vandaag niet meer van toepassing, want tussen 8 en 11 september kan elke PS3-bezitter de MP-beta downloaden via PSN.

Toch ziet het ernaar uit dat je snel gaat moeten zijn om aan de beta te kunnen deelnemen. Er zullen slechts een beperkt aantal client downloads toegelaten worden, wat eigenlijk wil zeggen dat je al lang op PSN had moeten zitten om de multiplayer mode van Revelations naar je harde schijf te transporteren.

Assassin's Creed: Revelations zal op 15 november verschijnen voor de PS3 en X360, terwijl er later ook nog een versie voor de PC uit zal komen.

Lees meer...

Morgen start beta AC:Revelations

Morgen start beta AC:Revelations

Test de multiplayer negen dagen lang.

Ubisoft heeft aangekondigd dat de multiplayer beta van Assassin's Creed: Revelations morgen van start gaat.

De beta gaat morgen van start op 3 september en zal speelbaar zijn tot en met 11 september. De download gebeurt via het PlayStation Network en is exclusief voor PlayStation Plus en Uplay.

Er zijn negen personages beschikbaar in de beta:

Lees meer...

Ubisoft onthult Vita line-up

Rayman, Lumines, Assassin's Creed en meer.

Rayman Origins, Assassin's Creed en Lumines zijn drie van de zes titels die Ubisoft aan het maken is voor de Playstation Vita. Asphalt, Dungeon Hunter Alliance en Michael Jackson: The Experience zijn ook in ontwikkeling.

AC: Revelations bevat verhaal 3DS-game

Plot AC: Lost Legacy opgeslorpt.

Ubisoft heeft laten weten dat een groot gedeelte van het plot van Assassin's Creed: Lost Legacy, een in 2010 aangekondigde 3DS-game, ondertussen verweven is in het verhaal van Revelations.

FeatureAssassin's Creed: Revelations

Het einde van een indrukwekkend hoofdstuk.

In eerste instantie was ik ervan overtuigd dat Brotherhood, een rechtstreeks vervolg op Assassin's Creed II, een brug te ver zou zijn. Ik had het gevoel dat ik – ongeacht de gigantische cliffhanger op het einde van deeltje twee – genoeg te weten was gekomen over de levensloop van Ezio de Auditore. Zelfs de hele historie rond Desmond en de Animus leek voor mij afgesloten te zijn. Tijd voor iets nieuws dacht ik.

Oude Ezio in Assassin's Creed: Revelations

Hoofdpersonage ongeveer vijftig jaar.

Het is bekend dat Ubisoft aan het werken is aan Assassin's Creed: Revelations, alweer het vierde grote deel binnen deze blockbuster reeks, maar veel informatie heeft de ontwikkelaar nog niet op ons losgelaten. Wachten tot E3 dan maar? Niet bepaald...

Officiële Reveal AC: Revelations

Terug met Ezio, In Ottomaanse Rijk.

Na een teasercampagne van een week heeft Ubisoft de eerste details vrijgegeven over het nieuwe luik in de Assassins Creed serie. Assassins Creed: Revelations komt eraan in november, voor PC, PS3 en XBox 360. Ubisoft omschrijft het als "the final chapter of the Ezio trilogy" (het laatste hoofdstuk in de Ezio-trilogie). Geen nieuw hoofdpersonage dus, maar wel goede, ouwe Ezio. Daarnaast krijgen ook Altaïr (uit AC1) en Desmond een grote rol.