Assassin's Creed: Origins

Ondanks kleine ergernissen is Assassin's Creed Origins een goed gevulde zandbak waarin je met veel plezier uren kunt ronddwalen.

Belangrijke events

Assassin's Creed Origins krijgt cheat mode

Werkt via 'Animus Control Panel'.

Ubisoft heeft laten weten dat Assassin's Creed Origins een officiële cheat mode krijgt. De optie draagt de naam 'Animus Control Panel' en is vooralsnog exclusief voor de pc.

Assassin's Creed Origins: The Curse of the Pharaos review - Mijn hemel

Met Assassin's Creed Origins heeft Ubisoft een spelwereld neergezet waar je maar niet genoeg van krijgt. Na tientallen uren in de hoofdgame en daarna nog in The Hidden Ones te hebben gestoken, blijft het virtuele Egypte lonken. Met Curse of the Pharaos geeft de ontwikkelaar je nogmaals reden om de zinderende zandvlaktes en al zijn gevaren te trotseren. Deze uitbreiding is een stuk omvangrijker dan The Hidden Ones, met een grotere focus op het bovennatuurlijke aspect van het Egyptische geloof. Dat vertaalt zich uiteindelijk meer naar de setting dan naar de gameplay, die bovenal vertrouwd blijft.

Weinig volkeren waren zo met het hiernamaals geobsedeerd als de oude Egyptenaren. Het thema was al een rode draad in Origins zelf en met The Curse of the Pharaos zet Ubisoft er nog nadrukkelijker op in. Vier jaar na de gebeurtenissen van The Hidden Ones zet je voet aan wal in de Vallei der Koningen, waar een ondood leger de lokale bevolking het leven zuur maakt. De vloek trad in werking nadat een reliek uit het graf van farao Nefertiti was gestolen, en laat Bayek daar nu toevallig ook naar op zoek zijn. Aan jou de taak om te achterhalen wie er voor de grafroof verantwoordelijk is en om de vloek te doorbreken.

The Curse of the Pharaos komt traag op gang. Hoofdstad Thebes en de omliggende gebieden missen daarnaast een eigen smoel. Wanneer je vroeg in het verhaal al een dorpeling uit een bandietenkamp moet redden, bekruipt je een sterk gevoel van déjà vu. Zodra je de kaart opent, lijkt de Vallei der Koningen niet zoveel groter dan het gebied Sinaï uit The Hidden Ones. Maar schijn bedriegt. Wanneer je na drie uurtjes spelen je eerste voet in het dodenrijk zet, komt eindelijk het wow-moment waar je op hoopte en ontdek je ook dat deze uitbreiding veel groter en ambitieuzer is dan op het eerste gezicht lijkt.

Lees meer...

Waar het educatieve aspect van literatuur en films intussen wijdverbreid geaccepteerd is, hinken mainstreamvideogames nog steeds achterop. De Assassin's Creed-reeks kent een uitgebreid repertoire aan historische decors - gaande van de Derde Kruistocht tot de Franse Revolutie - en is dan ook sinds jaren het stokpaardje van lesgevende geschiedenisfanaten. Met Assassin's Creed Origins neemt Ubisoft Montréal een opvallende stap in die richting, in wat de ontwikkelaar zelf een 'interactief museum zonder muren' noemt. In Marcels Assassin's Creed Origins review lees je nog eens dat het Oude Egypte zeer overtuigend is neergezet.

Assassin's Creed Origins: The Hidden Ones DLC review - Eeuwige orde

Let op: de review van Assassin's Creed Origins: The Hidden Ones DLC bevat mogelijk spoilers over de main game.

Wie na 50 uur nog niet genoeg heeft van goudkleurige omgevingen, moordpraktijken en onderdrukking kan zijn avontuur voortzetten in Assassin's Creed Origins: The Hidden Ones. Na drie maanden komt Ubisoft Montreal met de allereerste uitbreiding, die Bayeks verhaal verder vertelt. Tegelijkertijd is het een voortzetting van alle goede elementen en kleine ergernissen uit de main game.

The Hidden Ones speelt zich ongeveer vier jaar na Bayeks strijd tegen The Order of the Ancients af. Zijn wraakgevoelens zijn weggeëbd en Aya heeft hem ondertussen verlaten, waardoor de nieuwe gevestigde orde zijn nieuwe familie is. Bayek of Siwa zoekt namelijk als leidersfiguur zijn heil bij The Hidden Ones: de allereerste groep assassijnen. Vanuit het gebied Sinaï bereikt hem het bericht dat de Romeinen de lokale bevolking en The Hidden Ones dwarszitten. Dat betekent een nieuwe schurk en een nieuw hoofdstuk van Bayeks levensverhaal.

Lees meer...

Assassin's Creed Origins krijgt New Game Plus-modus

UPDATE: patch wordt vandaag gelanceerd.

UPDATE: Ubisoft geeft aan dat Assassin's Creed Origins op 20 februari een patch krijgt die de New Game Plus modus aan de game toevoegt. De studio brengt op 20 februari tevens de Discovery Tour DLC voor de game uit.

Assassin's Creed Origins update breidt map uit

Assassin's Creed Origins update breidt map uit

Enkel toegankelijk als je de Hidden Ones DLC hebt.

Ubisoft brengt een update voor Assassin's Creed Origins uit die onder andere twee nieuwe regio's aan de game toevoegt. De nieuwe gebieden zijn enkel toegankelijk als je de Hidden Ones DLC bezit.

Assassin's Creed Origins: The Hidden Ones is eerder deze maand officieel onthuld. De uitbreiding speelt zich tien jaar na de gebeurtenissen uit de hoofdgame af en draait om de Romeinse legioenen in Egypte. De nieuwe gebieden in de DLC heten Sinai en de Valley of Kings.

De patch voegt ook een quest toe die als introductie voor The Hidden Ones dient. Deze quest is voor iedereen toegankelijk. Verder zorgt de update ervoor dat races in de hippodrome makkelijker zijn. Je kunt nu ook outfits verkopen aan de weavers in de game.

Lees meer...

Assassin's Creed Origins update voegt Horde mode toe

Ubisoft brengt update 1.1.0 voor Assassin's Creed Origins uit. De patch introduceert onder andere een Horde mode.

De Horde mode is speelbaar in de Arena in Assassin's Creed Origins. De nieuwe update zorgt er tevens voor dat textures in de verte beter worden geladen. Zo zijn onder ander Alexandria en Siwa gedetailleerder vanaf een afstand.

In de patch notes op de Ubisoft-site staat verder dat de patch een Nightmare-moeilijkheidsgraad aan de game toevoegt. De update belooft verder een aantal 'algemene stabiliteitsverbeteringen'.

Lees meer...

Week-eindbazen #48

Wat spelen we dit weekend?

De decembermaand is inmiddels aangebroken. Buiten is het donker, koud en guur, dus een goed excuus om lekker binnen te blijven. Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij gaat spelen!

Week-eindbazen #47

Wat spelen we dit weekend?

December klopt alweer op de deur. We kunnen bijna terugblikken op onze favoriete games van afgelopen jaar. De tijd om nog even snel wat games van onze ellenlange backlog af te vinken is dus aangebroken. Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij gaat spelen!

Week-eindbazen #44

Wat spelen we dit weekend?

Met al die topgames die de afgelopen weken zijn uitgekomen, is timemanagement momenteel cruciaal. Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij gaat spelen!

Assassin's Creed Origins review - Waaghals in Egypte

Het besluit van Ubisoft om Assassin's Creed een welverdiende pauze te geven heeft de reeks geen windeieren gelegd. De fans krijgen even ademruimte en Ubisoft Montreal grijpt de kans om Assassin's Creed naar een nieuw niveau te tillen. Dat doet de ontwikkelaar dan ook op gepaste wijze door een grote open wereld te introduceren, die bij uitstek geschikt is voor een gewelddadige geschiedenisles. Assassin's Creed Origins gaat dan wel terug in de tijd, tegelijk zet de reeks een flinke stap voorwaarts.

Ditmaal maak je een leap of faith met de charismatische Egyptenaar Bayek of Siwa, die nog een appeltje te schillen heeft met de Order of the Ancients. Gedreven door wraak hakt, beukt en steekt hij zich een weg door het woestijnlandschap van het Oude Egypte. Met zijn trouwe ros bezoek je de mooiste plaatsen, vervallen ruïnen en mysterieuze bezienswaardigheden die de zandbak te bieden heeft. Ontwikkelaar Ubisoft Montreal heeft met Assassin's Creed Origins een gigantische open wereld gecreëerd, waarin je naar hartenlust kunt verdwalen.

Dat komt niet alleen door de goudkleurige locaties, maar ook door de beschikbare activiteiten. De spelwereld in Assassin's Creed Origins is namelijk goed gevuld met sidequests en andere opdrachten die je interesse wekken. In plaats van de welbekende repetitieve klusjes zijn de sidequests nu korte verhalen, waardoor je een daadwerkelijk doel hebt en daarmee de problemen van de regio's blootlegt. Zo kom je vrij snel een familielid tegen dat te maken heeft met politieke onderdrukking, waardoor je als redder in nood daar een stokje voor moet steken. Door de twist op de sidequests voelt de spelwereld een stuk levendiger aan en blijf je bewust wat langer in bepaalde gebieden plakken.

Lees meer...

Week-eindbazen #43

Wat spelen we dit weekend?

De herfstblaadjes dwarrelen weer van de bomen, dus dat is een goed excuus om jezelf met een stapel games op te sluiten. Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan.

2016 was het eerste jaar sinds lang zonder een grootschalige Assassin's Creed-game. Ubisoft besliste om een jaartje te herbronnen en zo de serie nieuw leven in te blazen. Op de afgelopen E3 kondigde de uitgever dan ook met veel bravoure Assassin's Creed: Origins aan. Origins moet op alle vlakken een nieuw begin voor de serie inluiden, waarbij zowel de gameplay als het verhaal een grondige opknapbeurt krijgen.

7 opvallende gamereleases oktober

Met onder meer Wolfenstein 2, Super Mario Odyssey, Assassin's Creed Origins.

De herfstblaadjes dwarrelen langzaam van de bomen, dus hoog tijd om je met een stapel games thuis op te sluiten. De gamereleases van september brachten onder meer Destiny 2 en FIFA 18. Benieuwd welke games de komende maand voor je in petto heeft? De meest opvallende releases lees je hieronder.

Assassin's Creed Origins gameplay trailer toont nieuw vechtsysteem

Een gameplay trailer voor Assassin's Creed Origins toont het vernieuwde vechtsysteem voor de serie. Ubisost belooft uitdagende gevechten en meer gevarieerde vijanden voor de game.

Assassin's Creed Origins schakelt over op een systeem van lichte en zware aanvallen. De game gebruikt tevens een hitbox-gebaseerd systeem: bij een aanval moet je inschatten of je wel dicht genoeg bij de vijand staat om deze te kunnen raken.

Er komt ook een grotere focus op het ontwijken van aanvallen. Zo houdt Bayek inkomende aanvallen tegen met zijn schild, maar spelen ook dodge en parry een belangrijke rol.

Lees meer...

Assassin's Creed: Origins - Release, gameplay, trailer en alles wat we weten

Een tussenjaar is niet echt een term dat bij Ubisoft bekend is. Sinds het uitkomen van Assassin's Creed in 2007 telt de hoofdserie maar liefst negen games. Het besluit om in 2016 geen nieuwe Assassin's Creed uit te brengen kwam voor velen dan ook als een verrassing. Nu de E3 2017 dichterbij komt, begint de geruchtenmolen op gang te komen en lijkt het erop dat Ubisoft Assassin's Creed: Origins gaat onthullen. Reboot, of een nieuw deel? Hier lees je alles wat we tot nu toe weten.

Releasedatum

Aangezien Assassin's Creed: Origins nog niet officieel is onthuld, is er nog geen releasedatum bekend. Het is wel waarschijnlijk dat de game in het vierde kwartaal van 2017 voor pc, PlayStation 4 en Xbox One in de winkels ligt.

Lees meer...

We geven drie blu-rays van de Assassin's Creed film weg!

Een ani-must voor elke liefhebber.

Eurogamer Benelux is een vaandeldrager van de technologische vooruitgang, maar ook wij mijmeren nog wel eens tijden waarin je zorgeloos over daken kon rennen. Daarom geven we in samenwerking met Ubisoft drie blu-rays van de Assassin's Creed film weg.