Assassin's Creed Liberation HD

Assassin's Creed Liberation HD review

Ah, New Orleans. Die wonderlijke mix van cajun en voodoo, kleurrijke steden en verlaten moerassen. Tom Waits gromde het al melancholisch achter zijn piano: "New Orleans, I'll be there." Met Assassin's Creed Liberation HD krijg ik eindelijk ook die kans.

Maar ik heb al over duizenden daken gelopen, die er niet veel anders uitzagen dan de jouwe. Ik heb al natuurschoon op takken en boomstammen doorkruist. En ik heb ook al zoveel mensen in het geniep een dolk in de rug geplant om vervolgens in een hooibaal dekking te zoeken. Dus, New Orleans, wat onderscheidt jou van die andere avonturen die ik al heb beleefd?

De grootste trekpleister blijk jij zelf, New Orleans. Vorig jaar was je al te bezoeken op de PlayStation Vita en nu maak je je opwachting op de consoles en pc. En wat zie je er goed uit zeg! Je leunt nu dicht aan bij het uiterlijk van je zustersteden in Assassin's Creed III. Bovendien stotter je minder dan je aanvankelijk deed. Je straten zijn helder en je moeras ziet er sprookjesachtig uit. Vlinders fladderen sierlijk in het rond, het gras deint lichtjes mee op de wind en het water reflecteert de heldere middagzon. Het is een waar plezier om door je straten te zwerven, en het verkennen van je daken en lopen over de takken in je moeras vormen onmiddellijk het hoogtepunt van de hele ervaring.

Lees meer...

De Assassin's Creed-reeks krijgt een verzameleditie, zo kondigt Ubisoft vandaag aan. De Assassin's Creed Heritage Collection bevat alle spellen uit de reeks tot en met Assassin's Creed III. Vanaf 8 november is de collectie verkrijgbaar in Europa.