Assassin's Creed Chronicles: Russia

Assassin's Creed Chronicles: Russia creŽert een indrukwekkende wereld, maar slaagt er niet in die op een interessante manier te benutten.

Assassin's Creed Chronicles: Russia review - From Russia with bluh

2016 is een sabbatjaar voor de Assassin's Creed-reeks. Buiten de twee Assassin's Creed Chronicles-games die uitgever Ubisoft dit jaar op de wereld loslaat dan. Assassin's Creed Chronicles: Russia speelt zich af in het Rusland van de vroege 20ste eeuw, kort na de Oktoberrevolutie. De unieke setting moet hier het verschil maken. Maar zelfs het Rode Leger kan de game niet redden.

Na haltes in het exotische China en India trekt de Assassin's Creed Chronicles-reeks nu dus zijn winterjas aan. Je kruipt in de huid van Nikolai Orelov, een Russische Assassin met een heerlijk accent en genoeg bont aan zijn kostuum om een straatprotest te veroorzaken. Orelov maakte al eerder zijn opwachting in enkele Assassin's Creed-comics en is voor fans dus al een oude bekende. Van die achtergrondinformatie is in de game echter weinig te merken terwijl je over Russische daken klautert.

De unieke setting is meteen het belangrijkste element van de game. Je krijgt niet vaak games te zien die zich in een dergelijke historische situatie afspelen. Het bolschewistische Rusland is heerlijk artistiek vormgegeven en voornamelijk in grijstinten gehuld. Rood is de enige kleur in de game die echt opvalt, of het om de subtiele accenten op Nikolai's gewaden, het pad dat je moet volgen of het bloed van je vijanden gaat. Zelfs de hemel kleurt op tijd en stond bloedrood, gecontrastreerd door verlaten gebouwen en rokende industriŽle schoorstenen op de achtergrond.

Lees meer...