Assassin's Creed Chronicles: India

Assassin's Creed Chronicles: India is prachtig vormgegeven en met liefde voor het gekozen thema gemaakt. De inhoud stelt echter teleur.

Assassin's Creed Chronicles: India review - Heeft meer kruiden nodig

Assassin's Creed Chronicles: India is het tweede deel van een digitale spin-offtrilogie en ziet er een stuk kleurrijker dan voorganger Assassin's Creed Chronicles: China uit. Sobere kleuren hebben voor een explosie aan felle kleuren plaatsgemaakt die de game levendig maken. Combineer dit met een authentiek ogende uitstraling en het lijkt op een echte Bollywood-film. Ook hier is er ruimte genoeg om te dansen, maar dan wel de dans des doods.

Als volleerd Assassin Arbaaz Mir neem je het naar Assassin's Creed-traditie weer tegen de tempeliers en hun handlangers op. Dat alles vindt in India aan het einde van de negentiende eeuw plaats. In deze turbulente periode waarin het Sikh-Keizerrijk en de Britse Oost-Indische Compagnie elkaar naar het leven staan, ga je op zoek naar de Koh-i-Noor-diamant. Maar voor het zover is, ga je eerst stiekem op visite in het paleis bij je vriendinnetje de prinses.

Het eerste level fungeert dan ook als tutorial waarin alles haarfijn wordt uitgelegd. Behalve vechten, dat komt later. Je opdracht is ongezien infiltreren en niet een slachting aanrichten. Het is ook hier dat de game een verpletterende eerste indruk maakt. De authentieke omgeving zit bomvol details en het geheel ademt een overtuigende Indiase sfeer uit. Het is een interessante 2,5-dimensionele wereld en je tocht naar de prinses is een gepaste knipoog naar Prince of Persia.

Lees meer...