Assassinís Creed Chronicles: China

Assassin's Creed Chronicles: China introduceert met het 2.5D perspectief veel nieuwe elementen, maar vergeet een blijvende indruk te maken.

Eurogamer Benelux weekoverzicht: week 17

Met onder andere Halo: The Master Chief Collection, Batman: Arkham Knight en Mortal Kombat X.

Drukke week achter de rug en daardoor geen tijd gehad om de laatste nieuwtjes te lezen? Geen zorgen, want Eurogamer Benelux geeft je elke zondag een overzicht met de hoogtepunten van de afgelopen week.

Assassin's Creed Chronicles: China review

Sluipen van deur tot deur, pilaar tot pilaar en van de ene naar de andere schaduw in het 16de-eeuwse China. Je probeert ongezien je doelwit te bereiken, omdat je in tegenstelling tot je eerdere avonturen niet altijd in staat bent om een handgemeen tot een goed einde te brengen. Snel en geruisloos baan je je een weg door legers, vervallen kerkers en drukke pleinen. Je bent sinds kort uniek in je soort, en degene die daarvoor verantwoordelijk zijn moeten het spoedig ontgelden. Je komt dichterbij en probeert de looplijnen van je vijanden te herkennen. Je pakt je moment, beklimt een toren en ontneemt ongezien het leven van een beruchte generaal. Weer een stap dichter bij het verslaan van de tempeliers.

De Ming-dynastie blaast zijn laatste adem uit, net zoals de sluipmoordenaarsorde van protagonist Shao Jun. Je bent na jaren afwezigheid huiswaarts gekeerd, waar je erachter komt dat de tempeliers voor de dood van je broeders en zusters verantwoordelijk zijn. In Assassin's Creed Chronicles: China ga je op zoek naar de daders. In verschillende missies werk je met traditionele platform-elementen naar de executie van een van je vijanden toe.

Het thema wraak is de doorgewinterde Assassin's Creed-speler niet onbekend. Deze game doet de plotten van eerdere games echter geen eer aan. Het verhaal wordt verteld aan de hand van korte cutscenes die je in de wereld van Shao Jun wegwijs moeten maken. Maar tijdens je avontuur kom je amper bekende personen tegen en springt het verhaal regelmatig van de hak op de tak, wat het moeilijk maakt om het daadwerkelijk te volgen.

Lees meer...