Assassin's Creed: Brotherhood

Spotlight

Belangrijke events

De Assassin's Creed-reeks krijgt een verzameleditie, zo kondigt Ubisoft vandaag aan. De Assassin's Creed Heritage Collection bevat alle spellen uit de reeks tot en met Assassin's Creed III. Vanaf 8 november is de collectie verkrijgbaar in Europa.

Assassins Creed film krijgt release date

Assassins Creed film krijgt release date

Assassins Creed: The Movie verschijnt binnen twee jaar.

Assassins Creed: The Movie kreeg een releasedate mee. De film zal op 22 mei in 2015 het levenslicht zien, dat meldt Box Office Mojo. De film wordt gedistribueerd door Fox. Michael Lesslie zal de screenplay schrijven.

De filmmakers kozen een moeilijke releasedate omdat in dezelfde periode ook het vervolg van de geprezen Avengers-film verschijnt.

Ondanks dat films en games niet meteen de beste maatjes zijn gezien het teleurstellende verleden, kijken veel fans van de Assassins Creed-reeks uit naar de verfilming. Dat er nu een relatief onbekende schrijver de screenplay op zich neemt is op zich een twijfelachtige voorbode dat ook dit project op een flop uit kan draaien.

Lees meer...

Assassin's Creed: Brotherhood

Assassin's Creed: Brotherhood

Is de PC-versie even subliem?

Wat doe je als je een machine hebt die alle genetische momenten uit je verleden en verre voorvaderen kan doen herleven? Juist ja, je doodt die smerige slang die ons uit het paradijs heeft gehaald! Hah, een religieus mopje, maar wel één met een dubbele bodem. De game die we namelijk nu voor onze neus hebben liggen is eentje die vol zit met religieuze connotaties, dus de appel valt hier niet ver van de boom. Assassin's Creed: Brotherhood is de derde telg in de reeks, nu ook uit op PC.

En wat een reeks, het lijkt wel alsof Ubisoft met elke nieuwe game de lat weer een ferm pak hoger legt. Dat heet uiteraard het voordeel van de nieuwkomer, en terwijl andere developers nog enkele jaren nodig hebben om een soortgelijk product uit te brengen kan Ubisoft verder werken aan haar eigen concept en dit stelselmatig verbeteren. Veel concurrentie zien we niet, hoewel Assassin's Creed wel wat extra leven in het action-adventure genre heeft geblazen over de jaren heen. Vorige week konden jullie lezen hoe de eerste DLC voor de console versie het ervan afbracht, deze week leggen we de volledige PC-versie op de pijnbank. In essentie is in beide edities nagenoeg gelijk, maar het venijn zit hem meestal in de details, daar gaan we dus naar op zoek.

Brotherhood pikt op waar deel twee de draad neerlegde, het oude Italië. Je zou denken dat we ondertussen al genoeg tempeliers hebben gedood om vijfendertig overheidsorganisaties lam te laten leggen, maar in die tijd lagen de dobbelstenen anders. Zeker in Rome kennen ze dat goed en laat dit nu net de thuisbasis zijn van onze nieuwe Ezio. Rome spreekt uiteraard fel tot de verbeelding en het team designers heeft werkelijk een pracht van een stad weten vast te leggen.

Lees meer...

Multiplayer event rond AC: Brotherhood

Op 26 maart in een Outpost naar keuze.

De multiplayer van Assassin's Creed: Brotherhood spelen is allemaal wel leuk en zo, maar als je er nog iets mee kunt winnen ook ben je helemaal met je g** in de boter gevallen. Ubisoft zorgt voor de boter op 26 maart in de Outpost te Antwerpen, Gent én Brussel. Vanaf 14u organiseert de uitgever er namelijk een heus Assassin's Creed Brotherhood multiplayer event.

Gratis DLC bij aankoop AC: Brotherhood

Tijdelijk in Free Record Shop / Game Mania.

Assassin's Creed: Brotherhood nog niet gekocht? Ik ben ervan overtuigd dat je een goede reden hebt, want ik heb ook nog niet de kans gehad om het spel in mijn console te schuiven. Maar niet verder vertellen, want de muren (lees: mijn mederedacteurs) hebben oren en dit zou dan wel eens het laatste nieuwsbericht kunnen zijn dat jullie van me te zien krijgen...

AC: Brotherhood vanaf 18 maart op PC

Altijd-online DRM werd afgezwakt.

Terwijl consolegamers eind vorig jaar al aan de slag konden met het overigens erg puike Assassin's Creed: Brotherhood, moest het PC-publiek nog net wat langer de messen slijpen in afwachting van een release.

Nieuwe Assassin's Creed onthuld in mei

verder nog niets bekend

Ubisoft zal de nieuwe Assassin's Creed game aankondigen in mei. Dat heeft Ubisoft baas Yves Guiellemot gezegd op de bespreking van de financiële resultaten van het bedrijf. De game zou waarschijnlijk een release krijgen in het fiscale jaar 2012 (het fiscale jaar 2012 begint al eind van 2011). Details over de game werden nog niet vrijgegeven, het wordt dus wachten tot mei. Waarschijnlijk mogen we dus ook iets verwachten op de E3 beurs in juni.

Brotherhood wint WGA Award

Beste script voor een videogame.

De Writers Guild of America (WGA) heeft Assassin's Creed: Brotherhood uitgeroepen als winnaar van het beste schrijfwerk voor een videogame.

Assassin zkt 1 miljoen fans

Nieuwe map als beloning.

Ezio Auditore is een populaire jongen, dat was één van de conclusies die je kon trekken uit de talrijke eindejaarslijstjes bij ons en elders. Persoonlijk zou ik blij zijn met 962.246 vrienden -daar moeten er toch wel enkele echte tussenzitten?-, maar Ubisoft streeft ernaar de kaap van één miljoen te behalen op z'n Assassin's Creed-fanpagina.

FeatureMeest veelbelovende games van 2011

Waar kijkt de redactie naar uit?

Nog enkele dagen en het nieuwe jaar is aangebroken. Met een gelukkige glimlach op het gezicht sluiten we 2010 af als een van de meest interessante periodes binnen het domein van het videospel. De lancering van nieuwe stukjes hardware en software, de interne verschuiving bij allerhande ontwikkelaars, de terugkeer van enkele bijna vergeten spelreeksen, en nog zoveel meer! Maar wat mogen we eigenlijk verwachten van 2011?

FeatureDe beste games van 2010

Eurogamer België velt het finale oordeel.

2010 is bijna ten einde, en gedurende de voorbije twee weken heeft elke redacteur van Eurogamer België de kans gegrepen om zijn persoonlijke toppers van het voorbije jaar op te lijsten. De meningen waren uiteenlopend en de keuzes wisten voor wat opvallende verrassingen te zorgen, maar wat is het resultaat nu eigenlijk wanneer we al die meningen samenvoegen? Op die vraag krijg je in dit artikel een antwoord!

FeatureMaarten's Favorite Five of 2010

...én zijn persoonlijke vooruitblik op 2011.

Het afgelopen jaar was zonder meer een goed jaar voor mij en Eurogamer. Zo waren wij aanwezig op de E3, de Gamescom en FACTS. Daarnaast veroverden wij in ons eerste jaar ook het Vlaamse televisielandschap door mee te werken aan Gametown. Het belangrijkste nieuws viel echter te rapen aan het begin van deze maand. Op 1 december 2010 was de fusie met onze goede vrienden van Gamevault een feit. Al deze stappen worden niet zomaar gezet. Alle redacteurs onder ons geloven in dit project en willen dit verder uitbouwen om jullie nog beter tot dienst te zijn.

FeatureCedric's Favorite Five of 2010

...én zijn persoonlijke vooruitblik op 2011.

Wanneer Steph in zijn top vijf stelde dat 2010 een mager gamejaar was zat ik te mee te knikken achter mijn computerscherm: 2010 stelde me inderdaad teleur op vlak van games. Niet dat er te weinig games zijn verschenen of dat deze van povere kwaliteit waren, maar echt veel verrassingen kregen we nu ook niet voorgeschoteld. Bovendien blijkt dit jaar meer dan één uitgever beslist te hebben om de PC-versie van hun game uit te stellen of achterwege te laten. Red Dead Redemption of Assassin's Creed: Brotherhood zul je hier dus niet zien verschijnen, hoewel uit de lijstjes van andere redacteurs blijkt dat dit twee stevige kanshebbers waren om erin te belanden. Uiteindelijk schra(a)pte ik toch een waardige top 5 bij elkaar, die het waard is in de collectie te belanden. Let's roll!

FeatureEdelbert's Favorite Five of 2010

...én zijn persoonlijke vooruitblik op 2011.

2010 zal voor velen de geschiedenis ingaan als het jaar van de onthullingen. Overal kwamen er schandalen aan het licht, op welk maatschappelijk domein dan ook. Wikileaks was waarschijnlijk nog degene die de meeste reacties uitlokte van wereldleiders wereldwijd. Spilfiguur van dit alles is natuurlijk Julian Assange, één van de laatste voorvechters van de persvrijheid, die het lanceerplatform voor het bekend maken van corrupte overheidspraktijken en gouvernementele misdaden die verstrekkende gevolgen heeft voor haar burgers, opstelde. Maar ook in ons eigen Belgenlandje waren er heel wat wansmakelijke praktijken die na vele jaren het daglicht zagen. De heisa die de vele meldingen van misbruik voor priesters teweeg bracht en de daarbij horende indekoperaties van de katholieke Kerk, zorgden ervoor dat de doofpot is beginnen overlopen.

FeatureJasper's Favorite Five of 2010

...én zijn persoonlijke vooruitblik op 2011.

Wanneer mensen horen dat je games reviewt voor een website of, beter nog, door een televisieprogramma bijna wekelijks bestempeld wordt als 'game-expert', krijgen ze vaak al eens een verkeerd beeld van je in hun hoofd. Want 'game-experts' hebben ongetwijfeld alle games die er verschijnen in huis en spenderen elke vrije minuut die ze hebben aan het spelen ervan. De wrede waarheid echter is, in mijn geval, gans anders. Dit jaar heb ik welgeteld twintig games mogen reviewen voor Eurogamer België. Met wat rekenwerk ontdek je dat dat ongeveer elke twee en een halve week een review schrijven is.

FeatureJoachim's Favorite Five of 2010

...én zijn persoonlijke vooruitblik op 2011!

Wat een jaar is het geweest. Het is een zin die ik telkens in december bovenhaal, maar deze keer lijkt hij me wel dubbel en dik van toepassing. Zou ik zelfs durven beweren dat 2010 tot nu toe het beste gamingjaar ooit is? Het zou best kunnen. Van begin tot eind werden we overstelpt met nieuwe games, waarvan quasi elke maand wel minstens één AAA-titel onder z'n naam had staan. Het hoeft misschien niet meteen de hoeveelheid te zijn die telt, maar zeker het spreiden ervan. Het kerstseizoen is namelijk altijd de eindstreep geweest waar vele publishers en studio's naar toe werken, maar dit jaar kregen we een ander verhaal te lezen. De grote bedrijven hebben door dat games ook perfect buiten het pakjesseizoen kunnen verkopen, zelfs meteen erna in januari. En dat tempo hielden ze bijna onverstoorbaar aan, dus het percentage games dat mijn persoonlijke voorkeur geniet, heeft nog nooit op jaarlijkse basis zo hoog gelegen. Na veel filteren heb ik mijn top vijf dan toch definitief vastgelegd en bij deze: de uiteindelijke resultaten!

Wat moet er veranderen in AC 3?

Ubisoft vraagt rond.

Assassin's Creed: Brotherhood is nog maar net uit, maar Ubisoft maakt nu al werk van Assassin's Creed 3. Ubisoft houdt momenteel in Groot-Brittannië een enquête naar wat gamers in de volgende titel willen zien. Dit meldt Kotaku.

AC: Brotherhood beste Ubi-launch ooit

AC: Brotherhood beste Ubi-launch ooit

Een miljoen exemplaren verkocht in Europa.

In de eerste releaseweek zijn er meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht van Assassin's Creed: Brotherhood in Europa. Dit valt te lezen op MCV.

Er is nog meer goed nieuws voor Ubisoft, want hiermee zijn er meer dan 20 miljoen games binnen de franchise verkocht. Er wordt ook gehoopt dat het aantal naar 30 miljoen oploopt aan het einde van 2011.

Geoffroy Sardin, EMEA chief marketing en sales van Ubisoft: "Het is de beste launch van Ubisoft in Europa ooit en onze best verkopende launchgame ooit." Met 60% van de spelers die ook de multiplayer speelt is deze optie alvast een succes. "De multiplayer trekt nieuwe spelers aan. Wanneer wij bekijken wie de multiplayer speelt, kunnen wij zien wie er nieuw is", aldus Sardin.

Lees meer...

Assassin’s Creed: Brotherhood

Assassin’s Creed: Brotherhood

Rome werd blijkbaar in 365 dagen gebouwd.

Dat een game als Assassin's Creed: Brotherhood verschijnt is even zeldzaam als alle planeten in het zonnestelsel die mooi even op een rijtje komen te staan. Het is zo één van die gevallen waarbij setting, gameplay en verhaal gewoon perfect bij elkaar passen en een ervaring creëren die misschien zelfs, en hier doe ik even mijn grootste vrees uit de doeken, in komende iteraties van deze franchise niet meer zal voorkomen. Ik weet het, dat zijn een hoop gewaagde uitspraken in één alinea maar ik sta volledig achter elkeen van hen.

Laten we beginnen bij de echte ster van deze game: Rome. In tegenstelling tot Assassin's Creed en Assassin's Creed II speelt Brotherhood zich niet af in drie verschillende steden maar 'beperkt' de game zich tot de Italiaanse hoofdstad. Ik zet beperkt tussen aanhalingstekens want Rome is niet alleen vele malen groter dan eender welke stad we eerder een virtueel bezoekje brachten, er is ook veel meer diversiteit dankzij de mix van woonstad, Romeinse ruines, wereldberoemde gebouwen en boerderijen, dewelke overigens allemaal beklommen en verkend kunnen worden naar believen.

Iedereen die al in Rome geweest is zal bij het spelen van Assassin's Creed: Brotherhood in een constante staat van herkenning vertoeven want het Rome uit 1500 is vrij accuraat nagebouwd. De stad is in slechte staat na jarenlange uitbuiting van de inwoners door de Borgia-familie die de macht in handen heeft en huis houdt in de bekende Engelenburcht. Aan de andere kant van de Tiber zie je hoe ze de koepel van de Sint-Pietersbasiliek aan het afwerken zijn en als je zuidelijker gaat, over het plein waar nu de Spaanse Trappen zijn, kom je het Pantheon tegen. Beklim dat en je ziet in de verte het Colosseum en de Palatijn, beide ook in 1500 al een ruïne.

Lees meer...

FeatureHet ontstaan van Rome

De centrale stad in Assassin's Creed: Brotherhood.

Er is geen stad in de wereldgeschiedenis met een rijker verleden dan Rome. Velen legenden en sagen dwalen rond in deze stad, die vele hoogte- en laagtepunten heeft gekend. Stof genoeg voor een artikel ter gelegenheid van Assassin's Creed: Brotherhood. Ik stap in dezelfde teletijdmachine die Edelbert al zo mooi beschreef en reis doorheen verschillende tijdperken om voor jullie de waarheid naar boven te brengen.

FeatureSpel van de week - Assassin's Creed: Brotherhood

Wat voor speciaals je mag verwachten rond deze game.

Elke week weer kiest de redactie van Eurogamer België één of twee aankomende videogames uit die door het leven mogen gaan als 'het spel van de week'. Aan deze titel(s) besteden we gedurende heel de week in allerlei vormen extra aandacht. Dit kan zijn in de vorm van speciale artikels, video's, herbesprekingen van eerder uitgebrachte titels binnen een reeks enzovoorts. Deze keuze ontstaat telkens uit onze persoonlijke voorliefde voor, of interesse in, een aankomende game en staat volledig los van de uiteindelijk review van de desbetreffende game(s).

Exclusieve PS3-DLC voor AC: Brotherhood

genaamd "The Copernicus Conspiracy".

De lancering van Assassin's Creed: Brotherhood (19 november) komt nu wel erg dichtbij, en Sony maakt daar in samenwerking met ontwikkelaar Ubisoft gebruik van om aan te kondigen dat enkel voor de PS3-versie op de lanceringsdatum downloadable content voor de game te vinden zal zijn.

FeatureGamezone F.A.C.T.S. 2010

Wat valt er te zien?

Met zo'n goede 390 m² nemen de videogames meer dan een prominente plaats in op F.A.C.T.S. 2010. Vandaag een overzicht van wat er in de Gamezone te beleven valt. Morgen volgt er dan nog een overzicht van wat er nog allemaal te beleven viel op de beursvloer.

Ubisoft komt naar F.A.C.T.S. met onder andere speelbare Assassin's Creed: Brotherhood

Maar je kunt ook komen dansen, skaten, vliegen en prijzen winnen!

De F.A.C.T.S.-beurs, dé plek waar fans van Fantasy, Anime, Comics, Toys en Space twee dagen lang in Flanders Expo hun hart kunnen ophalen komt er binnenkort aan, en dat al voor de twintigste keer! Op 23 en 24 oktober gaat het festijn van start, en dit jaar zal ook Eurogamer België groots aanwezig zijn. Wij verzorgen namelijk voor alle liefhebbers van videogames een gigantische Gamezone (390m²) waarop alle nieuwste games voor allerlei platformen speelbaar zijn, en dat volledig gratis!

Assassin's Creed heeft altijd al uitgeblonken in het creëren van een single player-ervaring die menig gamer uren aan het scherm gekluisterd weet te houden. Maar Ubisoft had blijkbaar dat aspect al zo goed onder controle dat ze op zoek moesten gaan naar een nieuwe uitdaging, en die hebben ze gevonden in de vorm van een onvervalst multiplayerluik dat Assassin's Creed: Brotherhood, de derde telg uit de befaamde reeks, zal sieren. Ik vervoegde alvast de Playstation Plus-gebruikers en mensen die het spel gepre-orderd hebben via Game Mania of Free Record Shop om voor de eerste keer kennis te maken met het onderdeel voor meerdere spelers, in de vorm van de multiplayerbèta.

Synergie tussen games

Ubisoft gelooft in samenwerking

De Franse speluitgever Ubisoft gaat in de komende jaren stevig inzetten op een nieuw concept. Het wil immers de synergie van eigen games op verschillende platformen promoten. Concreet wil dit zeggen dat games zoals de Petz-serie en Assassin's Creed: Brotherhood op verschillende platformen gespeeld kan worden. De acties in één versie van het spel kan dus een beloning geven voor een andere versie van het spel. Het is de bedoeling dat platformen zoals handhelds, consoles, Facebook en Iphone/Ipad in verbinding met elkaar staan.

Ubisoft stelt AC: Project Legacy voor

Ontvang extra's in Brotherhood via Facebook.

Ubisoft heeft Assassin's Creed: Project Legacy onthuld. De game komt uit op het sociale netwerk Facebook en zal gamers in staat stellen om exclusieve content te unlocken voor de aankomende titel Assissin's Creed: Brotherhood.

Playstation Plus is net ietsje interessanter geworden. Mensen die geabonneerd zijn op de service van Playstation 3 zullen namelijk al vanaf 27 september hun tanden in de multiplayerbèta van Assassin's Creed: Brotherhood kunnen zetten.

Open beta Assassin's Creed: Brotherhood

Open beta Assassin's Creed: Brotherhood

Je komt erin via frs.be en Game Mania!

Vandaag maakt Ubisoft bekend dat de Assassin's Creed Brotherhood multiplayer beta vanaf 4 oktober exclusief beschikbaar zal zijn voor PlayStation 3. Dit geldt voor iedereen die de game pre-ordert bij Game Mania of www.frs.be (zolang de voorraad strekt), voor zowel de normale, de Auditore als de Codex Edition.

Je kan met maximaal acht spelers tegelijk op allerlei verschillende manieren jouw doelwitten uitschakelen in twee verschillende gamemodi:

In 'Wanted' moet je de aangewezen doelwitten uitschakelen en daarmee proberen de hoogste score te halen terwijl er door de andere spelers op jou gejaagd wordt. De andere beschikbare modus, 'Alliance', draait rond samenwerkingmet een andere speler om contracten aan te nemen en tegenstanders met z'n tweeën uit te schakelen. Beide modi zijn speelbaar in twee verschillende maps die zich bevinden in Rome en het Gandolfo Kasteel.

Lees meer...

Details multiplayerbèta AC: Brotherhood

Details multiplayerbèta AC: Brotherhood

En minder goed nieuws voor PC-eigenaars.

We hebben slecht en goed nieuws. Wat wil je het eerste lezen? We beginnen met het slechte, het is maar dat je het weet.

Auch. De PC-versie van Assassin's Creed: Brotherhood werd uitgesteld. Niet dat het als een verrassing komt, aangezien PC-eigenaars altijd al langer hebben moeten wachten op hun Assassin's Creed versies. Een nieuwe datum is nog niet bekend.

Maar... 4 oktober start voor PS3-gebruikers die het spel gepre-orderd hebben de exclusieve multiplayerbèta. Zij zullen met maximum 8 spelers tegelijk spelmodi Wanted en Alliance aan een vroeg testje kunnen onderwerpen, en dat in evenveel maps (Catel Gandolfo en Rome) en met een pak meer personages, 9 om precies te zijn.

Lees meer...

FeatureAssassin's Creed: Brotherhood

Ook in singleplayer ben je niet alleen.

Als het om Assassin’s Creed: Brotherhood gaat wordt er vooral om de multiplayer gesproken. Logisch natuurlijk, aangezien dat voor het eerst een groot onderdeel gaat spelen in de Assassin’s Creed-games. Maar er is ook een uitgebreide singleplayer, en daar kregen we een glimp meer van te zien afgelopen gamescom.

Wanneer je praat over Assassin's Creed: Brotherhood zijn er een paar legitieme vragen die je je kan stellen. De meest voor de hand liggende is natuurlijk 'is het nodig om een soort Assassin's Creed 2.5 te maken in plaats van deel drie?'. Een andere zeer gerechtvaardigde vraag is of de multiplayer die in het spel geduwd wordt ook wel echt iets toevoegt. Het zijn twee vragen waar we nog steeds geen antwoord op hebben.

Europa krijgt SE AC:Brotherhood

Enorm pakket voor 70 euro.

Europa krijgt een wel heel speciale editie van Assassin's Creed: Brotherhood. De Assassin's Creed: Brotherhood - Limited Codex Edition zal maar 70 euro kosten en bevast de volgende goodies:

Veel exclusieve DLC voor PS3

MoH, DS2, Mafia II, AC:Brotherhood.

Sony heeft een hoop exlcusieve DLC-deals weten te strikken. In het komende jaar zullen een aantal 3rd party publishers exclusieve content, beta's en pack-ins geven aan PS3-eigenaars.

FeaturePré3 - Ubisoft

E3 2009 niet overtreffen lijkt onmogelijk.

41.000 bezoekers waren aanwezig op de E3 in 2009, samen afkomstig uit 78 verschillende landen om gedurende drie dagen in totaal 216 verschillende standhouders af te werken. Het was vorig jaar een prachtige editie van de Electronic Entertainment Expo te Los Angeles, maar hoe zal de beurs dit jaar verlopen? En weten alle grote uitgevers en ontwikkelaars zichzelf te overtreffen in vergelijking met de impact die ze al dan niet in 2009 konden maken? In de aanloop naar de E3 2010 proberen wij op die vraag een antwoord te geven. Ons oordeel baseren we deels op feiten, deels op speculatie. Of onze voorspellingen al dan niet zullen uitkomen weten we jullie vanaf 14 juni te vertellen, wanneer het grootste gamespektakel ter wereld losbarst met de eerste grote persconferentie, en Eurogamer België in Californië ter plaatse is om verslag uit te brengen.

AC: Brotherhood krijgt bèta

Multiplayerluik wordt testbaar.

Ubisoft heeft nog nooit een demo voor een Assassin’s Creed-game uitgebracht, maar daar komt binnenkort verandering in! Recent maakte Yves Guillemot, CEO van de uitgever, bekend dat Assassin’s Creed: Brotherhood op voorhand een multiplayerbèta zal krijgen.

Assassin's Creed: Brotherhood in de maak

Ubisoft maakt de geruchten officieel.

Vandaag heeft Ubisoft laten weten dat er een nieuw deel in de Assassin's Creed reeks op komst is die de bijtitel 'Brotherhood' gekregen heeft. Er doken al meermaals geruchten op rond deze titel, maar nu mogen we met zekerheid zeggen dat het verhaal van Ezio uit Assassin's Creed II verder gezet zal worden in een gloednieuwe game.