De Da Vinci Verdwijning

Assassin's Creed: Brotherhood - De Da Vinci Verdwijning

Moeten we afscheid nemen van Ezio? Het zou wel eens goed kunnen. Met de vorige telg (Brotherhood) is de stap gezet naar een nieuw tijdperk voor Assassin's Creed III, en bovendien is het verhaal van onze Italiaanse huurmoordenaar zo goed als rond. Op één stukje DLC na. Zoals de titel van de nieuwe missie doet vermoeden, is de bekende Leonardo Da Vinci plots verdwenen en is het aan ons om te achterhalen wie hier verantwoordelijk voor is, en nog belangrijker: waarom.

Het is namelijk zo dat deze DLC plaats vindt vlak voor de grote eindconfrontatie met de machtsgeile Cesare Borgia. Ezio zijn goede vriend, Leonardo, vraagt aan hem om naar de Thieves Guild te reizen en zijn assistent te zoeken. Op zich is er geen vuiltje aan de lucht, ware het niet voor het feit dat de Hermeticisten Ezio en Salai (de assistent) aanvallen terwijl ze zich een weg terugbanen naar het atelier van Da Vinci. Deze nieuwe factie die op de voorgrond van het Assassin's Creed-universum treedt, is gewijd aan de bekering van de mensheid. Dat voorspelt weinig goeds, en die vermoedens worden sterk bevestigd eens ze terug zijn in de stad: Leonardo is verdwenen. En het valt allemaal makkelijk toe te schrijven aan het feit dat de artiest iets belangrijks op het spoor was gekomen.

Dat vraagt allemaal voor nadere verkenning en zodoende zijn we weer vertrokken voor een hoofdstuk vol geklauter en gesluip. In acht missies wordt verteld wat er met Leonardo Da Vinci is gebeurd en alhoewel er een paar eentonige stukjes in het pakket zitten, bevat de "Disappearance of Da Vinci" of "De Da Vinci Verdwijning" gedenkwaardige momenten. De climax van de singleplayer is er zo eentje van en bouwt de brug aanzienlijk verder naar het derde deel, zoals ik reeds vertelde in de eerste paragraaf. Of de missies die zich afspelen in twee nieuwe locaties zoals de villa van Lucrezia Borgia.

Lees meer...

Nieuwe DLC AC: Brotherhood op komst

De Da Vinci Verdwijning vanaf begin maart.

Net op valreep voordat we tot morgen de deuren sluiten van het Eurogamer België redactielokaal laat Ubisoft weten dat we vanaf maart nieuwe downloadable content voor Assassin's Creed: Brotherhood mogen verwachten.