Assassin's Creed II

Spotlight

VideoAssassin's Creed 2 - Kickoff

Italiaanse kost op z'n best.

Assassin's Creed 2

Afleidingsmanoeuvres in de PC-versie.

VideoFilm van Assassin's Creed II: Lineage

Prachtige film als prequel voor deeltje twee.

Belangrijke events

Wanneer wordt een plaats daadwerkelijk jouw plaats? Het is een vraag waar we niet veel over nadenken, maar die we vaak genoeg tegenkomen. Wanneer wordt een huis jouw thuis of een normaal kantoor jouw werkplek? Misschien heeft het met onze ervaring te maken, die bekende plaatsen anders doet voorkomen dan ze eigenlijk zijn. Onze herinneringen veranderen ruimtes in plaatsen die er voor niemand anders hetzelfde uitziet. Ook in games is dat het geval, wanneer we digitale plekken tot leven wekken met onze ervaringen - net zolang tot ze als een eigen plek aanvoelen.

De Assassin's Creed-reeks krijgt een verzameleditie, zo kondigt Ubisoft vandaag aan. De Assassin's Creed Heritage Collection bevat alle spellen uit de reeks tot en met Assassin's Creed III. Vanaf 8 november is de collectie verkrijgbaar in Europa.

Assassins Creed film krijgt release date

Assassins Creed film krijgt release date

Assassins Creed: The Movie verschijnt binnen twee jaar.

Assassins Creed: The Movie kreeg een releasedate mee. De film zal op 22 mei in 2015 het levenslicht zien, dat meldt Box Office Mojo. De film wordt gedistribueerd door Fox. Michael Lesslie zal de screenplay schrijven.

De filmmakers kozen een moeilijke releasedate omdat in dezelfde periode ook het vervolg van de geprezen Avengers-film verschijnt.

Ondanks dat films en games niet meteen de beste maatjes zijn gezien het teleurstellende verleden, kijken veel fans van de Assassins Creed-reeks uit naar de verfilming. Dat er nu een relatief onbekende schrijver de screenplay op zich neemt is op zich een twijfelachtige voorbode dat ook dit project op een flop uit kan draaien.

Lees meer...

Nieuwe Assassin's Creed onthuld in mei

verder nog niets bekend

Ubisoft zal de nieuwe Assassin's Creed game aankondigen in mei. Dat heeft Ubisoft baas Yves Guiellemot gezegd op de bespreking van de financiële resultaten van het bedrijf. De game zou waarschijnlijk een release krijgen in het fiscale jaar 2012 (het fiscale jaar 2012 begint al eind van 2011). Details over de game werden nog niet vrijgegeven, het wordt dus wachten tot mei. Waarschijnlijk mogen we dus ook iets verwachten op de E3 beurs in juni.

Ubisoft schroeft constante DRM terug

Online zijn niet langer verplicht.

Ubisoft maakte zichzelf niet populair bij z'n PC-publiek toen het vorig jaar aankondigde dat je een constante actieve internetverbinding nodig zou gaan hebben om hun games te spelen.

FeatureDe beste games van 2010

Eurogamer België velt het finale oordeel.

2010 is bijna ten einde, en gedurende de voorbije twee weken heeft elke redacteur van Eurogamer België de kans gegrepen om zijn persoonlijke toppers van het voorbije jaar op te lijsten. De meningen waren uiteenlopend en de keuzes wisten voor wat opvallende verrassingen te zorgen, maar wat is het resultaat nu eigenlijk wanneer we al die meningen samenvoegen? Op die vraag krijg je in dit artikel een antwoord!

FeatureCedric's Favorite Five of 2010

...én zijn persoonlijke vooruitblik op 2011.

Wanneer Steph in zijn top vijf stelde dat 2010 een mager gamejaar was zat ik te mee te knikken achter mijn computerscherm: 2010 stelde me inderdaad teleur op vlak van games. Niet dat er te weinig games zijn verschenen of dat deze van povere kwaliteit waren, maar echt veel verrassingen kregen we nu ook niet voorgeschoteld. Bovendien blijkt dit jaar meer dan één uitgever beslist te hebben om de PC-versie van hun game uit te stellen of achterwege te laten. Red Dead Redemption of Assassin's Creed: Brotherhood zul je hier dus niet zien verschijnen, hoewel uit de lijstjes van andere redacteurs blijkt dat dit twee stevige kanshebbers waren om erin te belanden. Uiteindelijk schra(a)pte ik toch een waardige top 5 bij elkaar, die het waard is in de collectie te belanden. Let's roll!

FeatureKorneel's Favorite Five of 2010

...én zijn persoonlijke vooruitblik op 2011.

De kerstbomen staan alweer opgesteld, de kerstlichtjes branden volop, kortom: de feestdagen zijn in aantocht. Tijd voor eindejaarslijstjes dus. Meteen een speciaal eindejaarslijstje, want dit is toch mijn eerste deftige artikel voor Eurogamer België (enkele nieuwsberichtjes nagelaten) sinds de fusie met Gamevault. Ik kijk alvast uit naar 2011, maar eerst kijken we even terug. 2010 was een prachtig gamejaar, maar helaas heb ik veel te weinig toppers gespeeld door tijd- en geldsgebrek. Zo heb ik Black Ops noch Red Dead Redemption in bezit en zal je er dus tevergeefs naar zoeken in mijn top 5. Als fervente World of WarCraft speler maakte ook Cataclysm een goede kans om in mijn top 5 te komen, maar helaas is het spel nog niet aangekomen (Curse you, bpost!). Maar er waren ook heel wat games die ik wel gespeeld heb - vooral op PC. Daarvan zal ik nu - volgens mij dan - de vijf beste bespreken.

Ubisoft verlaagt prijs van drie games

Assassin's II, Red Steel 2 en Your Shape.

Vandaag werd er leuk nieuws in onze mailbox geknald: Ubisoft heeft besloten drie games per direct in prijs te verlagen. De belangrijkste uit het rijtje is ongetwijfeld Assassin’s Creed II, die vanaf nu voor 29,99 euro verkocht wordt voor alle platformen, in plaats van voor 59,99 euro. Geen slechte deal als je weet dat het spel voor de Xbox 360 en PlayStation 3 eind 2009 een dikke negen bij ons scoorde, al moest de PC-versie het met twee puntjes minder stellen.

Nieuwe Assassin's Creed dit jaar nog

Ook Splinter Cell: Conviction voor de PS3.

Vandaag dook er opeens een CV van een werknemer bij Ubisoft op het internet op waarop te zien is dat het volgende deel in de Assassin's Creed reeks dit jaar nog zal verschijnen.

Welke titels kregen een BAFTA?

Uncharted 2 gaat met meeste prijzen lopen.

De BAFTA-awards zijn vooral bekend als prijzen die uitgereikt worden aan personen die spraakmakende en kwalitatieve TV-en filmproducties hebben afgeleverd, maar sinds enkele jaren staat ook de gamesindustrie jaarlijks in de kijker. Welke games dit jaar aan de haal gingen met een felbegeerde award is ondertussen bekend, en wij sommen de winnaars even netjes voor jullie op:

Assassin's Creed 2

Assassin's Creed 2

Afleidingsmanoeuvres in de PC-versie.

Hysterisch stelletje opportunisten of hardwerkende mensen die zich anoniem inzetten voor de distributie van alles fraais, die zich met de Blackberry in de hand blootstellen aan ettelijke faux pas met eensgezinde maar iets anders ingestelde tegenhangers boven pesto brood in provinciehoofdplaatsen voor ons aller profijt, of het nu een herdruk van Ulysses betreft of een combinatie Sioux droomvanger slash luchtontvochtiger - over wat voor zakenmens we het ook willen hebben, normaal gezien negeer ik hen met plezier.

Elk bedrijf heeft een verantwoordelijkheid tegenover zijn aandeelhouders. Ik snap het, geld is belangrijk, want wat ga je anders uitgeven. Maar 'market share'. 'Franchise'. 'Content', dat woord dat alles van BV-columns in Dag Allemaal tot dierbare Beatles bootlegs moet omschrijven: het taaltje is van een pragmatisme dat het allemaal een beetje verpest. Wat is zo'n franchise, in menselijke termen? Een losse scharrel met een andere wereld, een ervaring, snelle fun, afleidingen van ons leven of gewaardeerde bijdragen tot. Verschillende games voor verschillende gamers, maar gaat het niet allemaal door ons hoofd zo onder het spelen? Van visceraal plezier naar verveling en van frustratie naar hernieuwde goesting, kunnen vormen van genot elkaar begrijpen zoals mensen alleen naar aspireren, en voor die mensen is het reilen en zeilen van de industrie een vermoeiende afleiding.

Of in 't kort: we moeten het hebben over Digital Rights Management. Want met de nieuwe DRM regeling van Ubisoft komt die industrie binnenvallen. Om Assassin's Creed 2 te kunnen spelen is een ononderbroken verbinding met het internet nodig. Je logt eenmalig in op Ubisoft's nieuwe portaal, de game haalt je savegames op van de servers, die nu extern bewaard worden zodat je met elke installatie van AC2 aan de slag kan, en een korte authenticiteitscheck later start de game op. Hoewel niet geweldig voor het moraal van de Gamer, is het monster van dichtbij zo ongeveer schattig. Naast een resem updates bij de installatie laat hij zo goed als nooit van zich horen.

Lees meer...

Tweede AC II DLC morgen beschikbaar

Bonfire of the Vanities is er bijna.

Dankzij Ubisofts Twitter weten we dat het tweede DLC-pakket voor Assassin’s Creed II vanaf morgen beschikbaar zal zijn via Xbox Live en de Playstation Store. Bonfire of the Vanities zal 4,99 euro of 400 Microsoft Points kosten.

Releasedatum PC-versie AC2 bekend - UPDATE

Releasedatum PC-versie AC2 bekend - UPDATE

Ook de vereiste specs zijn vrijgegeven.

UPDATE: Ubisoft heeft bevestigd dat Assassin's Creed 2 voor de PC op 5 maart zal verschijnen in Europa. Europese PC-gamers kunnen dus eerder met de game aan de slag dan de Amerikanen. De Europese versie zal ook alle DLC-episodes hebben en de Black Edition verschijnt ook hier.

Ubisoft heeft eindelijk de releasedatum voor de PC-versie van Assassin's Creed 2 in de VS vrijgegeven. De game zal daar vanaf 16 maart in de winkelrekken liggen. De twee DLC-episodes, 'The Battle of Flori' en 'Bonfire of the Vanities', zit al meteen in het pakket inbegrepen en moet dus niet apart aangekocht worden. Er zal ook een speciale editie van de game verschijnen, genaamd 'The Black Edition'. Wat deze editie precies voor speciaals zal inhouden is nog niet bekend. In Europa mogen we een gelijkaardige datum en regeling verwachten.

Samen met de aankondiging van een releasedatum heeft Ubisoft ook de nodige computerspecs vrijgegeven om de game te kunnen draaien. Deze zijn als volgt:

Lees meer...

Time Magazine kiest 10 beste games 2009

Nummer één is alvast erg voorspelbaar...

Aaaah lijstjes, ze zijn bij iedereen populair. Of het nu gaat om een rangschikking gebaseerd op de capaciteiten van je ex-partners of de beste voetbalmomenten van het afgelopen jaar, lijstjes doen het altijd goed. Speciaal daarom willen we jullie even laten weten dat het gerenommeerde Time Magazine een top tien heeft gemaakt waarin ze de - volgens hun - beste games van 2009 rangschikken.

Assassin's Creed II

Hoe vertel je iemand die jarenlang gewerkt heeft aan één product dat het eigenlijk niet zo goed is? Op welke manier zeg je dat jouw verwachtingen veel hoger lagen dan wat men je uiteindelijk aanbiedt? Het gaat hier niet om mijn betrekking als eerste president van de Europese Unie (die ik trouwens wel aanvaard als men mij vraagt!), maar om de eerste Assassin's Creed uiteraard.

Dit moest dé game worden van 2007! Een verbluffende grafische engine, spectaculaire combat, tal van mogelijkheden om je doelwit te bereiken en bovenal een open wereld die je zomaar kan binnentreden alsof het niets is. De kille realiteit besliste echter anders en onze verwachtingen lagen misschien, net als die van de ontwikkelaars, te hoog. Wie hoog mikt, kan laag vallen…dat zei ik onlangs nog tegen Blair toen ik informeerde over zijn kandidatuur.

Assassin's Creed kreeg echter enorm veel feedback, een goed bedrijf doet daar iets mee en zet dit om naar constructieve ideeën voor een volgende editie. Wel, Assassin's Creed II heeft zonder enige twijfel heel wat aanpassingen en transplantaties ondergaan. De nieuwe Michael Jackson van de videogames is zo waar springlevend en wil zijn stempel als Triple-A titel doordrukken.

Lees meer...

Deze week in de winkel

Assassin's Creed 2, Left 4 Dead en meer.

Wekelijks plaatst Chief een handig overzicht op hun site van de games die nieuw in de winkelrekken liggen. Deze week is zo mogelijk nog intenser dan de voorgaande met absolute smaakmaker Assassin's Creed 2. Ubisoft Montreal zal er alles aan doen om deze keer wel met een succesverhaal af te komen en wij wensen hen alvast het allerbeste toe. In de nieuwste telg verkennen we Italië op zoek naar de waarheid achter een politiek complot en er zullen koppen rollen.

Nog meer Assassin's Creed in 2010?

Ubisoft heeft er duidelijk zin in.

Binnen twee weken ligt Assassin's Creed II in de winkelrekken. Als een van de voornaamste titels van dit najaar zal het spel de nodige aandacht krijgen bij ons, maar ook Ubisoft zelf geeft vandaag aan dat ze op korte termijn nog plannen hebben met hun stealthgame.

FeatureFACTS 2009: Sfeerreportage

Inclusief voorstelling van Assassins Creed 2

Why so serious? The Joker was terug voor één dag op de FACTS conventie…en dat ging niet onopgemerkt voorbij. Samen met hem waren honderden bekende en minder bekende personages afgezakt naar Flanders Expo in Gent voor de grootste fantasyhappening van de Benelux.

Vrouw in hoofdrol Assassin's Creed 3?

WO II zou de setting kunnen worden.

Assassin's Creed II ligt pas binnen een maand in de winkelrekken en Ubisoft laat haar plannen al los voor een derde deel. Producent Sebastien Puel liet aan Xbox World 360 enkele ideeën los die de ontwikkelaar heeft rond het hoofdpersonage en de mogelijke setting van Assassin's Creed III.

Kristen Bell ook in Assassin's Creed 2

Neemt opnieuw de rol aan van Lucy.

Onder het motto 'mooie dames verdienen een eigen nieuwsbericht' hebben we het vandaag over Kristin Bell, de actrice die beter bekend is als Veronica Mars. Daarnaast zagen de schone ook opduiken in Heroes, al blijft ze ons persoonlijk het meeste bij als Lucy uit het originele Assassin's Creed.

PC-versie Assassin's Creed naar 2010

Voor consoles is het nog steeds november.

Slecht nieuws voor alle PC-bezitters die graag rondsluipen doorheen pittoreske Italiaanse steden: Assassin's Creed 2 zal pas in het eerste kwartaal van 2010 voor de computer verschijnen.

Nieuwe PS3-bundels voor de feestdagen

250GB-versie én game naar keuze.

Sony Computer Entertainment Benelux heeft ons laten weten dat er in de loop van oktober nieuwe PS3-bundels zullen verschijnen in de winkelrekken, bestaande uit een PS3 met een 250GB harddisk en één game naar keuze.