Assassin's Creed II: Battle of Forli

Assassin's Creed II: Battle of Forlì

Assassin's Creed II: Battle of Forlì

De allereerste downloadable content besproken.

Voordat je begint met lezen: er staan meerdere spoilers omtrent het verhaal van Assassin's Creed II in dit stuk. We kunnen Battle of Forlì, de allereerste DLC voor het spel, niet bespreken zonder het te hebben over de gebeurtenissen die erin aan bod komen. Wees dus op je hoede mocht je nog niet voorbij sequentie elf in Assassin's Creed II gekomen zijn.

Rond het einde van Assassin’s Creed II kreeg ik al het gevoel dat ontwikkelaar Ubisoft mij niet alles cadeau gaf om het avontuur van Ezio Auditore da Firenze volledig te kunnen begrijpen. Net zoals Desmond, het personage dat telkens weer in de enigmatische Animus kruipt om meer te weten komen over zijn voorvaderen begon ik zelf de ontbrekende puzzelstukken bij elkaar te zoeken. Wat gebeurde met Ezio nadat hij het eerste stukje van Eden wist te bemachtigen? Waar haalde de Italiaanse hartenbreker de kaart met daarop alle locaties van de vermiste codexpagina’s? En misschien nog de voornaamste vraag: waarom had onze held tijdens de allerlaatste missie (sequentie veertien) een baardje?

In Battle of Forlì, de allereerste downloadable content voor Assassin’s Creed II, krijg je zorgvuldig een antwoord op al deze vragen. Enkel een verklaring voor de spontane uitbarsting van het gezichtshaar van Ezio blijft afwezig, al verdenken wij een modeadvies van zijn trouwe vriend Leonardo da Vinci. Ook deze sympathieke uitvinder komt weer ten tonele in Battle of Forlì, een download die eigenlijk de gebeurtenissen uit de doeken doet die in sequentie twaalf hadden moeten plaatsvinden. Nadat Ezio de Appel van de Spanjaard heeft kunnen bemachtigen beslist hij om overleg te plegen met zijn collega-sluipmoordenaars over de volgende te ondernemen stappen. Deze wijzen hem richting Caterina Sforza, een dame die eerder in het spel al eens kortstondig opdook maar nu een belangrijkere rol te vervullen heeft.

Lees meer...