Arizona Sunshine

Belangrijke pijnpunten weerhouden de degelijke VR-zombieshooter Arizona Sunshine ervan om helemaal te stralen.

Arizona Sunshine review - Ari-ei zo na

Arizona staat synoniem voor de Grand Canyon, slaperige stadjes en recordtemperaturen. Maar in Arizona Sunshine komen daar ook nog eens horden schuifelende en weerzinwekkende zombies bij. Gewapend met een ruim arsenaal aan wapens probeer je in virtual reality te overleven, terwijl je op zoek gaat naar andere overlevenden. De Arizona Sunshine preview van Johnny was veelbelovend, maar de volledige versie van de game lost het potentieel uiteindelijk maar deels in.

Aan de basiselementen ligt het niet. Of je nu lood spuwt met pistolen, rifles of shotguns, het richten en schieten in Arizona Sunshine zijn genuanceerd. Een oog dichtknijpen en door je vizier gluren is een must, zeker wanneer je headshots wilt behalen. Daar komt nog eens bij dat de feedback die vijanden je geven enorm bevredigend is. Elke kogel doet brokjes zombie opspatten, en als je hun benen onder vuur neemt, kruipen ze nog een laatste keer verwoed naar je toe. Het is net niet even strak als Farpoint, maar het komt wel bewonderenswaardig dicht in de buurt.

De levels bieden je bovendien genoeg gevarieerde situaties om je magazijnen te ledigen. Arizona Sunshine kent een enorm aangenaam ritme. Rustig omgevingen verkennen en naar sleutels speuren escaleren uiteindelijk in hectische stukken waarin tientallen zombies op je afrennen en je wanhopig tussen wapens wisselt om zo kogels uit te sparen. Als je die set pieces hebt overleefd, gunt de game je weer even rust voordat de opbouw opnieuw begint. Dat tempo van pieken en dalen resulteert in een game die je heel moeilijk aan de kant legt. "Nog één level," mompel je al gauw tegen jezelf.

Lees meer...

Arizona Sunshine doet er niet lang over om je van zijn potentieel te overtuigen. Dat maakt een hands-on sessie in Rotterdam bij ontwikkelaar Vertigo Games meteen duidelijk. De game is al een tijdje voor de Oculus Rift en de HTC Vive uit, maar maakt nu ook de overstap naar de PlayStation VR. Onlangs probeerde Sony met de VR-shooter Farpoint het genre naar een hoger niveau te tillen, maar die game maakte zijn ambities niet helemaal waar. Arizona Sunshine heeft hetzelfde doel voor ogen en lijkt daar vooralsnog wel in te slagen.