Apex Legends

Electronic Arts ontslaat 350 werknemers

Moeilijke tijden voor de uitgever.

Uitgever Electronic Arts ontslaat 350 van zijn werknemers, nadat verschillende games de afgelopen tijd niet aan de verwachtingen voldeden. De ontslagen vallen met name in de logistieke takken van het bedrijf, waaronder marketing. Voor zover bekend worden er geen game-ontwikkelaars losgelaten. Het betreft 4 procent van het totaal aantal EA-medewerkers.

Ontwikkelaar Respawn Entertainment onhult dat er al meer dan 355.000 cheaters heeft gebanned in Apex Legends. Momenteel gebruikt de ontwikkelaar daarvoor de Easy-Anti-Cheat software, maar volgens Respawn-medewerker Jay Frechette worden ook andere opties overwogen om valsspelers te slim af te zijn.

Ontwikkelaar Respawn Entertainment maakt bekend dat Apex Legends de kaap van 50 miljoen spelers heeft bereikt. Dat aantal is in een maand tijd behaald, met een verdubbeling in het aantal spelers sinds de telling halverwege februari.

FeatureApex Legends - Release, wapens, crossplay, tips en alles wat we weten

UPDATE: wapens, characters, crossplay, pc systeemeisen.

Apex Legends zet sinds zijn lancering de gamewereld op zijn kop. Binnen een week tijd hebben al 25 miljoen spelers zich aan de free-to-play shooter gewaagd. Op Twitch ontstaat een kleine exodus richting Respawn's battle royale-game. En de aandelen van Electronic Arts krijgen een flinke opleving. Is dit dť game van 2019? Hier lees je in ieder geval alles wat je moet weten.

Respawn Entertainments houding tegenover valsspelers in Apex Legends lijkt duidelijk: 'cheaters suck' klinkt het in een post op Reddit. Sinds de launch van de Battle Royale-game nog geen twee weken geleden bezweken al meer dan 16 duizend snoodaards onder de banhammer.

Apex Legends nu al meer dan 25 miljoen spelers

Plus Valentijnsdag-loot in aantocht.

Apex Legends heeft de kaap van 25 miljoen unieke spelers overschreden. Dat laat Respawn Entertainment-topman Vince Zampella in een blogpost weten. Tijdens het weekend waren er zelfs meer dan 2 miljoen gelijktijdige spelers.

Apex Legends krijgt mogelijk een singleplayer-modus, als ook de optie om in teams van twee te spelen. Dataminer ShiinaBR ontdekte verwijzingen naar 'solo mode' en '2-man quads' in de bronbestanden van de game. Ontwikkelaar Respawn Entertainment bevestigt nog niets.

Apex Legends krijgt mogelijk een Ranked-modus. Dat doet de vondst van dataminer Stout op Twitter althans vermoeden. Hoewel competitieve geesten misschien al in de handen wrijven, is het nog wachten op een officiŽle reactie van ontwikkelaar Respawn Entertainment.

Er komt een nieuwe Titanfall-game in 2019

Al is het geen Titanfall 3.

Titanfall 3 mag dan wel momenteel niet in ontwikkeling zijn, toch is er een nieuwe Titanfall-game in de maak. Dat doet een tweet van Respawn Entertainment-topman Vince Zampella althans vermoeden.

Apex Legends roadmap onthuld

Een jaar vol battle passes, nieuwe wapens en Legends.

Respawn Entertainment heeft het eerste jaar aan nieuwe content voor Apex Legends toegelicht. Het komende jaar krijgt de game vier battle passes. Daarnaast komen er ook regelmatig nieuwe personages, wapens en loot naar de game.

Respawn Entertainment: "Titanfall 3 momenteel niet in ontwikkeling"

De volledige studio werkt momenteel aan Apex Legends.

Ontwikkelaar Respawn Entertainment meldt dat Titanfall 3 momenteel niet in ontwikkeling is. Gisteren heeft de studio Apex Legends onthuld, een Battle Royale-game in hetzelfde universum. Volgens Respawn-medewerker Mackey McCandlish is dat momenteel de enige game waar de studio aan werkt.