Anthem Nieuws

Spoedig patch voor Anthem-bug die PS4's laat crashen

Ontwikkelaar BioWare maakt bekend dat er op 12 maart een patch voor Anthem uitkomt, die het probleem met crashende PlayStation 4-consoles voorkomt. Honderden Anthem-spelers kregen daar de afgelopen tijd mee te maken. Tijdens het gamen viel hun console spontaan uit.

Volgens Anthem-producent Chad Robertson zijn er geen gevallen van blijvende schade bekend. Het volstaat om je PlayStation 4 in de veilige modus te starten en te kiezen voor de optie om de database te reconstrueren. Je start dit proces door de aan-knop van de console een poosje ingedrukt te houden, tot je twee piepjes hoort.

Speel je Anthem op de PlayStation 4, vraag jezelf dan af of je het risico waard vindt of even wacht tot volgende week. Dezelfde patch lost overigens ook een andere bug op, namelijk degene waardoor de startwapens veel sterker blijken dan endgame-wapens. Die hebben op papier veel hogere statistieken en toch duurt het langer om er vijanden mee te doden.

Lees meer...

Anthem kan consoles laten crashen

Alsof je plots de stekker er uit trekt.

Verschillende gamers melden dat hun PlayStation 4 en Xbox One-consoles spontaan crashen tijdens het spelen van Anthem, onder meer tijdens matchmaking. Meerdere gevallen daarvan worden op Reddit gepost. "Het is dan net alsof je tijdens het spelen ineens de stekker uit het stopcontact trekt", leest een van de reacties.

Na eenmaal te zijn uitgesteld is BioWare's nieuwste game eindelijk gelanceerd, dus poets je Javelin en boek een enkeltje richting de wereld van Anthem. Hier lees je vijf dingen die je over de game moet weten.

EA: 'Anthem 6 miljoen keer verkocht tegen eind maart'

BioWares actie-RPG heeft een eerste missie.

EA verwacht 5 tot 6 miljoen verkochte Anthem-exemplaren tegen het einde van het fiscaal jaar, dat op 31 maart eindigt. BioWares actie-RPG lanceert op 22 februari en heeft dus ongeveer zes weken om dat streefcijfer te halen.

Electronic Arts heeft de definitieve systeemeisen voor de pc-versie van Anthem bekendgemaakt. Het is momenteel wel onduidelijk framerate en details je mag verwachten met deze hardware. De systeemeisen zijn als volgt:

Anthem demo details bekendgemaakt.

Anthem demo details bekendgemaakt.

Ruim(te) op voorhand.

Electronic Arts heeft nieuwe details onthuld over de testversies van Anthem die binnenkort speelbaar zijn. Van 25 tot en met 27 januari is er een VIP demo beschikbaar voor wie de game pre-ordert. Ook wie een EA Access of Origin Access abonnement heeft, krijgt toegang tot die VIP demo.

Van 1 tot en met 3 februari krijgt vervolgens iedereen toegang tot de game. De demoversie is zowel beschikbaar op pc, PlayStation 4 als Xbox One. Beide demoversies zijn identiek en laten je van level 10 tot en 15 spelen. Je krijgt toegang tot meerdere missies, alsook Fort Tarsis, de centrale hub in de game.

Lees meer...

Anthem krijg demo in februari

Maar niet voor iedereen.

Tijdens een persconferentie op PAX West heeft BioWare onthuld dat Anthem volgend jaar een VIP demo krijgt. De demo is vanaf 1 februari volgend jaar beschikbaar voor een selecte groep spelers op de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Bekijk: E3 2018 - 7 Flop games

De slechtste aankondigingen van E3.

De E3 beurs is helaas niet een onuitputtelijke bron van feest en blijdschap, zo blijkt, want ook dit jaar heeft de Eurogamer Benelux redactie hoofdschuddend en knikkebollend naar een aantal aankondigingen zitten kijken waar de honden geen brood van lusten.

Anthem release bekendgemaakt

Volgend jaar is het zo ver.

Op Twitter is de Anthem release bekendgemaakt. De nieuwe RPG van ontwikkelaar BioWare komt op 22 februari 2019 voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One uit. Eerder dit jaar werd Anthem release officieel uitgesteld.

Details Anthem Javelins onthuld

Details Anthem Javelins onthuld

Je eigen exosuit met eenhoorn-stickers.

Tijdens een interview met Bioware op het podium van EA Play 2018 is er meer onthuld over de vier exosuits in Anthem.

Ze heten Javelins en elk bevatten ze unieke vaardigheden voor verschillende speelstijlen. Zo is de Ranger Javelin een exosuit voor algemeen gebruik, en is vooral voor one-on-one combat geschikt. De Colossus daarentegen is een zwaardere Javelin met grover geschut.

Om je Javelin een persoonlijk tintje te geven kun je wapens en bepantsering aanpassen, alsook de vorm van je exosuit. Er zijn ook cosmetische voorwerpen te koop, maar Bioware benadrukt dat je altijd weet wat je koopt. Er zitten geen loot boxes in de game.

Lees meer...

E3 2018 - Alle PC games die we verwachten te zien

Age of Empires 4? Monster Hunter World? Anno 1800?

De PC Gaming Show is sinds 2015 een vaste waarde op de E3-beurs, maar kon de afgelopen jaren nooit echt overtuigen. Toch hoeven pc-gamers niet bang te zijn om dit jaar opnieuw op hun honger te blijven zitten. Naast enkele exclusieve titels gaan we ervan uit dat ook de meeste cross-platform games dit jaar een pc-versie krijgen. Hieronder lees je welke pc-games (waarschijnlijk) op de E3 2018 te vinden zijn.

E3 2018 - Alle Xbox One games die we verwachten te zien

Forza Horizon 4? Crackdown 3? Halo 6?

In tegenstelling tot Sony houdt Microsoft zijn kaken op elkaar als het aankomt op het aantal verkochte consoles. Volgens sceptici is dat een teken aan de wand. Toch is het nog veel te vroeg om de Xbox One (X) af te schrijven. De Amerikaanse fabrikant belooft zelf in ieder geval dat we tijdens de E3 2018 de 'grootste show ooit' te zien krijgen. We zijn dan ook erg benieuwd wat er allemaal uit de hoge hoed van Microsoft getoverd wordt. Alle zekerheden, twijfelgevallen en wildste geruchten over de Xbox One-games lees je hier.

E3 2018 - Alle PS4 games die we verwachten te zien

The Last of Us: Part 2? Death Stranding? Spider-Man?

Elk jaar is Sony een van de hoofdrolspelers op de Electronic Entertainment Expo. Ook de 24e editie van 's werelds grootste gamebeurs zal daar geen uitzondering op zijn. Er zijn weinig ontwikkelaars die voor hun games de PlayStation 4 overslaan en daarnaast heeft de Japanse fabrikant ervan zelf ook nog eens de nodige exclusives in de pijplijn zitten. Welke PS4-games zie je (waarschijnlijk) op de E3 2018 terug? Je leest het allemaal hier.

Eerste Anthem gameplay getoond

Eerste Anthem gameplay getoond

De mensen achter de muren.

De eerste gameplaybeelden van Anthem zijn getoond tijdens de Microsoft E3 2017 persconferentie.

De game is een 'shared-world' game in de stijl van Destiny en The Division. Elke speler heeft een exosuit genaamd Javelin die een unieke speelstijl heeft en aangepast kan worden.

De art stijl mengt exotische settings met een sciencefiction stijl. Je verkent samen met vrienden, vecht tegen vijanden en verzamelt daarbij random loot.

Lees meer...