Anno 1800

Anno 1800 legt een mooie basis als ervaring van de industriŽle revolutie, maar laat nog enkele steken vallen in zijn gameplaydesign.

Anno 1800 review - Heeft twee gezichten

In de Anno 1800 review neemt Nathan je mee naar de industriŽle revolutie, waar koolmijnen en staalfabrieken uit de grond gestampt worden. Loopt alles op rolletjes, of zweeft er al gauw smog voor je ogen?

Met smog overgoten steden, op elkaar gepakte woonwijken, zware mijnarbeid en spannende expedities, maar bovenal: vooruitgang! Dat is het gevoel dat ontwikkelaar Blue Byte wil meegeven in Anno 1800, Ubisofts nieuwste in zijn citybuilderreeks. Je krijgt de controle over een stad in volle industriŽle revolutie en bouwt gestaag je imperium met nieuwe technologieŽn uit. Een interactieve campaign leert je de kneepjes van het vak en toont je des te meer waar het in die cruciale periode om draaide. Anno 1800 komt snel echt tot leven, maar enkele designfoutjes gooien roet in het eten.

Doorslaggevend voor de groei van je stad - en typisch voor de Anno-reeks - zijn de citizen tiers. Elk type burger heeft specifieke wensen om zijn basisbehoeften en geluk te vervullen. De boer verlangt slechts dat er een pub in de buurt is, terwijl de vakman echt wel zijn kinderen naar school wil sturen. Pas als in een woning alle behoeftes vervuld zijn, kun je die naar de volgende rang upgraden. Daarnaast werkt elk type burger in een specifieke keten van de productie, zoals boeren op het veld en arbeiders in de staalfabriek. Een balansmeter geeft weer of je van alle burgers een tekort of teveel hebt, maar pas bij een overschot blijft de productie gaande. Anno 1800 geeft je de kans om je stad gestaag te laten groeien ťn die groei gemakkelijk in het oog te houden. Op die manier heeft de game een lage instapdrempel.

Lees meer...

Er zijn weinig videogameseries die na twintig jaar nog steeds zo succesvol zijn als Anno. Anno 1800 is de nieuwste telg van deze coryfee van het citybuildergenre en alweer het zevende deel van reeks. Na de futuristische uitstappen in Anno 2070 en Anno 2205 keert de nieuwste game terug naar het verleden, zoals de titel al doet vermoeden. Een periode die in teken staat van razendsnelle economische veranderingen en sociale onrust. Ofwel een ideaal thema om de Anno-formule op te enten en tegelijk te vernieuwen.

Anno 1800 release uitgesteld

An-nog langer wachten.

Ubisoft stelt de release van Anno 1800 met twee maanden uit. Oorspronkelijk zou de game op 26 februari uitkomen, maar die releasedatum is nu uitgesteld tot 16 april. Daarnaast laat Ubisoft weten dat de game ook de nodige post-launch content krijgt.

Nieuwe details Anno 1800 onthuld

Nieuwe details Anno 1800 onthuld

Industrieel ontwerp

Tijdens de PC Gaming Show is Anno 1800 getoond.

De citybuilder speelt zich ditmaal in de 19e eeuw af. Dat tijdperk is gekozen omdat dat een 'interessant en rijk tijdperk' is, vol van wetenschappelijke uitvindingen en de start van de industriŽle revolutie. Je begint met middeleeuwse gebouwen en bouwt op naar de 19e eeuw.

Blue Byte benadrukt tijdens de presentatie het bestaan van Anno Union. Dat platform is voor de community bedoeld om feedback te geven over de ontwikkeling van Anno 1800. Zo wordt er op dit moment gestemd over de schepen in de game, en in de toekomst over het design van de gekozen schepen.

Lees meer...

E3 2018 - Alle PC games die we verwachten te zien

Age of Empires 4? Monster Hunter World? Anno 1800?

De PC Gaming Show is sinds 2015 een vaste waarde op de E3-beurs, maar kon de afgelopen jaren nooit echt overtuigen. Toch hoeven pc-gamers niet bang te zijn om dit jaar opnieuw op hun honger te blijven zitten. Naast enkele exclusieve titels gaan we ervan uit dat ook de meeste cross-platform games dit jaar een pc-versie krijgen. Hieronder lees je welke pc-games (waarschijnlijk) op de E3 2018 te vinden zijn.