Alan Wake

Spotlight

Alan Wake Review

De definitieve Alan Wake experience.

VideoAlan Wake PC versie beelden

Thriller morgen verkrijgbaar op Steam.

VideoAlan Wake: The Signal - Hert

Duistere krachten aan het werk.

VideoAlan Wake - The Signal Teaser

De gratis DLC wordt geteased.

Belangrijke events

Alan Wake terug te koop voor pc

Xbox 360-versie binnenkort eveneens terug verkrijgbaar.

Remedy Entertainment maakt bekend dat de digitale versie van Alan Wake terug te koop is voor de pc. De game is vanaf nu opnieuw beschikbaar via platformen als Steam en GOG. Binnenkort komt de game ook terug naar de Xbox 360, maar daar is nog geen concrete datum voor.

Alan Wake vanaf 15 mei niet meer te koop

Dit weekend nog met 90 procent korting verkrijgbaar.

Remedy Entertainment maakt bekend dat de digitale versie van Alan Wake vanaf 15 mei niet meer op Steam en in de Xbox Games Store te koop is. Dit vanwege muzieklicenties die niet vernieuwd zijn. De standalone uitbreiding American Nightmare blijft wel verkrijgbaar. Op de Xbox One is de Xbox 360-versie te spelen via backwards compatibility.

Gameplaybeelden prototype Alan Wake 2 uitgebracht

Gameplaybeelden prototype Alan Wake 2 uitgebracht

Remedy bespreekt geschrapte ideeën.

Ontwikkelaar Remedy Entertainment brengt gameplaybeelden uit van een prototype van Alan Wake 2.

De ontwikkelaar laat weten dat er op dit moment geen vervolg voor Alan Wake gepland staat. De beelden stammen uit 2010, kort na de release van de eerste game. Het prototype toont een woestijnachtige omgeving en nieuwe vijanden. Beiden zijn later gebruikt voor Alan Wake's American Nightmare.

"We hebben tijdens de ontwikkeling van Alan Wake al mogelijke ideeën voor een vervolg uitgewerkt. Zo hebben we al een aardig goed beeld van de verschillende personages, verhaallijnen en details binnen het Alan Wake-univerum", aldus Remedy-baas Sam Lake in een interview met gamesite Polygon.

Lees meer...

Alan Wake steekt kaap van twee miljoen voorbij

PC-release stuwt de game naar succes.

Alan Wake heeft nu officieel de kaap van twee miljoen verkochte exemplaren voorbijgestoken. Dat heeft developer Remedy Entertainment met trots aangekondigd. Het gaat hier om de som van verkochte exemplaren op Xbox 360 en PC sinds 2010.

Remedy praat over Alan Wake

Problemen tijdens de ontwikkelingsfase

Alan Wake...telkens we de naam ergens zien opduiken gaan onze ogen twinkelen en laten we alles vallen wat we op dat moment in onze handen hebben. Op die manier zijn er al heel wat mokken vol met koffie, controllers en DVD-schijfjes onnodig naar de eeuwige jachtvelden verzonden. Gelukkig zaten we veilig en wel op een stoel toen er opeens een officieel bericht van een medewerker van Remedy Entertainment opdook met daarin de boodschap dat Alan Wake nog steeds volop in ontwikkeling is.

Games Convention Preview: Part 1

FeatureGames Convention Preview: Part 1

Het eerste deel van onze vooruitblik

Het duurt nog even voordat het Kerstmis is, maar wij krijgen volgende week onze cadeautjes al. Geen winstbonus, geen dertiende maand en geen Mercedes van de zaak. Wij moeten het dit jaar doen met een snoepreisje naar het wonderschone Leipzig in het voormalige Oost-Duitsland. Grauwe gebouwen, smerig Duits bier en knorrige Duitsers; zo zien onze reisjes eruit.

Licht in de duisternis is echter de reden waarom we een tijdje in Leipzig zullen verblijven. Gedurende een paar dagen zal alles en iedereen die wat te zeggen heeft over games (Nintendo uitgezonderd) naar de Leipziger Messe gaan voor de zogenaamde Leipzig Games Convention.

De Leipzig Games Convention is de grootste gamesbeurs van Europa en zal van 21 tot en met 24 augustus alle gamers bezighouden met de laatste nieuwtjes, previews en aankondigingen. De beurs is in principe voor iedereen toegankelijk die een kaartje weet te bemachtigen. Ongeveer 185.000 mensen bekijken de nieuwste games, de mooiste stands en slimste boothbabes.

Lees meer...

Alan Wake Review

Alan Wake Review

De definitieve Alan Wake experience.

Er lijkt een zekere parallel te bestaan tussen de donkere, onheilspellende bospaden rond het bergstadje Bright Falls en de moeizame weg die Remedy Entertainment heeft af moeten leggen voordat ze haar psychologische actie thriller Alan Wake op het PC platform mocht uitbrengen. Beide wegen kronkelden in het onzekere duister over hobbels en deden regelmatig vrezen dat de tocht abrupt zou eindigen in een donkere greppel. Maar zoals Wake, zaklamp stevig in zijn knuisten geklemd, zijn weg naar het licht van de vuurtoren wist te vinden, zo is Remedy er in geslaagd de belofte van zeven jaar geleden waar te maken en kunnen wij ons nu eindelijk vastbijten in deze ultieme PC adaptatie van het meesterwerk Alan Wake.

Wie het Xbox 360 origineel Alan Wake of haar spirituele voorganger Max Payne heeft gespeeld weet dat de wonderlijke Finnen van Remedy Entertainment een geheim in handen hebben. Door middel van sterk sfeerwerk, beklemmende actiescènes en immersieve locaties trekken ze de speler moeiteloos mee in een andere wereld waardoor snel vergeten is dat het hier slechts gaat om een virtuele ervaring. Gelijk als bij het lezen van een boek wat je niet meer loslaat, grijpen karakters en verhaallijnen je bij de strot tot ze hun rol hebben uitgespeeld.

In Alan Wake draait alles om de arrogante gelijknamige schrijver die samen met zijn vrouw Alice de rust van het pittoreske Bright Falls, een afgelegen stadje gelegen tussen imposante bergketens in het midden van industrieel Washington, heeft opgezocht. Daar hopen zij bij te komen van hectische tijden en een op knappen staand huwelijk. Al snel blijkt Alice een - goedbedoelde - dubbele agenda te hebben: een excentrieke therapeut in een nabijgelegen hospitaal behandelt artiesten met creatieve blokkades. En laat Wake nu al jaren last hebben van een gigantische writers block. Maar dan verdwijnt Alice op mysterieuze wijze en wordt Alan een week later - met geheugenverlies - wakker in een tot puin gereden auto midden in het duistere woud. Hoe is hij daar beland, wat is er die afgelopen zeven dagen gebeurd en waar is Alice?

Lees meer...

PC-versie Alan Wake wordt deze week nog gepatched

PC-versie Alan Wake wordt deze week nog gepatched

Game eindelijk speelbaar op resolutie van 640x480!

De PC-versie van Alan Wake krijgt deze week al een eerste patch, dat heeft developer Remedy aangekondigd.

De inhoud van de patch werd oorspronkelijk gepost op het officiële forum van Alan Wake, maar samengevat zal de update verschillende bugs fixen en, vreemd genoeg, de game compatibel maken met beeldschermen uit de jaren '90.

Voor wie niet tevreden is met die samenvatting, hieronder het volledige log:

Lees meer...

PC-versie Alan Wake na 48u al winstgevend

Remedy is in hun nopjes.

Remedy heeft op minder dan 48 uur alle development- en marketingkosten van de PC-versie van Alan Wake al terugverdiend. De game is sinds vorige donderdag 16 februari verkrijgbaar op Steam en heeft betere graphics, 3D-support en multi-screen functionaliteit voor maar 28 euro.

Sinds gisteren is Alan Wake verkrijgbaar op de PC, maar liefst zeven jaar nadat de game voor het platform aangekondigd werd. In die tijd veranderde de game van vorm en werd de game een Xbox 360-exclusieve. Remedy gaf echter nooit de hoop op voor een PC-versie.

Alan Wake PC release aangekondigd

Remedy wil ook deze een succes doen worden.

Remedy Entertainment heeft aangekondigd dat Alan Wake verschijnt voor PC op 16 februari. De game zou erna ook op andere digitale distributiekanalen, zoals Origin, moeten verschijnen. Ook een retail versie, uitgegeven door Nordic Games, komt er "gauw" aan.

Komt Alan Wake alsnog naar PC?

Steam geeft aan van wel.

Microsoft heeft altijd volgehouden dat Alan Wake een game was die je enkel vanuit je comfortabele zetel kon spelen en dus absoluut niet geschikt was voor PC. Een absurde redenering en drogreden als je het ons vraagt, maar gelukkig zijn de verantwoordelijken afgestapt van dat idiote idee, want het heeft er veel van weg dat Alan Wake de overstap naar PC zal gaan maken.

Alan Wake beste game 2010 volgens TIME

Boven Angry Birds/Red Dead Redemption.

TIME magazine is niet alleen bekend van hun "persoon van het jaar" (dit jaar facebook oprichter Mark Zuckerberg), ze hebben ook een top 10 van games van het jaar. De eerste plaats is dit jaar (misschien verrassend genoeg) voor de Xbox 360-exclusive Alan Wake. In deze 'griezelgame' speel je schrijver Alan Wake die op zoek gaat naar zijn vrouw.

Remedy wil Alan Wake 2 maken

Maar nog geen toestemming van Microsoft.

Remedy zou graag een opvolger maken voor Alan Wake, zijn psychologische thriller die vorige mei exclusief voor de Xbox 360 verscheen. Microsoft heeft echter nog geen toestemming gegeven. Dat zegt Remedy's hoofd van franchise development Oskari Hakkinen in een interview met IGN.

3de DLC voor Alan Wake later dit jaar

Eind juli krijgen we de tweede DLC al te zien.

Matias Myllyrinne van Remedy heeft aan MTV laten weten dat de derde DLC-pack voor Alan Wake later dit jaar nog uit zal komen. De eerste downloadable content, "The Writer" is reeds beschikbaar, terwijl de daaropvolgende, "The Signal", vanaf 27 juli te vinden zal zijn op Xbox Live Marketplace.

Alan Wake

Alan Wake

Lichten uit, Xbox 360 aan!

Soms lukt het me niet om mijn gedachten op papier te zetten. Niet zo handig wanneer je een recensent bent, maar op een gegeven moment krijgt iedereen die in het dagelijkse leven met taal bezig is wel eens te maken met een zogenaamde writer's block. Het woord zegt het zelf al: een ontastbaar iets gaat verhinderen dat er nog woorden uit je pen vloeien. Hoe lang zo'n blokkade op je blijft hangen weet niemand en bij iedereen werkt het anders. Ook Alan Wake, de humeurige protagonist uit het gelijknamige spel, heeft te kampen met een writer's block – of zo lijkt het toch wanneer deze interactieve Twin Peaks hommage van start gaat.

Alan Wake is een op het eerste zich normale dertiger die zijn brood verdient met het schrijven van boeken. Zijn grote voorbeeld is Stephen King, waardoor je al meteen kunt raden in welke sectie van de bibliotheek je de werken van Wake kunt terugvinden. Daarnaast heeft hij een niet onknappe vrouw, genaamd Alice, en ook financieel lijkt onze held het niet slecht te doen. Het spel begint namelijk op het moment dat Alan en Alice richting het rurale stadje Bright Falls rijden om daar een romantisch weekend door te brengen in een blokhut gelegen op een heus privé-eiland in het midden van een prachtig meer. Gezien de redacteurs bij Eurogamer België in hun vrije tijd gemiddeld nooit verder dan een dagje Oostende geraken is het niet verwonderlijk dat we stiekem een beetje jaloers werden op de lekkere levensstijl van Alan...totdat we ontdekten dat je een boek nooit naar waarde mag schatten door enkel naar de kaft te kijken!

Alan mag dan wel een briljant schrijver zijn, zijn volgende werk raakt door een writer's block af en hij heeft te kampen met een drankprobleem. Ook is hij een zeer introvert iemand en krijgt hij regelmatig aanvallen van paranoia en schizofrenie. Alice heeft dan weer een fobie voor het donker, en het koppeltje heeft al een hele tijd relatieproblemen. Het tripje richting Bright Falls moet dan ook vooral dienst doen om de brokken tussen hun beiden te lijmen en wat van de vervlogen magie opnieuw te pakken te krijgen. Leuke voornemens, maar het stel is nog maar pas aangekomen op hun idyllische bestemming of Alice verdwijnt op mysterieuze wijze van de aardbodem, samen met de blokhut en het privé-eiland. Het is aan Alan om zijn wederhelft terug te vinden, en als het even kan tussendoor ook nog komaf te maken met zijn writer's block.

Lees meer...

Reeds plannen voor Alan Wake 2

Deel één is nog niet eens te koop!

Mikko Rautalahti, een ontwikkelaar bij Remedy verantwoordelijk voor het binnen enkele dagen uitkomende Alan Wake, heeft in een interview laten weten dat hij "zin heeft" om een vervolg te maken. Zeker nu hij de review gelezen heeft die stilaan naar buiten aan het sijpelen zijn rond het spel.

Microsoft heeft vandaag aangekondigd dat hun nieuwste game, Alan Wake, iets vroeger zal uitkomen in Europa. Oorspronkelijk stond de game gepland voor 21 mei in zowel Europa als Groot Brittannië. De boodschap dat de game dus een week vroeger in de winkelrekken zal verschijnen is een teken dat ontwikkelstudio Remedy zo goed als klaar is met de game.

Meer info over DLC voor Alan Wake

Remedy: "Verwacht een soort kerstspecial."

De kerstspecials waar ik de mooiste herinneringen aan heb zijn die van The Office (zowel Brits als Amerikaans), Mr.Bean en Extras, maar blijkbaar zal het feestelijke concept binnenkort ook zijn weg vinden richting de spellenindustrie. Tenminste, als we ontwikkelaar Remedy mogen geloven.

Alan Wake naar PC brengen onmogelijk

De ontwikkelaar geeft aan te klein te zijn.

Midden februari brachten we jullie het spijtige nieuws dat er geen PC-versie van Alan Wake meer zou komen. Ontwikkelaar Remedy brengt de psychologische thriller nu enkel nog naar de Xbox 360, en legt vandaag uit waarop ze die keuze gemaakt hebben.

Geen PC-versie voor Alan Wake meer

"Game meer geschikt voor de sofa."

Er komt geen PC-versie meer van Alan Wake. Dat zei een vertegenwoordiger van Microsoft op het X10-event vorige week. De reden voor de annulatie is omdat Microsoft en Remedy vonden dat de game meer geschikt was om gespeeld te worden op een groot TV-scherm terwijl je in de sofa zit.

X10: Alan Wake verschijnt in eind mei

Het zal verdorie tijd gaan worden.

Op het X10-event in Amerika heeft ontwikkelaar Remedy zopas laten weten dat Alan Wake, de langverwachte thriller game, vanaf 21 mei in Europa verkrijgbaar zal zijn voor de Xbox 360 en PC.

FeatureAlan Wake

Allen lezen.

In 2001 stond de gamewereld even stil. Niet alleen door het bullet time-effect, maar ook door de waanzinnige titel die het Finse Remedy Entertainment destijds afleverde. Max Payne groeide in geen tijd uit tot een ware genreklassieker en wordt tot op heden als één van de beste games in z'n genre beschouwd. Toen was dit een klein mirakel, want de Finnen waren destijds nobele onbekende op het gebied van spelontwikkeling en hadden enkel het onooglijke rallyspelletje Death Rally op hun conto staan. Twee jaar later mocht de wereld het vervolg ontvangen en de sequel ging verder op het elan van zijn voorganger. Eind dit jaar komt de derde editie in de reeks uit, maar het officieuze vervolg heeft echter last van een identiteitscrisis en gaat als Alan Wake door het leven.

Remedy doet paranoïde

Wil einde Alan Wake uit preview copies halen.

Matias Myllyrinne van Remedy Entertainment heeft in een gesprek met G4TV verteld dat hij met Microsoft wil onderhandelen om het einde van Alan Wake te blokkeren op de review-copies die voor de release van de game uitgestuurd worden naar de pers.

Alan Wake is 'af', wordt opgepoetst

We hadden niet gedacht dit mee te maken.

Er wordt door ontwikkelaars wel eens gesproken over 'development hell', een zeer duidelijke term die aangeeft dat alles tegenzit. Remedy heeft dit meegemaakt met Alan Wake, de langverwachte survival horrorgame die een kruising tussen een Stephen King-boek en Twin Peaks zal worden.