1 2 Switch

1-2-Switch is een lekker aperitief, maar je wilt al gauw je tanden in iets met meer vlees zetten.

PETA hekelt Nintendo in open brief

"Melk-minigame in 1-2-Switch haalt alle wreedheid uit melken."

De Amerikaanse dierenrechtenorganisatie PETA bekritiseert Nintendo voor een onrealistische weergave van koeien melken. De minigame Melktijd in 1-2-Switch verbloemt volgens PETA de uitbuiting van koeien in melkerijen.

1-2-Switch review

1-2-Switch review

Inwisselbaar.

Het is ondertussen een traditie dat elke nieuwe console van Nintendo één game heeft die de mogelijkheden van de innovatieve controller extra in de verf zet. Het populaire Wii Sports laat je lustig met de Wii Remote wapperen en het prettige Nintendo Land belicht de mogelijkheden van de Gamepad van de Wii U. Ook de Nintendo Switch krijgt een game die het potentieel van de Joy-Cons demonstreert: de minigameverzameling 1-2-Switch.

Maar waar de traditie van de introductie-tot-de-controller-game enerzijds behouden blijft, wordt ze anderzijds ook onder de tafel geveegd. In tegenstelling tot Wii Sports en Nintendo Land is 1-2-Switch niet bij de Switch inbegrepen. Het is een bewuste beslissing van Nintendo, die al voor de nodige controverse gezorgd heeft. De hamvraag is echter: is 1-2-Switch even innovatief als zijn voorgangers?

Een gewaarschuwd man is er twee waard. Letterlijk dan, want je moet minstens met twee zijn om 1-2-Switch te spelen. Het is een partygame die je verspreid over 28 minigames met de mogelijkheden van de Joy-Cons laat kennismaken. Zo moet je in Kluiskraak om ter snelst het slot van een kluis openen door met de Joy-Con te draaien en de controller bij de juiste 'klik' vast te houden. In Eetwedstrijd moet je dan weer zoveel mogelijk virtuele sandwiches opeten. Dat doe je door de infraroodsensor van de rechter Joy-Con voor je mond houden en te happen alsof je leven ervan afhangt. De minigames zijn qua opzet en thematiek uiteenlopend, en bieden voldoende variatie.

Lees meer...