The Walking Dead: Season 3

Season 3 wijkt niet af van andere Telltale-games, maar een nieuwe protagonist en een oudere Clementine doen de reeks herleven.

Belangrijke events

The Walking Dead Collection aangekondigd

Met verbeterde graphics.

Telltale Games onthult de The Walking Dead Collection. De collectie komt op 5 december uit voor de PlayStation 4 en de Xbox One en biedt naast alle tot nu uitgebrachte episodes ook verbeterde graphics voor de eerste seizoenen.

The Walking Dead: A New Frontier review - De grens bereikt

Na het zinderende tweede seizoen van The Walking Dead blijft Clementine met baby A.J. vrijwel als enige overlevende over. Daarmee zet Telltale Games de toon voor een verdere persoonlijke ontwikkeling van die opgroeiende meid. In A New Frontier neemt de ontwikkelaar zich wel voor om het naar de zin te maken van zowel oudgedienden van de reeks als nieuwkomers. De gekende elementen van de formule blijven behouden, maar dat brengt zowel plus- als minpunten met zich mee.

Om de serie zo levendig mogelijk te houden, kiest Telltale voor een nieuw hoofdpersonage. De dertigjarige Javier is een ex-honkbalspeler die door een gokschandaal zijn professionele carrière moest beëindigen. Voorlopig is hij nog een onbeschreven blad, dus het is volledig aan jou om zijn persoonlijkheid vorm te geven. Dat maakt voor oude en nieuwe spelers het begin van dit seizoen verfrissend.

Met zijn familie heeft Javier een getroebleerde relatie, vooral dan met zijn oudere broer David. Die bonkige militair kijkt neer op onverantwoord gedrag en nonchalance, terwijl Javiers schoonzus Kate het wel voor hem durft op te nemen. In een enorm korte tijd heb je sympathie voor haar en voel je wat vijandigheid tegenover je broer. Met zo'n basis voor het nieuwe seizoen leef je direct met de nieuwe personages mee. Het immer geloofwaardige en sterke stemmenwerk en de levendige cel-shadedstijl doen daar nog een schepje bovenop.

Lees meer...

The Walking Dead: Season 3 - Episode One review - Uit de dood opgestaan

De tijd heeft na het indrukwekkende einde van seizoen twee niet stilgestaan, en de horde zombies evenmin. Daarom brengt Telltale Games het onvermijdelijke derde seizoen van The Walking Dead uit. De ontwikkelaar probeert daarbij nieuwe spelers bij de reeks te betrekken en veteranen een vloeiend vervolg op het voorgaande seizoen te geven. De basis is onveranderd en vintage Telltale, maar het resultaat oogt toch fris en weet daardoor het déjà-vugevoel te vermijden.

Met een nieuw hoofdpersonage slaagt Telltale grotendeels in zijn uitgangspunt om nieuwelingen welkom te heten. Je speelt nu enkel als Javier, een dertigjarige latino. In een flashback die de game opent, leer je hem en zijn familie kennen. Door een familieruzie die blijkbaar al even aanhoudt, leef je van bij het begin met de nieuwe personages mee. Ze krijgen namelijk meteen een duidelijk karakter dat je door immer uitstekende voice acting overtuigt. Bovendien geeft de gekende cel shading-tekenstijl realistische emoties weer. Ook al breekt de zombiehel snel los, de toon is goed gezet.

De chaos van zombie-uitbraken scheidt mensen al dan niet tijdelijk van elkaar, en op die manier ontmoet Javier sleutelfiguur Clementine. De sympathieke krullenbol is in vergelijking met Season Two een paar jaar ouder en hanteert als stoere tienermeid nu onbevreesd een pistool of shotgun. Een flashback die toont wat er zich na seizoen twee afspeelde en haar eerste acties in seizoen drie doen je beseffen dat Clementine geen kind meer is. De flashbacks voor de beide hoofdpersonages zorgen voor afwisseling, laten je met hun verleden kennismaken en verklaren hun huidige persoonlijkheid. Nieuwe spelers krijgen zo voldoende informatie om zich in het huidige seizoen in te leven, terwijl kenners van de reeks ontdekken wat er tussen seizoen één en twee gebeurde.

Lees meer...

The Walking Dead: Season 3 release onthuld

UPDATE: trailer uitgebracht.

UPDATE: Telltale Games heeft tijdens The Game Awards 2016 een eerste trailer voor The Walking Dead: A New Frontier uitgebracht. De ontwikkelaar heeft tevens de releasedatum van de game bevestigd.

Het derde seizoen van Telltale's The Walking Dead komt uit in november, en heet The Walking Dead: A Telltale Series - A New Frontier. Er is nog geen exacte dag voor de releasedatum bekend.