The Elder Scrolls 5: Skyrim Special Edition

7 games om in de kerstsfeer te komen

It's the most wonderful time of the year!

Kerstmis zit vol met symboliek en rond deze tijd van het jaar kan je er bijna niet meer omheen. Sneeuw, versiering, cadeautjes, iets met een verjaardag van een belangrijk symbool, noem maar op. De symboliek is zo sterk dat het meteen warme gevoelens naar boven brengt, dus hier zijn zeven games om meteen mee in de kerstsfeer te komen!

Gerucht: Mario, Splatoon en Skyrim zijn Nintendo Switch launch games

Volgens Nintendo Insider Laura Kate Dale zijn Mario, Splatoon en The Elder Scrolls 5: Skyrim Nintendo Switch launch games.

De nieuwe Mario start in een hub-wereld, net zoals in Mario 64 en Super Mario Galaxy. Vanuit hier kun je verschillende werelden bezoeken, waarin je meerdere doelen moet bereiken. De game bevat ook een co-op modus, waarbij twee spelers kunnen samenwerken.

Splatoon is een heruitgave, maar krijgt wel een nieuwe 1vs1 modus en nieuwe singleplayer content. Nintendo is van plan om de game met gratis content te blijven ondersteunen, vergelijkbaar met de Wii U-versie van Splatoon.

Lees meer...

Vandaag lanceert The Elder Scrolls 5: Skyrim Special Edition op de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Het is ondertussen bijna vijf jaar geleden dat uitgever Bethesda je voor de eerste keer in de schoenen van de Dragonborn schoof. Of in de Deadric laarzen. Een half decennium later brengt Bethesda de fantasy-RPG naar de huidige generatie consoles. Hier lees je vijf dingen die je over de drakensimulator moet weten.

"Zie je die berg daar? Die kun je beklimmen." Die twee zinnetjes heb je ongetwijfeld al eens gehoord. Ze vormen namelijk de hoeksteen van bijna elke pr-pitch van een open world-game. Ze omvatten de belofte van een wereld die aan je voeten ligt en wakkeren je zin naar verkenning aan. Je wilt haast niet anders dan eropuit trekken om de wereld te ontdekken! Of dat is toch wat ik tien jaar geleden voelde telkens als ik die twee zinnetjes hoorde. Anno 2016 doen ze me vooral een diepe zucht slaken en mijn hart vasthouden. Tenzij de game in kwestie The Legend of Zelda: Breath of the Wild heet.

FeatureE3 2016 - Top of flop

De favorieten en teleurstellingen van de redactie.

De E3 2016 is inmiddels alweer achter de rug. De redactie van Eurogamer Benelux blikt terug op deze editie van de gamesbeurs. Wat zijn hun favorieten en teleurstellingen? Hier vind je een overzicht van de toppers. Alle E3 2016 flops lees je op de volgende pagina.